logo logo logo

Tapahtumat

Promenadi Mosassa 23.5. klo 18

8.05.2017

Norr om Stan –yhdistys on Suomen 100 –vuotisjuhlan kunniaksi kehitellyt 100 km erilaisia reittejä, joista yksi on myös Tapanilassa.

Lähtö tapahtuu Mosan aseman parkkipaikalta Falkullan puolelta 23.5. klo 18 ja suuntautuu Fallkullan ja viljelypalstojen kautta vanhaan Mosaan, kirkolle VPK:n talolle ja Hiidenkiven puistoon. Mosabackan lavan paikan kautta päädytään Työväentalolle.

Seuraavasta linkistä lisätietoa:

MOSABACKA PRESSINFO 100 km

Kirpputori Kurranummen leikkipuistossa 20.5. klo 10-13

8.05.2017

Käpylinnuntien kirppis helatorstaina 25.5.2017 klo 10-15

2.05.2017

Katukirppis Käpylinnuntien pihoilla helatorstaina 25.5.2017 klo 10-15.

Tervetuloa!

Toivoa kirjallisuudesta: Johanna Vuoksenmaa

31.03.2017

Maanantaina 24.4. vietetään Toivoa kirjallisuudesta -iltaa Tapanilan kirjastossa.

Klo 18 vieraaksi saapuu televisio- ja elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa, joka kertoo mistä kirjasta hän saa toivoa ja iloa elämäänsä. Vuoksenmaan kanssa toivon teemasta ja kirjallisuudesta keskustelee kulttuuritoimittaja Niina Holm.

Klo 19 alkaen jaamme lukuelämyksiä vinkkauspiirissä. Tule mukaan ja vinkkaa kirja, josta olet saanut toivoa, voimaa tai iloa omaan elämääsi!

Tapahtumassa teetarjoilu, lämpimästi tervetuloa!

Vuosi 2017 on  Suomen Mielenterveysseuran  120-vuotisjuhlavuosi ja yksi juhlavuoden kolmesta teemasta on Toivoa kirjallisuudesta. Helsingin kaupunginkirjastossa järjestetään juhlavuoden kunniaksi tapahtumakiertue tällä teemalla. Kiertueella tunnetut ihmiset kertovat, mistä kirjasta he ovat saaneet toivoa, voimaa tai iloa omaan elämäänsä. Tapahtumakiertue alkaa tammikuussa ja jatkuu koko vuoden. Kiertue vierailee jokaisessa helsinkiläisessä kirjastossa. Jaa ja löydä toivoa tuottavia vinkkejä somessa tunnisteella #toivoakirjallisuudesta

Lisätietoa Toivoa kirjallisuudesta -kiertueesta löydät osoitteesta helmet.fi/toivoa

Pääsiäismyyjäiset VPK:lla sunnuntaina 9.4. klo 10-14

30.03.2017

Tervetuloa Mosan käsityöystävien pääsiäismyyjäisiin!

Kuntavaalitentti Tapanilan kirjastossa

20.03.2017

Tiistaina 28.3. klo 18.00 Tapanilan kirjastossa järjestetään koillisen kuntavaalitentti. Mukana Jaana Aaltonen (SDP), Veronika Honkasalo (VAS), Hemppa Laaksonen (KOK), Björn Månsson (RKP), Terhi Peltokorpi (KESK), Tuulikki Vuorinen (KD) ja Seppo Siika-aho (VIHR). Tilaisuuden juontaa politiikan toimittaja Unto Hämäläinen. Järjestäjänä Tapanila-Seura

Tervetuloa kuuntelemaan ja tenttaamaan oman alueesi ehdokkaita!

Kaupunkisuunnittelua koillisessa – keskustelutilaisuus koillisen alueen ajankohtaisista kaavoitusratkaisuista

19.03.2017

Tilaisuus järjestetään lauantaina 25.3. klo 17 Viertolantie 2-4, Teatteri Tuikeen tiloissa. Tilaisuuden aiheena on kaupunkisuunnittelu ja kaupunkilaisten mahdollisuudet vaikuttaa omaan elinympäristöönsä:
– Miten prosessia pitäisi kehittää valituskierroksista yhdessä kehittämiseen?
– Tapanilan ja Koillis-Helsingin kaupunkisuunnittelun suuret linjat ja tavoitteet.
– Paikalliset hankkeet: Fallkullan ja Fallkullan kiilan, Viertolantien tehtaan alueen ja Malmin lentokentän alueen suunnittelu.

Paikalla keskustelemassa mm.
Elina Moisio (Vihr), kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen
Risto Rautava (Kok), kaupunkisuunnittelulautakunnan pj.
Kaarin Taipale (SDP), kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunginhallituksen edustaja kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Kuntavaalipaneeli ma 20.3. Malmilla

14.03.2017

Kiinnostaako Malmin alueen kehitys, asukastoiminta, virkistysalueet? Kuntavaalipaneelissa voit kuulla ja kysellä kuntavaaliehdokkaiden mietteitä näistä asioista. Tilaisuuden järjestää Asukastalo Malmin toimintakeskus, osoite Kirkonkyläntie 2. Tilaisuus on maanantaina 20.3. klo 9-11.  Tarjolla pullakahvit!

Kiehumispiste-dokumentti esitetään kirjastossa

24.02.2017

Elina Hirvosen dokumenttielokuva Kiehumispiste esitetään Tapanilan kirjastossa tiistaina 14.3. klo 20.00. Elokuvan jälkeen avoin keskustelu, vetäjänä Jenni Korkeaoja. Tervetuloa katsomaan!

Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvanpaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Se on tarkoitettu johdannoksi ja keskustelun herättäjäksi ja katsottavaksi yhdessä kaikkialla siellä missä ihmiset kohtaavat. Elokuvassa seurataan turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttoa vastustavia suomalaisia vuorotellen. Heitä tavataan niin vihapuheisiin kärjistyvissä mielenosoituksissa kuin tavallisessa arjessakin.

Kuntavaalipaneelit Malmilla 27.2. ja 20.3.

15.02.2017

Kuntavaaliehdokkaita tavattavissa ja tentattavissa Malmilla.

Maanantaina 27.2. klo 9-11 paneelin aiheena SOTE-asiat ja maanantaina 20.3. klo 9-11 kaavoitukseen ja asumiseen liittyvät asiat. Paneelit järjestää Asukastalo Malmin toimintakeskus ja paikkana on Kirkonkyläntie 2.  Kuntavaaliehdokkaat tarjoavat pullakahvit!