lisätilaa

Mitä pitää tehdä, kun haluat rakentaa uutta tai korjata vanhaa. Saatko rakentaa taloosi kuistin? Pitääkö pihasaunasi remonttiin olla rakennuslupaa? Saatko rakentaa puuvaraston raja-aitaa vasten?

Tapanila-Seuran johtokunnan jäsen arkkitehti Anna Hänninen vastaa kysymyksiisi. Voit myös avata keskusteluja muista Tapanilan rakentamistapaan tai yleensä rakentamiseen ja remontointiin liittyvistä aiheista.
Vieras

lisätilaa

Viesti Kirjoittaja Vieras » 16.07.2010 18.05

Hei,

Meillä on yksikerroksinen pieni omakotitalo tapanilassa.Nyt tarvitsisimme lisää tilaa,ja haluaismme kartoittaa,voiko taloamme jatkaa johonkin suuntaan tai rakentaa toinen kerros. Rakennusoikeutta meillä on paljon.

Mistä meidän pitäisi lähteä liikkelle selvittämisasiassa?

poikelin
ViestitCOLON 6
LiittynytCOLON 04.11.2008 10.11

Re: lisätilaa

Viesti Kirjoittaja poikelin » 17.07.2010 06.23

...
Viimeksi muokannut 1 päivämäärä poikelin, muokattu yhteensä 23 kertaa

Vieras

Re: lisätilaa

Viesti Kirjoittaja Vieras » 17.07.2010 22.42

harri@harrilaiho.net , 050-5601449

Vieras

Re: lisätilaa

Viesti Kirjoittaja Vieras » 27.07.2010 05.04

Edellinen kommentoija on napakasti oikeassa: hyvän arkkitehdin hankkiminen on koko hankkeen kannalta tärkeä lähtökohta. Tapanilaan rakentaminen on tarkkaa puuhaa, mutta hyvä suunnittelija pystyy selvittämään mahdolliset ongelmat ja antamaan niihin hyvät ratkaisut.
Suosittelen, että kysytte suunnittelutarjousta noin kolmelta arkkitehdilta/arkkitehtitoimistolta, jotta saatte käsitystä suunnittelutyön hinnasta. Huomioikaa, että arkkitehtisuunnittelun lisäksi tarvitsette hankkeeseenne myös muita suunnittelijoita, kuten mm. rakenne- ja lvi-suunnittelijan. Muut suunnittelijat ja rakentamisen ammattilaiset selvinnevät, kun aloitatte yhteistyön arkkitehdin kanssa.
Rakentamista valvoo Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto. Valitsemanne arkkitehti toimii viranomaisten ja teidän välisenä yhteyshenkilönä. Arkkitehdin vastuulla on, että lait ja määräykset tulee noudatetuiksi ja teidän ideanne asumisesta toteutetuiksi. Kauniisti ja ympäröivää maisemaa ja asujamistoa kunnioittaen. Arkkitehdin ammattina on näin toteuttaa hanke kaikkia osapuolia tyydyttäväksi ratkaisuksi. Kun hanke menee oikein hyvin, sen kauneutta ihaillaan vielä vuosikymmeniä valmistumisensa jälkeenkin...
Suomen arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtitoimistojen Liitto TL ry ovat kevään 2010 lopulla julkaissut kätevän ja ilmaisen oppaan: Neuvoja arkkitehdin valintaan, PIENTALOJEN SUUNNITELIJOITA 2010. Tässä oppaassa kerrotaan lyhykäisesti rakennusprojektin etenemisestä ja annetaan yhteystiedot n. 40 pientaloja suunnittelevasta arkkitehtitoimistosta. Opasta saa noutaa Helsingin Rakennusvalvontavirastosta ja Arkkitehtiliiton toimistosta. Opas löytyy myös nettijulkaisuna osoitteessa:
http://www.safa.fi tai
http://www.atl.fi

Näin se rakentaminen lähtee käyntiin. Onnea matkaan!
Terv.
Arkkitehti-Anna

BUTTON_POST_REPLY