Kattoremontti

Mitä pitää tehdä, kun haluat rakentaa uutta tai korjata vanhaa. Saatko rakentaa taloosi kuistin? Pitääkö pihasaunasi remonttiin olla rakennuslupaa? Saatko rakentaa puuvaraston raja-aitaa vasten?

Tapanila-Seuran johtokunnan jäsen arkkitehti Anna Hänninen vastaa kysymyksiisi. Voit myös avata keskusteluja muista Tapanilan rakentamistapaan tai yleensä rakentamiseen ja remontointiin liittyvistä aiheista.
Vieras

Kattoremontti

Viesti Kirjoittaja Vieras » 06.05.2010 02.57

Hei
Jos tehdään vanhaan taloon kattoremonttia ja joudutaan lisäerityksen vuoksi korottamaan kattoa, pitääkö siihen anoa lupa kaupungilta ?
Eli kun vanhassa on purueriste ja sen tilalle laitettaisiin joko villa tai spu eriste.
Eli kun nykymääräysten vuoksi eristepaksuus pakosti korottaisi kattoa n 20-30 cm.
Onko tiedossa hyviä kokeneita kattoremontoijia joilta voisi pyytää tarjousta ?
Kiitos tiedoista etukäteen

nimim. katosta päänvaivaa ja harmia;-)

Vieras

Re: Kattoremontti

Viesti Kirjoittaja Vieras » 06.05.2010 02.58

Hei vaan!

Olette periaatteessa tekemässä entisen tilalle samanlaisen katon. Kattokorkeuden muutos ja sen luvanvaraisuus on suhteellinen asia. Viranomaiset puhuvat "vähäisestä" tai naapurien kuulemista vaativasta muutoksesta. Erinomaista, että olette huomioineet muutoksen jo etukäteen! Luvanvaraisuuden selvittäminen hankkeeseen ryhtyvälle on hyvin tärkeää naapurisovun kannalta.

Itse katsoisin remonttinne aiheuttavan korotuksen olevan vähäinen ja johtuvan uudesta rakennustekniikasta sekä uusista lämmöneristysmääräyksistä. En usko, että tarvitsisitte tähän lupaa. Yleistäen noin puolen metrin korotus alkaa olla jo naapureiden kuulemisen vaativa toimenpide. Poikkeuksena on rakennus, joka on suojeltu tai joka muuten on arkkitehtonisesti hyvin merkittävä. Energiataloudelliset toimenpiteet, kuten lämmöneristyksen parantaminen ovat kaikin puolin kannatettavia tänä päivänä ja periaatteesta ne saavat myös paljon plussaa viranomaisilta.

Suosittelen kuitenkin, että tarkistatte asian soitattamalla kaupungin Rakennusvalvontavirastoon lupasihteereille tai aluetta hoitavalle lupa-arkkitehdille. Puhelinsoitolla pääsette eroon turhasta epätietoisuudesta eikä mielessä kummittele kauhukuvat vastaremontoidun katon pakkopurkamisesta lainvastaisen rakentamisen perustein.

Kattoremontteihin erikoistuneita yrityksiä löytää Internetistä, puhelinluettelosta ja mm. pääkaupunkiseudun rakennusvalvontavirastojen yhteisestä vihkosesta "Kodinrakentaja Ammattilaiselle, RAKENTAJAN ABC" , joka on myös osoitteessa http://www.rakentajanabc.com.

Onnea remontillenne!
Terv.
ARKKITEHTI-ANNA

Vieras

Re: Kattoremontti

Viesti Kirjoittaja Vieras » 07.05.2010 09.56

Älkää sitten missään tapauksessa laittako puutaloon lasi-, vuori tai muuta mineraalivillaa tai styroksi yms muoveja. Saatte kaupanpäälle homeongelman. Lisää purua tai sitten purun voi vaihtaa selluvillaan, joka on helppo asentaa.

Lisäksi kannattaa näyttää suunnitelma arkkitehdille tai muulle, jolla on silmää, sillä väärin tehtynä 20 senttiä pilaa talon ulkonäön. Se pitää häivyttää niin, ettei osu silmään.

t Esa Perttilä

ps. Oletteko laskeneet remontin takaisinmaksuajan? Ei kannata tehdä suuria muutoksia vain huvin tähden. Jos kustannusten takaisinsaaminen säästöinä kestää yli 10v niin kannattaa miettiä.

Vieras

Re: Kattoremontti

Viesti Kirjoittaja Vieras » 20.04.2011 12.26

Koeviesti,
joka tarkistaa sivun toimivuutta.

BUTTON_POST_REPLY