logo logo logo

Kevättanko Mosan torille!

15.04.2020

Koronavirus aiheutti Mosa herää -juhlan peruuntumisen, mutta sen sijaan kevään juhlistajaksi torille nousee yhteisesti askartelemamme Kevättanko. Se on yli kuuden metrin korkuinen, ja siinä on metrin välein raakapuita, joissa hulmuaa kaikkien mosalaisten tekemiä iloisia kevätliehukkeita.

Nyt kaikki askartelemaan oma liehuke!

Tuo liehukkeesi viimeistään perjantaina 24.4. Liiketie 34A:n (Ormio) pihapöydälle. Liehukkeessa on oltava n. 30 cm pitkä ohut naru, jolla sen voi sitoa kiinni raakapuuhun. Koska Kevättanko on hentorakenteinen ja tuulelle altis, liehukkeiden on oltava kevyitä, esimerkiksi kangasta, lankaa, tuulen riepotusta kestävää paperia tai pahvia tai luonnonmateriaaleja kuten oksia ja käpyjä – vain mielikuvitus on rajana! Paikalleen kiinnitettynä liehuke ei saa olla yli metrin pituinen. Raakapuita asennetaan ristikkäin tarpeellinen määrä sen mukaan, kuinka paljon liehukkeita mosalaiset innostuvat tekemään. Kaikki tarpeeksi kevyet mahtuvat!


Idea ja piirros: Ponu ja Erru Ormio, väritti Tarja 66 v.