logo logo logo

marraskuu 2017

Kiitos Kaamosiltamista!

12.11.2017

Tunnelma oli katossa ja VPK:n sali täynnä väkeä, kun lauantai-iltana vietettiin perinteisiä Tapanila-Seuran Kaamosiltamia. Kiitos kaikille rohkeille ja hurmaaville  esiintyjille ja upealle yleisölle, kyllä Mosassa on taitoa ja sydäntä vaikka mihin!   Siellä kaikilla oli niin mukavaa, toivottavasti olit mukana!

Tässä vielä illan ohjelma:

 

18.00 alkumusiikki

18.10 Tervetuloa, Tapanila-Seura ry:n puheenjohtaja Vesa Kinnunen

18.15 Säihke-ryhmän tanssiesitys, Nuorisoseura Karjalan Nuoret

18.30 Mosan Ääni kajauttaa

18.50 Poro ja kissa –duo, akrobatiaa

19.00 Mosassa käydyt sodat ja saavutetut rauhat, Eira ja Hannu Ormio

19.15 Afrikkalaisia rytmejä, Tapanilan Erän tanssi ja rumpuryhmä

19.30 Tietovisailu Tapanila-tietämyksestä

20.00 Lasten musiikkikerho Laulavat valaat

20.15 Vuoden 2017 Tapanilan kunnia-asukkaan eli Tapanilan kirjaston haastattelu

20.30 Teatteri Tuike improvisoi

21.15- 23.00 Mo-Bile band tanssittaa

 

Lausunto Malmin lentoaseman suojelusta

10.11.2017

Tapanila-Seura on antanut 25.10.17 seuraavan sisältöisen lausunnon ELY-keskukselle:

Tapanila-Seura ry:n lausunto Malmin lentoaseman suojelemisesta rakennuksineen ja lentokenttäalueineen rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain (498/2010) säännösten nojalla

Tapanila-Seura ry on viidenkymmenen vuoden ikäinen kaupunkiosayhdistys, joka toimii aktiivisesti Helsingin Tapanilan alueella. Järjestämme asukkaille tilaisuuksia sekä seuraamme ja vaikutamme kaupunginosamme kehitykseen. Erityisenä vastuualueena on alueellamme hyvin säilynyt yli 100 vuotta vanha kulttuuriympäristö.

Tapanila-Seura ry pitää erittäin tärkeänä suojella Malmin lentoasema kokonaisuutena. Kentän arvo on juuri ehyenä säilyneenä lentokenttänä. Tällaisia kenttiä on koko maailmassa vain muutamia. Nopeasti muuttuvassa maailmassa se edustaa erään liikennemuodon aikaisinta vaihetta ja kentän arvo kasvaa vuosi vuodelta.

Kentän vierellä on hyvin säilynyt Fallkullan maatila, joka edustaa Tapanilan alueen vanhinta vaihetta, maaseutua. Tilan ohi kulkee Suomen ensimmäinen rautatie ja muistona on radanvartijan mökki, jossa Aleksis Kivi asusteli ryyppyreissuillaan. Radan länsipuolella on Tapanilan vanha omakotialue. Se on rakennettu 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä puistokaupunkiaatteen innoittamana. Kaupungissa ahtaasti asuvalle työväelle haluttiin tarjota mahdollisuus rakentaa oma talo terveelliselle hiekkamäelle. Malmin lentoasema kuuluu tähän kokonaisuuteen Suomen ensimmäisenä kansainvälisenä lentokenttänä. Alueella on ainutlaatuinen kokonaisuus maamme menneisyyttä, jonka arvoa ei ole vielä edes täysin ymmärretty.

Tapanilan asukkaat arvostavat Malmin lentoasemaa toimivana lentokenttänä. Se on meille rakas osa kotiseutuamme ja monet asukkaat ovat mukana suojelutoiminnassa.

Kaamosiltamat lauantaina 11.11.2017 VPK:lla klo 18-23

10.11.2017

Tapanilan perinteisissä koko perheen Kaamosiltamissa tarjoillaan mukavaa ohjelmaa ja yhdessäolon juhlaa!

Ohjelmassa mm. Nuorisoseura Karjalan Nuorten lasten tanhuryhmä Säihke, Mosan oma kuoro Mosan Ääni , Tapanilan Erän afrikkalaisen tanssin ryhmä tulisine rytmeineen, lasten musiikkikoulu Laulutaika, Teatteri Tuike ja illan orkesterina Mo-bile!

Buffetista saa vatsan täytettä, juhlajuomat voi tuoda tullessaan.

VPK:n talo, Päivöläntie 50. Vapaa pääsy!

TERVETULOA!