logo logo logo

Kiitos taas mosalaiset!

27.04.2016

Oikuttelevat kevätsäät suosivat Tapanila-Seuran perinteistä Mosa herää -toritapahtumaa viime sunnuntaina. Ajoittain tori oli täpötäynnä kyläläisiä ystävineen, kyläläisiä useammassa sukupolvessa, entisiä kyläläisiä ja naapurikyläläisiä.

Seuran puheenjohtaja Vesa Kinnunen avasi tilaisuuden ja esitteli yhteisöt, joiden pöydät tarjosivat monenlaisia yllätyksiä ja toinen toistaan parempia herkkuja. Tapanilan Erän itämaisen tanssin harrastajat tanssivat itämaista lämpöä heti tilaisuuden alkuun, eivätkä tänäkään vuonna paljastaneet napaansa joidenkin harmiksi.

itämainen_tanssi

Tapanila-Seura valitsi Tapanilan vuoden 2016 kunnia-asukkaaksi Eira Ormion, joka on idearikkaasti, monitaitoisesti, rohkeasti ja uupumatta taistellut Tapanilan puolesta jo lähes 40 vuoden ajan ja ollut aina kantavana voimana kylän hyväksi ja huviksi tehdyissä toimissa. Yllättynyttä Errua olivat palkitsemassa vuoden 2015 kunnia-asukkaat Tiina Jaakkola ja Seppo Siika-aho.

Kunnia-asukas16_kw

Jukeboksi -kvartetti esitti lauluja uudella tavalla. Kuulijat saivat valita listalta toivelauluja, jotka kvartetti esitti toivojalle. Harvoin on koettu toritapahtumassa niin henkilökohtaisia konsertteja ja iloista vapputunnelmaa.

Erru&Jukeboks_kw

Juhani Jyrkiäinen Nuohousalan keskusliitosta antoi tarpeellisen tietoiskun puunpoltosta, jota yleisö seurasi mielenkiinnolla.  Vääränlaisesta puunpoltosta aiheutuvat pienhiukkaset ovat vaaraksi terveydelle.

Mary & Macy Band, Tapanilan tytöt laulattivat perheen pienempiä ja 60- ja 70-luvun musiikin ystäville herkkuja tarjosi tuttuun tapaan The Mad Dogs and an Englishman.

mary&Macy_kw (2)

Moottoripyöräkerho Kraftwolfin kaverit ajeluttivat lapsia prätkillä ja sivuvaunuilla kolmen tunnin ajan. Ilmestyipä torin kupeeseen tuttuun tapaan ponit ja VPK:n paloautokin lasten riemuksi.

Taimitorilla kävi normaali huiske kylmästä keväästä huolimatta. Leena Kinnunen hoiteli taimien vaihtoa ja kauppaa suvereeniin tapaansa, ja moni kasvi vaihtoi omistajaa. Tapanila-Seuran julkaisut tekivät kauppansa, ja seuraan liittyi uusia jäseniä.

Suurkiitos kaikille torilla kävijöille, esiintyjille, ohjelman järjestäjille ja Tapanilan ala-asteen 1-2 A,  4A- ja 5A- luokille sekä vanhempainyhdistykselle, Hiidenkiven peruskoulun 7C-, D- ja G-luokille sekä vanhempainyhdistykselle, Päiväkoti Saniaiselle ja Päiväkoti Impivaaran vanhempainyhdistykselle, Tapanilan kirjastolle, Tapanilan työväenyhdistykselle ja Tapanilan Kotien puolesta ry:lle, sähkömies-Kakelle ja kaupungin kulttuurikeskukselle!