logo logo logo

Koululaisten joulukorttikilpailu koulun ja Tapanila-Seuran yhteistyönä

16.11.2015

Tapanilan ala-asteen ja Hiidenkiven peruskoulun opettajat järjestivät Tapanila-Seuran aloitteesta  piirustuskilpailun, jonka aiheena oli Tapanilan joulu. Koululaiset tulkitsivat aihetta laveasti ja luovasti. Valintaraadilla olikin kinkkinen tehtävä, kun valtavasta määrästä loistavia töitä piti valita 10 korttipakkaan painettavaksi sopivaa.

”Koulu on keskeinen toimija alueella. Siellä opiskelee suurin osa alueen nuorista asukkaista, joiden osallisuus saa näkyä, kuten uudessa, vuoden 2016 opetussuunnitelmassa on kirjattu. Teemme mielellämme yhteistyötä lähialueen yhteisöjen kanssa”, toteaa valintaraatiin osallistunut opettaja Laura Kahlos Hiidenkiven peruskoulusta.

Valintaan vaikutti aiheen käsittelyn ja toteutuksen lisäksi painattamisen asettamat vaatimukset, kuten työn koko, värit ja kuvan sommittelu.

Seuraavien oppilaiden työt valittiin Tapanila-Seuran joulukorttipakan korteiksi:
Anniina Räsänen (1B), Ronja Blomberg (2B), Matias Hammar (2B), Kimberly Lämsä (4B), Taika Tiainen (6A), Elsa Kaivos (6C), Ella Särkijärvi (8B), Siiri Hyvärinen (8C), Anna Palm (8D) ja Saga Mäkinen (8D).

joulukortit_15_web

Valintaraatiin kuuluivat Laura Kahloksen lisäksi Touko Korhonen ja Aulikki Asp Tapanila-Seurasta.

Joulukorttikilpailun voittajat julkistettiin ja palkittiin Tapanila-Seuran perinteisissä Kaamosiltamissa lauantaina 14.11. Paikalle oli päässyt vain osa korttikilpailun voittajista, mutta heidät palkittiin sitäkin raikuvimmin aploodein täpötäydessä VPK-talossa.

10 kortin pakkaa voi ostaa lähiaikoina Tapanilan kirjastosta, Mosa Interiorsista, Pihapuodista, Galleria Viileä Punaisesta, Liike 51:sta, Kampaamo Huvilasta ja Rean puutarhajuhlasta.