logo logo logo

Ilouutinen kouluasiassa

5.05.2015

Kaupunginhallitus on maanantaina 4.5. kaatanut opetuslautakunnan hyväksymän esityksen Tapanilan ala-asteen ja Hiidenkiven koulun hallinnollisesta yhdistymisestä sekä puukoulusta luopumisesta. Tapanilan vanhempien yli vuoden vääntäminen ja hivuttaminen on tuottanut tulosta: meillä on ensi syksynäkin oma, itsenäinen koulu. Ja sillä oma, yli sata vuotta vanha puurakennuksensa koulukäytössä.

”Kiitos teille kaikille, yksin ja yhdessä. Olette olleet uskomaton joukko ihmisiä, joista jokainen on pyydettäessä tarttunut toimeen: Kukin taitojensa, kykyjensä ja voimavarojensa mukaan. Koulumme on vuoden ajan ollut lakkautuslistalla. Se on tarkoittanut muutakin kuin yhteishengen kasvua, koulu on ollut kovilla. Meitä jokaista tarvitaan tulevaisuudessa siihen, että lapsillamme on oikeasti hyvä ja turvallinen, tässä ajassa ja maailmassa oleva koulu. Pidetään toisistamme ja koulustamme huolta”, toteaa Jenni Korkeaoja, yksi kolmesta Tapanila-Seuran vuoden 2015 kunnia-asukkaasta.

Myös Tiina Jaakkola ja Seppo Siika-aho valittiin kunnia-asukkaiksi, jotka ovat kansanliikkeen keskeisinä hahmoina puolustaneet Tapanilan lasten oikeutta hyvään, satavuotiaaseen lähikouluunsa.