logo logo logo

Mosa otti kaamoksen vastaan

29.10.2013

VPK-talo täyttyi ääriään myöten lauantain Kaamosiltamissa, ja useiden juhlijoiden mukaan  tunnelma oli lämmin. Iltamien kevyenä punaisena lankana oli tapettitehtaan tontin nykyiset, massiiviset rakennussuunnitelmat. Tapanila-Seura on jättänyt kaupungille tapettitehtaan suunnitelmista eriävän kannanoton, joka sisälsi myös vaihtoehtoja tontin käytölle (Kannanotto, Viertolantie).

Kimmo_Saares_web

Kimmo Saares

Aikaisemmin Tapanila-Seuran puheenjohtajanakin toiminut Kimmo Saares piti juhlapuheen, jossa hän monipuolisen polveilevasti ja lämmöllä valotti Mosan ja sen aktiivisten asukkaiden aikaisempia kamppailuja koko kylän, ja myöhemmin kirjaston olemassaolon puolesta. Kimmo rohkaisi toimimaan edelleenkin kylän ja kyläläisten puolesta pehmein keinoin myös tapettitehtaan kehittämisessä yhteistyössä kaupungin viranomaisten kanssa. Hän kehotti kyläläisiä ottamaan yhteyttä omiin valtuutettuihinsa, jotta nämä toimisivat etujemme puolustajina kaavamuutosta vastaan.

Maisa_Jari_web

Maisa & Jari

Mosalaisen musisoivan perheen tytär ja isä, Maisa Sipiläinen ja Jari Pykäläinen virittivät juhlayleisön herkkiin tunnelmiin ikivihreillä hiteillä, eikä pienempiäkään mosalaisia juhlavieraita unohdettu.

Paivi_Elviira_web

Elviira Davidow haastatteli Päivi Uljasta (oik.)

Päivi Uljas, Vuoden 2013 kunnia-asukas kertoi Elviira Davidowin haastattelussa olevansa erittäin ylpeä kunnianosoituksesta. Ei-mosalaisen Päivin Galleria viileä punainen on elävöittänyt pääkatuamme näyttelyillään, kursseillaan ja taidetarvikkeiden myynnillään jo vuodesta 2004.

Tapanilassa asuu paljon osaavia ihmisiä, ja taidetta tehdään laidasta laitaan. Hilkka Kontiala riimitteli omintakeiseen tyyliinsä runoja. Heikki Ahola näytti Metropolian opiskelijoiden oivaltavia ja riemastuttavia dokumentteja. Ohjelman lopuksi Teatteri Tuike järjesti VPK:n pihan pimeydessä pienen tulishown.

Illan huipensi tanssit, orkesterina jälleen loistava Stadin Juhlaorkesteri, joka soitti kaikenlaisiin tanssikenkiin sopivia piisejä myöhään yöhön.

Kuvat: Galleria viileä punainen