logo logo logo

Kehärata ei heikennä Tapanilan junayhteyksiä

20.09.2013

Tapanila-Seuraan on tullut muutamia yhteydenottoja joissa on oltu huolestuneita siitä, voiko tulevan kehäradan liikenne harventaa Tapanilassa pysähtyvien junien aikatauluja. Suunnitelmissahan on esitetty, että lentokenttäjuna ei ehkä pysähtyisikään Tapanilassa.

Eilen järjestetyssä ylipormestarin asukasillassa Tapanila-Seuran puheenjohtaja Jaani Räty esitti tämän kysymyksen eteenpäin. HSL:n johtaja Pirkko Lento antoi asiassa vastausvuoron liikennesuunnittelija Arto Siitoselle. Siitonen ilmoitti, että junaliikenne ei miltään osin tule heikkenemään kehäradan vuoksi. Malmille on tulossa koko päiväksi 5 minuutin vuoroväli ja Tapanilassakin nykyinen 10 minuutin liikennetiheys säilyy, vaikka lentokenttäjuna ei täällä pysähtyisikään. Junien pysähtymiskäyttäytymisestä on vielä kaksi vaihtoehtoa olemassa siitä, miten pienemmillä asemilla junat, eli pääradan Keravan juna ja kehäradan lentokenttäjuna pysähtyvät. Siitonen rohkaisi, että Puistolasta lentokenttäjunaan on joka tapauksessa helppo vaihtaa sen vaihtoehdon toteutuessa, että juna ei Tapanilassa pysähdy.