logo logo logo

Malmin lentoasema

30.05.2013

Tapanila-Seura ry on Malmin lentokentän säilyttämisen kannalla. Toivomme kentän säilyvän  nykyisellä paikallaan henkireikänä alueellemme kehittyen ja monipuolistuen. Korostamme alueen neljää vahvaa ominaisuutta:
ylilento

– Luontoarvot

– Ulkoilumahdollisuudet

– Elävä, ainutlaatuinen ilmailuperinne

– Koillisen kyliä yhdistävä aukea alue

Lentokentän maa-alue on aikanaan kuulunut Tapanilankin järjestelmällisen rakentamisen aloittaneelle Oy Wanda-Puistokylä Ab:lle. Jossain vaiheessa alue on jollain tavalla siirtynyt kaupungin hallintaan, jolta valtio on sen vuokrannut lentokenttäkäyttöön 1930-luvulla. Alueen vuokra-aika on nykyisellä sopimuksella voimassa vuoteen 2034 asti.

Jostain syystä kaupunki haluaa nyt saada valtion lakkauttamaan lentokentän ja ottaa alueen rakennuskäyttöön. Rakennusalasta ei kaupungissa ole puutetta, mutta tämä alue kiehtoo ilmeisesti Malmin alueen kaupallisen toiminnan kasvattamispotentiaalin takia.

Maaperän laadun, tonttitarpeen, alueen asukkaiden mielipiteen ja suurten perustamiskustannusten puolesta Koillis-Helsingin viimeistä aukeaa aluetta ei tule ottaa asuinrakennuskäyttöön. Lentokenttä on myös imagoltaan yksi alueen selkeästi positiivisimmista maamerkeistä.

Lausunto lentokenttäsuunnitelmasta 30.10.2007

Esitys 16.10.2007: luontoharrastajan näkökulma
Esitys 16.10.2007: Kenttäsuunnitelmat ja Mosa
Kannanotto 29.04.2003
Kannanotto 17.04.2001 ja 12.03.2002
Kannanotto 12.3.2002
Mosa herää -tapahtumassa kerätty addressi kentän säilyttämiseksi 1 – 2 – 3