logo logo logo

Löytyykö yleiskaava-asioista kiinnostuneita tapanilalaisia?

1.03.2013

Helsingin kaupunginosat Helka ry järjestää Helsingin uudesta valmisteilla olevasta yleiskaavasta keskustelu- ja työskentelyluonteisen seminaarin torstaina, 21.3.2013 klo 17.30 – 20.00 Helsingin Olympiastadionin monitoimitilassa. Myös Tapanila-Seura on saanut kutsun seminaariin, ja nyt kaivataan yleiskaava-asioista kiinnostunutta henkilöä/henkilöitä, jotka haluaisivat osallistua seminaariin.

Tilaisuudessa esitellään yleiskaavan tavoitteita ja keskustellaan kaupunginosayhdistysten mahdollisuuksista osallistua yleiskaavan valmisteluun. Tilaisuuden tavoitteena on lisätä ymmärrystä asukkaiden keskuudesta yleiskaavan valmistelusta sekä koota tietoa kaupunkisuunnitteluviraston ja kaupunginosien tavoitteista yleiskaavan suhteen sekä luoda puitteet kaupunginosayhdistysten väliselle yhteistyölle.

Yleiskaavan asukasvuorovaikutus käynnistyi joulukuussa 2012. Yleiskaava ohjaa Helsingin kaupungin tarkemman asteista kaavoitusta ja muuta kaupungin kehittämistä. Aktiivisen kansalaisvaikuttamisen aika on varsin lyhyt, vuosina 2013 -14. Uusi yleiskaava menee todennäköisesti valtuuston hyväksyttäväksi vuonna 2016. Yleiskaava laaditaan 10-15 vuoden välein ja seuraava yleiskaava tehdään mahdollisesti vasta 2025-2030, joten tilanne on harvinainen mahdollisuus kaupunginosille.

Helsingin kaupunginosat Helka ry toivoo, että yhdistykset ja aktiiviset ihmiset kaupunginosissa toimisivat alueellaan. Jos olet kiinnostunut yleiskaava-asioista ja sinulla on mahdollisuus osallistua seminaariin, ilmoittaudu Jaani Rädylle, puheenjohtaja@tapanila.fi.

 
Lisätietoa: Helka ry