logo logo logo

Sanoma veti höplästä – Vartti lopetetaan

4.09.2012

Sanoma aloittaa YT-neuvottelut ja aikoo lopettaa Vartti-lehden kaikkien pääkaupunkiseudun painosten julkaisemisen. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Kaupunginosatoimijoita vedettiin täydellisesti höplästä, sillä 20.3.2012 Malmilla järjestetty Vartin lehtiuudistuksen tiedotustilaisuus näyttäytyy nyt aivan uudessa valossa. Kyseisessä tilaisuudessa Sanoman johtajat kehuivat vuolaasti Pohjois-Helsingin Varttia ja perustelivat Vartin kaupunginosatoimitusten keskittämistä Vantaan Martinlaaksoon. Johtajat lupasivat, että paikallinen sisältö ei vähene ja että lehdenteko jatkuu, kuin mitään ei olisi tapahtunut. ”Kyllä me lähdetään siitä, että paikallisuus säilyy jatkossakin, toimittajat käyvät keikoilla ja tuotamme paikallista luettavaa”, vakuutti toimituspäällikkö Mira Mäkelä tiedotustilaisuudessa.

Reilu viisi kuukautta myöhemmin ja vain hetken Vartin ulkoasu-uudistuksen ja toimituksen muuton jälkeen Sanoma siis ilmoitti, että lehti tullaan lopettamaan. ”Pääkaupunkiseudun Vartti ei valitettavasti pystynyt lunastamaan odotuksia”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini kertoo tiedotteessaan. Joko Sanoman johdossa ollaan äärimmäisen malttamattomia ja odotusten täyttyminen mitataan kuukausissa, tai päätös Vartin lopettamisesta oli viimeistä sinettiä vailla jo maaliskuussa 2012. Siitä huolimatta Sanoma päätti järjestää 20.3.2012 tiedotustilaisuuden Pohjois-Helsingin Vartin uudistuksista. Nyt tiedetään, että kyseessä oli täydellinen teatteri, jolla vain tuhlattiin siihen osallistuneiden kaupunginosa-aktiivien aikaa.

Pohjois-Helsingin Vartti opittiin tuntemaan laadukkaana paikallislehtenä, jonka toimitus jalkautui kaupunginosiin kirjoittamaan lukijoita kiinnostavaa ja aidosti paikallista sisältöä. Lehden lopettaminen on suuri vahinko niin tapanilalaisille kuin koko Pohjois-Helsingille, niin asukkaille, kaupunginosatoimijoille, yrityksille kuin urheiluseuroillekin. Vartin poistuminen jättää suuren aukon.

Olisikohan taas aika perustaa uusi lehti? Niin on toimittu näillä kulmilla ennenkin, kun isot talot ovat päättäneet ettei paikallislehteä tarvita.