logo logo logo

Kaamosiltamat tulevat

14.09.2012

[Ohjelma päivitetty 15.10.] Tervetuloa elokuvateemaisiin Kaamosiltamiin työväentalolle lauantaina 20.10. klo 18 alkaen. Tapanilassa asuu paljon taiteilijoita, heidän joukossaan runsaasti myös elokuva-alan osaajia. Heidän kunniakseen tämän vuoden Kaamosiltamissa esitetään kiinnostavia ja sykähdyttäviäkin dokumenttifilmejä.

Iltamien ovet avautuvat yleisölle klo 18.00. Kannattaa tulla ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti! Alkuun on aikaa asettua aloilleen, tavata kyläläisiä ja nauttia buffetin antimista. Klo 18.30 Tapanila-Seuran puheenjohtaja Jaani Räty toivottaa vieraat tervetulleeksi. Ennen elokuvanäytösten alkua esitellään uunituore Tapanila-Albumi nro 12, jota on myös yleisön saatavilla heti ovien aukeamisesta lähtien.

Illan kuluessa esitetään kaksi näytöstä:

I Näytös klo 18.45:

Hyvä joulumieli -keräyksen lyhytelokuvia, tekijät Metropolia-AMK:n opiskelijoita ohjaajanaan mosalainen elokuvaleikkauksen lehtori Heikki Ahola. n. 15 min.

Sipoonkorpi (2010), ohjaus Ismo Tuormaa, pääosassa Hannu ”Ponu” Ormio. 15 min.

Filmien jälkeen keskustelua ja lopuksi vartin tauko ennen seuraavaa näytöstä.

II Näytös klo 19.45

Synti (1996), ohjaus Virpi Suutari ja Susanna Helke. Synti oli dokumentaristi Virpi Suutarin läpimurtoelokuva. Se perustuu seitsemään kuolemansyntiin: kateus, viha, ahneus, laiskuus, himo, ylpeys sekä kohtuuttomuus ruuassa ja juomassa. Tyylitellyssä dokumentissa tavalliset suomalaiset ripittäytyvät kameralle ”rikospaikoilla”: kodeissa, puutarhoissa ja työpaikoilla. Dokumenttisarjan pääpalkinto Nordisk Panoramassa 1996. 36 min.

Valossa Jouko Lehtola (2011), ohjaus Riitta Riihonen. Dokumentti valokuvataiteilija Jouko Lehtolasta pohjautuu ohjaaja Riitta Riihosen ja Lehtolan opiskelijatoveruuteen ja pitkään ystävyyteen. Elokuvan kertojaäänen kautta katsojalle avautuu taitelijan sisäinen maailma sekä sairauden pakottama elämästä luopumisen tie kohti valoa. Puhutteleva ja koskettava dokumentti, jossa on kuitenkin ihailtavaa valoa. 28 min.

Toisen näytöksen mosalaiset dokumentaristit ovat myös iltamissa paikalla ja valmiit kertomaan teoksistaan sekä vastaamaan yleisön kysymyksiin.

Elokuvanäytösten jälkeen tauon kautta raivataan esiintymislavan eteen tilaa ja otetaan vastaan Stadin Juhlaorkesteri, joka tanssittaa yleisöä myöhään iltaan. Tanssit alkavat iltayhdeksän jälkeen. Nähdään Kaamosiltamissa 2012!

Kaamosterveisin
Tapanila-Seura ry