logo logo logo

Mosa heräsi komeasti

10.05.2012

Koko kylän kevätjuhlaa vietettiin jälleen kauniissa säässä. Pappisduo Esa Järvinen ja Jukka Suonoja esiintyivät kuten myös Tapanilan Talent 2012 Nuppu Keskinen. Stadin juhlaorkesteri soitti perinteen mukaisesti kesäkauden ensimmäisen keikkansa Mosa Heräässä. Yleisö osoitti reipaskätisesti suosiota orkesterille, joka olikin hienossa vedossa. Väkeä kiersi runsaasti torilla ja torin ympäristössä kirppiksillä. Ilahduttavan moni toi taimitorille taimia, joilla olikin kova kysyntä. Kiitos kaikille! Yhteisöjen myyntikojuilla riitti vipinää ja monenlaiset herkut löysivät ottajansa. Lapsia ilahduttivat VPK:n paloautokyyti ja Kraftwolf MC:n moottoripyöräajelu. Torille tuotu Muggenheim, eräänlainen Guggenheimin korvike, herätti yleisön taiteilijat ja keräsi runsaasti pieniä rakentelijoita, jotka viimeistelivät design-teoksen. Lopputulos on nähtävillä torilla vielä hetken aikaa, jonka jälkeen se kerätään torilta siististi pois.

Mosan vuoden 2012 kunnia-asukkaaksi Tapanila-Seura nimesi päätoimittaja Heimo Laaksosen. Palkintoperusteissa painotettiin Hempan pitkän linjan toimintaa mosalaisten äänen saattamisessa kuuluviin. Erityisesti hänen raportointiaan kylän urheilusta jäädään kaipaamaan, kun Pohjois-Helsingin Vartin uudistuksen yhteydessä Hemppa luopuu päätoimittajan tehtävistä. Hän kuitenkin kiitossanoissaan torilla lupaili, että ei ole täysin eläkkeelle jäämässä vaan hänestä kuullaan vielä.

Mosa Herää jälleen ensi keväänä!