logo logo logo

Kyläillassa runsas osanotto

20.04.2012

Torstaina pidetty Tapanilan Tarpeet -kyläilta keräsi paikalle yli 40 mosalaista keskustelemaan yhteisistä asioista. Illan teemoja käytiin läpi laidasta laitaan lapsista vanhuksiin ja järjestysasioista tapahtumiin. Kiinnostavimpia aiheita alustivat paikalle kutsutut asiantuntijat. Kouluasioista kyläläiset kuuntelivat tarkkana rehtori Pauliina Timosta ja vanhempainyhdistyksen puheenjohtajaa Hanna Katajamäkeä Tapanilan ala-asteelta sekä Hiidenkiven peruskoulun apulaisrehtoria Ilppo Kivivuorta. Mosan kaavoituksesta kertoi tuoreimmat kuulumiset kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen Sampo Villanen.

Keskustelu polveili välillä pitkälläkin vanhojen muistelussa. Tätä pohjusti päätoimittaja Hemppa Laaksosen avauspuheenvuoro hänen vuosikymmenten kokemuksestaan mosalaisena toimittajana ja asukkaana. Monissa asioissa havaittiin, että kylälle tärkeät hankkeet ovat lähteneet mosalaisista eivätkä suinkaan kaupungin tai muun ulkopuolisen tahon toimenpiteistä. VPK, Urheilukeskus, työväentalo, Pohjois-Helsingin yhteiskoulu, Mosan urheilukenttä ja monia muita hankkeita mosalaiset ovat itse toteuttaneet, kun kaupungista ei ole ollut apua. Erityisesti Mosan urheilukentän huono kunto puhututti kyläillan vieraita. Harri Pirhonen kertoi asiasta tarkemmin ja valitteli, että budjettisyiden vuoksi kaupunki lupaa korjausta kentälle aikaisintaan v. 2016. Siihen asti kenttä tulee pysymään 1950-luvun asussaan.

Tapanila-Seura kirjasi illan aikana esiin tulleet Tapanilan Tarpeet ylös ja puheenjohtaja lupasi, että jokainen käsitellään seuran johtokunnan kokouksessa. Kukaan ei ehdottanut Guggenheimia Mosaan, mutta jos olisi ehdottanut, tämäkin olisi kirjattu ylös ja viety johtokunnan harkintaan. Illan idea oli aivoriihen hengessä käydä ennakkoluulottomasti ja avoimesti keskustelua Mosan tarpeista. Onnellisesti myös havaittiin, että keskustelu kävi vilkkaana ja ihmiset ottivat kantaa asioihin. Paitsi kehitysehdotuksia myös kiitoksia annettiin siitä, että monet asiat ovat meillä hyvin. Nämä kiitokset viedään myös Tapanila-Seuran toimesta eteenpäin. Tilaisuuden lopuksi illan vieraiden keskuudessa tuntui olevan vahva yksimielisyys siitä, että myös yksittäisten kyläläisten toiminnalla on paljon merkitystä. Me voimme yhdessä tehdä parempaa Mosaa.

Tapanila-Seura haluaa erikseen kiittää kyläillan tilan tarjonnutta Tapanilan kirkkoa ja sen henkilökuntaa suuresta vieraanvaraisuudesta. Kiitos myös asiantuntijapuheenvuoroja pitäneille henkilöille sekä tietysti kaikille paikalle saapuneille kyläläisille arvokkaista mielipiteistä.