logo logo logo

Klapitalkoot käynnissä

30.03.2012

Ottakaa sahapukit, kirveet ja pokasahat mukaan ja tulkaa Hiidenkiven puistoon tekemään käsipelillä koivurangoista klapeja! Tapanila-Seura on hankkinut viime vuosien tapaan n. 5 m3 rankapuuta kaikkien kyläläisten pilkottaviksi. Klapitalkoot-tapahtuman idea on hauska hyötyliikunta, naapurien ja muiden kyläläisten tapaaminen ja mukava yhdessä tekeminen. Omien puiden lisäksi kaikki tekevät vähän puuta ”mummupinoon”, josta lopuksi viedään hyvän mielen lahjana puita kylän mummuille ja vaareille, jotka eivät itse pääse talkoisiin.

Puita saa vapaasti tehdä ja viedä, mutta kaikki työ on tehtävä käsipelein mukaan lukien klapien kuljetus. Eli varautukaa kottikärryin ellei sitten takatalvi yllätä, jotta pulkille tulisi käyttöä.

Aiempina vuosina on ollut tapana aloittaa talkoot yhdessä, mutta koska puut saapuivat vähän yllättäen ja pääsiäisen pyhätkin pukkaavat jo päälle, niin aloitetaan tällä kertaa rullaavasti eli klapeja voi heti alkaa tekemään. Nähdään talkoissa!


Hyötyliikuntaa ilman koneiden pörinää!

Huhkintaa Merkkaripuiston klapitalkoissa 2010 (kuva Timo Hyvönen)