logo logo logo

Haavisto Tapanilan suosikki

22.01.2012

Presidentinvaaleissa 2012 mennään toiselle kierrokselle. Tapanilan suosituin ehdokas ensimmäisellä kierroksella oli Pekka Haavisto 1080 äänellä. Toiseksi tuli Sauli Niinistö 17 ääntä pienemmällä saaliilla (1063). Muut ehdokkaat saivat vain rippeitä, sillä näiden kahden osuus oli 71,2% kokonaisäänistä. Tarkemmat tilastot http://www.vaalikone.fi/presidentti2012/tulos/vaali1/01/091/091039C/

Hämmennystä herätti vaalipaikan muuttaminen Tapanilan ala-asteelta Hiidenkiven kouluun. Lähemmäs sadan vuoden jälkeen äänestyspaikka vaihdettiin, mikä aiheutti paljon epätietoisuutta ja turhia käyntejä ala-asteen ovella. Vaalikoppien sijoittelu vaaransi vaalisalaisuutta, sillä koppeihin oli suora näkymä niiden yläpuolella kulkevalta käytävältä. Tämän havaitsivat koulun oppilaat jo perjantaina. Yläkertaan pääsy oli tiettävästi estetty.

Seuraava kierros järjestetään kahden viikon kuluttua. Tapanilassa on äänioikeutettuja yhteensä 3776 kappaletta joista 52,5% naisia, 47,5% miehiä.