logo logo logo

Urheilukeskuksen pelastustietä ei voi sulkea

6.12.2011

Hiidenkiventien asukkailta on tullut kyselyitä Urheilukeskuksen liikenteestä. Yhtenä kysymyksenä on ollut se, miksi vanhan hallin päässä oleva puomi on auki eikä näin estä liikennettä ylä- ja alapihan välillä. Liikennettä reitillä on hyvin vähän, mutta asiaan saatiin selvitystä.
Urheilukeskuksesta vastattiin kyselyyn seuraavasti:

”Erätalon itäpäädyssä oleva kulkureitti on pelastustie, joka pitää olla avoinna hälytysajoneuvoille. Olemme tiedostaneet ja saaneetkin viestejä lähinaapureilta lähinnä moporallista viikonloppuisin.

Olemme tehneet asian kanssa kompromissin ja pidämme sulkuporttia lukittuna viikonloppuisin. Vastuu pelastustiestä on Tapanilan Urheilutalosäätiöllä, eivätkä selitykset auta tilanteen tullessa, jos portti on suljettu ja estää hälytysajoneuvon kulun onnettomuustilanteessa. Apu voi myöhästyä juuri ne kriittiset minuutit ja tulla liian myöhään.

Urheilukeskuksen sijainnilla täällä asuinalueemme keskellä on omat hyvät ja ehkä myös huonot puolensa. Hyvää on ehdottomasti harrastusmahdollisuuksien läheisyys laajalti ottaen kotiympäristössä. Huonona puolena on lähinnä naapuristoomme tulevat liikenteen lisääntyminen.”

Lisätietoja asiasta saa Urheilukeskuksen henkilöstöltä, yhteyshenkilö on asiakaspalvelupäällikkö Eija Lehtinen