logo logo logo

Miksi Tapanilassa on hyvä asua?

2.10.2011

Mosassa! Ehkä vielä mietit missä oikein asut. Illalla ainoa elonmerkki on valo naapurin ikkunassa ja koira, joka haukkuu yksinäisyyttään. Muuten on aivan hiljaista. Ehkä et ole vielä tutustunut naapuriin, romuauton omistajaan. Ehkä et välitäkään, haluat elää omissa oloissasi. Joskus kuitenkin ajattelet, että olisi kivaa jos täällä…Elämänmenosta kertovat Tapanilan ala-asteen 6B-luokan oppilaiden aineet (vuodelta 1991, julkaistu Tapanilan Tuuli -lehdessä)

”Tapanilassa on paljon harrastuksia ja tarpeeksi raikasta ilmaa, eikä ole paljon suuria teitä. Fallkullassa on hevosia ja vuohia ja kaikkia eläimiä mitä voi hoitaa.” – Theli Vuorikivi

”Tapanilassa on hyvä asua koska Sute tekee hyviä hampurilaisia ja R-kioskista voi ostaa melliä sekä mehujäätelön saa markalla. Elannosta saa makkaraa halvalla” – Jari

”Tapanilassa on kaikkki palvelut ja ne ovat lähellä. Täällä on vain yksi huono asia, happeutunut koulu jolla ei ole varaa mihinkään. Mutta muuten täällä ei lopu tekeminen ja Malmikin on lähellä.” – Röna

”Täällä ei ole paljon autoliikennettä. Tapanilassa on penkkejä, posti ja kauppoja mutta ne eivät ole mitenkään suuria. Tapanilan Erässä voi harrastaa urheilua. Erän talossa on myös kirjasto. Tapanilaan kulkee myös linja-autoja. Tapanilan juna-asemalla sattuu joskus onnettomuuksia.” – Jonna

”Koulu on lähellä, jalkapallokentät ovat hyvät, (nurmikko- ja hiekkakenttiä). Täällä on hyvä R-kioski, vähän liikennettä (ei tarvitse odotella liikennevaloissa). Juna-asema on lähellä mutta se on huono siitä kun siellä jää ihmisiä junan alle.” – Saija

”Tapanila ei ole kovin iso, eikä täällä ole kovin isoa liikennettä. Jotkut perheet ehkä asuvat täällä sen takia, että lapsilla ei ole kovin suurta vaaraa jäädä auton alle (myös vanhukset). Se on hyvä, että täällä on kirjasto, ettei tarivtse lähteä Malmille tai Tapulikaupunkiin. Koulukin on ihan hyvä, ettei tarvitse käydä bussilla koulua. Juna-asema on aika vaarallinen, toivottavasti sinne tulee yli- tai alikulku.” – Anis

”Täällä ei ole hulikaaneja. Tapanila on rauhallinen kaupunginosa. Tapanilan Erällä on aika hyvät harrastusmahdollisuudet, mutta melkein kaikkiin olen iältäni liian vanha.” – Annika

”Täällä on niin rauhallista, ei ole kaupungin meluja eikä saasteita. Paitsi vanha koulun rämä pilaa maiseman.” – Pauli Pöyhönen

”Täällä on kirjasto ja Divari jossa on halvat hinnat. Huonoja puolia on koulu pilaamassa maisemaa ja R-kioski jossa ovat erittäin koppavat myyjät. Kun pyytää 5 markan pussia, he alkavat motkottaa.”

”Koulu on aika lähellä. Täällä on myös kirjasto joka meinataan lopettaa. Tapanila omistaa myös vaarallisen aseman ja jonkin verran metsää, onhan sekin parempi kuin asua ihan saasteiden keskellä. Yksi hyvä puoli on se, että täällä on vähän liikennettä. Osa siitäkin liikenteestä jättää liikennesäännöt huomioimatta ja ajaa hirveän kovaa. Täällä on myös R-kioski joka vähän uudistui ja siihen tuli hyvät karkit, hinnat ovat kyllä aika kalliit. Täällä on myös vielä kalliimpi Elintarvikekioski. Täällä on myös hirveän vähän kauppoja. Puliukkoja täällä parveilee hirveästi. Täällä ei myöskään ole omaa jalkapallokenttää. Se pitäisi saada. Koulukin on aika huonossa kunnossa, sitäkin pitäisi peruskorjata. Täällä ei myöskään ole mitään tekemistä iltaisin eikä päivisin. Jos jotkut asiat olisivat toisin täällä olisi vielä parempi asua.” – Minä!

”Haluaisin muuttaa pois Tapanilasta koska tämä on ikivanha koulun rähjä jossa haisee pahalle (varsinkin vessa). Lähellä on junarata jossa sattuu eniten Suomessa junaonnettomuuksia. Täällä eiole elokuvateatteria eikä paljon muutakaan mukavuuksia.” – Jani!

”Täällä on niin vähän tekmistä. Koko paikka on kuin vanha kylän rähjä. Kaikki vähätkin kioskit ja kaupat on niin älyttömän kalliit eikä edes juna-asemalle voida rakentaa alikulkutunnelia vaikka siellä on kuollut jo tarpeeksi ihmisiä. Koulutkin on vanhoja rähjöjä. Ainoa hyvä asia on Suten grilli.” – Mikko

”R-kioskin myyjät ovat koppavia eikä suostu lajittelemaan kympin pussia vaan antaa kaksi viiden markan pussia. Eikä täällä ole ampumarataa.” Nimim. Pois Tapanilasta ja äkkiä

”Tapanila on poikkeuksellisen kaunis puutalolähiö Mutta miksi se ei saisi pysyä sellaisena?? Esim. Helluntaiplastat, yksi Tapanilan kauneimmista paikoista, muuttuu luultavasti kasaksi 6-kerroksisia kerrostaloja. Ja rakennusyhtiö kotiavain purki Kertojantiellä olevan kauniin puutalon ja tilalel tuli rivitalo. Entä sitten vesitorni? Puhumattakaan teiden asvaltoinnista, kuten Hiidenkiventien. Ja kaiken maailman rumat betonimörskät kuten tämä Tapanilan a-a, jossa tätä nyt kirjoitan. Mutta kaikista huonoista puolista huolimatta on niin paljon hyviä puolia, että Tapanila on poikkeuksellisen kaunis puutalolähiö. Ja sen on paras pysyä sellaisena!!” – Ilari Kaila