logo logo logo

Mosa herää viihdytti

9.05.2011

Mosa heräsi äitienpäivänä 8.5. leppoisan ohjelman myötä. Torille kokoontui jälleen tuhatmäärin ihmisiä käymään ja olemaan päivän mittaan.

Ohjelmassa oli tällä kertaa kolmenlaista ajelua: Kraftwolf MC kyyditti n. 75 henkeä möreä-äänisillä motskareillaan. VPK ulvotti Stadin pisimmällä paloautollaan ihmisiä pitkin kylää ja Yrjö Kokko veti vanhalla Valmetillaan lavakaupalla ihmisiä pitkin kujasia. Torilla taas yhdistykset esittelivät toimintaansa ja Stadin juhlaorkesteri esitti jälleen taidolla jatsahtavaa ja muutakin musiikkia.

Ala-asteen vanhempainyhdistys ja pari luokkaa oli järjestänyt torille tarjontaa, Kotien puolesta ry paistoi lettuja ja Tapanila-Seura myi halpaa makkaraa, albumeita ja upouusia Tapanila-T-paitoja. Paidan hauskan ihmiskuvion mansardikaton alle olivat suunnitelleet Tapanilan ala-asteen oppilaat Aada Kiuru ja Pauliina Salonen, joiden teos valittiin voittajaksi piirustuskilpailussa.

Taimien vaihtotori oli iloinen lisä Mosa herääseen. Ensi vuonna rynnistetään uudestaan omalta pihalta kaivettujen perennojen voimin ja tietysti mausteyrtein niin meiramein kuin ruohosipulein. Toista sataa taimea ja pistokasta vaihtoi torilla omistajaa. Kiitos kaikille sisäkukkien ja pihakomistuksien tuojille. Hienompia vaihdokkaita olivat talvikurpitsa, tomaatti, keltavuokko ja kuusi. Kultapallo (Rubecia) on valittu vuoden 2011 perinneperennaksi eikä sitä löydy siemenluetteloistakaan. Mosan pihoilla sitä kasvaa runsaasti ja Mosa herään jälkeinen noutopalvelu toimii.

Hieman outo ilmiö on alkanut levitä kylälle innokkaan kirpparitoiminnan muodossa juuri Mosa herään aikaan. Sen sijaan että torille vaivalla järjestettyyn juhlaan osallistuttaisiin paikan päällä, kirppispöytiä on alkanut ilmaantua yksittäisinä pitkin kujia ja polkuja. Vaikka ihmisiä on paljon liikenteessä, löytää asiakaskunta lähinnä jo perinteeksi tulleen Liiketien kirpparin. Torilta kaukana olevat alueet kuten Vanha Tapanilantie, Mäenaluksen taustat  ja Kuoppatie ovat kyllä jo turhan sivussa kunnon kaupankäynnin takaamiseksi.

Kannattaakin harkita jotain muuta viikonloppua ja koota korttelillinen kirppari-innokkaita, koska silloin pienelläkin ilmoittelulla saa paljon enemmän ostajia keskitetysti paikalle. Hyvä esimerkki on jo muutamana vuonna järjestetty Kuulijantien ja lähikatujen kirppis elokuussa – sinne ilmaantuu aina satamäärin väkeä. Helluntairaitin kirppis helluntaina on tietenkin jo perinne ja lisääkin mahtuu – vielä on vuodessa viikonloppuja vapaana. Kirppiksen järjestelyvinkkejä löytyykin täältä

Torin vilske, vilinä ja ihmisten ilo olivat jälleen kerran todella mukavia. Tässä vielä esimerkki Stadin juhlaorkesterin musisoinnista.