logo logo logo

Klapitalkoot su 24.4. Hiidenkiven puistossa

20.04.2011

Tämän vuoden klapitalkoot tulivat aika yllättäen. Jutun juju on yhteisöllisyys, naapurituttavuus, arkiliikunta ja kuntoilua ilman koneiden pörinää – siis vain pokasahat ja kirveet ovat sallittuja työvälineitä.

Parina viime vuotena Merkkarissa pidetyt talkoot ovat olleet nastoja. Homma on toiminut ”yhteiskurissa” ja klapit on kuljetettu pois kottikärryin, pulkin, kelkoin yms lumitilanteen mukaan.

Merkkarissa on ollut aikaisemmin 10 kuutiota kuitukoivua / talkoo eli noin 130 koivutukkia. Varsinaisena talkoopäivänä yli puolet pölleistä tehtiin klapeiksi ja seuraavan viikon aikana loputkin siirtyivät klapeina mosalaisten pihoille. Jokainen teki polttopuita myös mummupinoon, jotka kärräsimme lähitienoon ”mummuille” lahjana Tapanila-Seuralta. Kaikki noin 10 vanhusyksikköä ilahtui kovasti.

Kävimme laskemassa tänään Sandeen kipatun koivutukkikuorman. Niitä oli 40 kpl + jokunen aluspuu yhteensä 5 kuutiota. Siis puolet vähemmän kuin aikaisemmissa talkoissa. Homma sujunee sutjakkaasti jo pääsiäisen aikaan.

Talkoot pidetään sunnuntaina 24.4. klo 10 alkan Veljestenpihan ja Rajapolun risteyksen kohdalla puistossa. Kaikki ovat tervetulleita sahaamaan ja pilkkomaan – toki omalla vastuullaan ja ILMAN KONEVOIMAA!

Urakka jatkuu maanantaina klo 10 ja seuraavina päivinä samoin kunnes läjä on loppu. Olkaa hyvät!