logo logo logo

Lähipalveluita karsitaan

10.12.2009

Koillis-Helsingin lähipalveluita ehdotetaan karsittavaksi lähikylillämme. Puistolan, Tapulin ja Pukinmäen kirjastot ovat uhan alla, samoin useita kouluja. Tapanilasta listalle on päätynyt Jäkälän koulu, joka on osa Hiidenkiven peruskoulua.

Ilmoitetut säästösummat ovat hyvin pieniä. Raskailla toimenpiteillä haetaan n. 4 miljardin budjettiin 10 miljoonan euron säästöä. Tämä säästö ei välttämättä toteudu, koska lakkautettavien palveluiden käyttämät tilat ovat pääosin kaupungin omistamia. Säästettävä summa poistuu tilakeskuksen tulopuolelta.

Kirjastojen lakkautusasiasta on järjesteillä yleisötilaisuus lauantaiksi 12.12. klo 12 Pukinmäkeen. Paikalla mm. nukketeatteri Pikku-Kulkuri, Pukinmäki-seura, Tapaninvainion asukasyhdistys, Savela-seura ja Mannerheimin lastensuojeluliitto. Asiasta myös www.adressit.com/kirjasto