logo logo logo

Parasta aikaa- ikämessut Malmitalolla 6.10.

1.10.2009

Pohjoinen sosiaali- ja lähityön yksikkö järjestää Parasta aikaa – ikämessut tiistaina 6.10.2009 klo 10-17 Malmitalolla (Ala-Malmintori 1, 00700 Helsinki). Tämä on laatuaan ensimmäinen Pohjois-Helsingin alueella järjestettävä  ikäihmisille kohdennettu messutapahtuma. Kaikki ikääntymisestä ja palveluista kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy.

Tapahtuman Parasta aikaa –teemalla pyritään nostamaan positiivista ikääntymiskäsitystä, herättämään keskustelua hyvästä ikääntymisestä, tiedottamaan toiminnan mahdollisuuksista ja kotona asumisen tukikeinoista. Jokaisessa iässä voi elää elämänsä parasta aikaa.

Tervetuloa tutustumaan eri alojen messuesittelijöihin, nauttimaan kahvit siivouskahvilaan tai tipauttamaan oma toive toivomuskaivoon. Malmitalolle voi tulla myös ihastelemaan Vanhusten kuva- ja tarinaprojektin vetäjän Tiina Melingin projektista kokoamaa taidenäyttelyä.

Esillä kaikkea ikäihmisen arkeen liittyvää

Messuille on tulossa 30 toimijaa monelta eri sektorilta. Esillä on kaikkea ikäihmisen arkeen liittyvää: liikuntapalveluita ja harrastusmahdollisuuksia, sosiaali- ja terveyspalveluita, järjestötoimintaa ja vapaaehtoistyötä, omaishoitajuutta, henkistä tukea sekä aistiapuvälineitä. Tarjolla on myös mm. tietoa muistin heikkenemisestä ja kodin turvallisuudesta aina Kelan palveluihin.

Messuerikoisuuksiin kuuluu kuulontutkimusauto, jossa voi testauttaa kuulonsa. Seurakunta puolestaan järjestää messuilla hiljaisen huoneen. Toivomuskaivoon on mahdollista jättää oma toive; toiveet kootaan yhteen päivän päätösohjelmassa. Ohjelmassa on myös ainutlaatuinen siivouskahvila.

Malmisalin ohjelma

Kun messutunnelma on käynnissä muualla Malmitalolla, Malmisalin ohjelmassa on

klo 10.00           Avajaiset, apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen ja Stadin juhlaorkesteri

klo 12.00           Parasta aikaa, kirjailija, kolumnisti, pappi Jaakko Heinimäki

klo 14.00           Konsertti, K-70 viisikko -lauluryhmä

klo 16.00           Päättäjäistilaisuus, keskustelua toivomuskaivosta nousevista aiheista, keskustelijoina vanhustyön asiantuntijoita

Ohjelman juontaa kulttuurituottaja Mauri Lehtovirta.

Siivouskahvila

Parasta aikaa -ikämessuilla järjestetään siivouskahvila, jossa Pohjois-Helsingin kotisiivouspalveluja tarjoavat yritykset esittelevät palvelujaan uudella hauskalla tavalla ikäihmisille.

Kotisiivous on kysytty palvelu ikäihmisten keskuudessa. Siivouskahvilan idea on tuoda kotisiivouspalvelujen tuottajat ja niitä tarvitsevat ikäihmiset yhteen. Siivouskahvilassa yksityiset kotisiivousyrittäjät tarjoilevat kahvia ja kertovat palveluistaan kiinnostuneille. Mahdollisuus kotisiivouspalvelun edustajan tapaamiseen ja palvelujen vertailuun helpottaa ikäihmistä palvelun hankinnassa.

Lisätietoja:

Sanni Nuutinen
sosiaaliohjaaja
Pohjoinen sosiaali- ja lähityön yksikkö
Sosiaaliviraston vanhuspalvelut
puh. (09) 310 48607, sanni.nuutinen@hel.fi