logo logo logo

Mosalaiselle kirjailijalle 7kk vankeutta

21.10.2009

Kirjailija Konni Zilliacusta vastaan on jokin aika sitten käsketty nostaa syyte eräitten lausuntojen johdosta hänen kirjoittamassaan ”Supplement till det rewolutionära Ryssland” -kirjassa, jota on ollut yleisesti myynnissä kirjakaupoissa. Hovioikeuden käsittelyssä todettiin kirjan olevan yleisesti kuvaus historiallisista tapahtumista, mutta loukanneen Venäjän hallintoa väittäen johdon luonnetta heikoksi, epävarmaksi ja horjuvaksi. Vaikka kirjailija on väittänyt näitä lausuntoja asiayhteydestä erotetuksi, on hovioikeus todennut hänet syylliseksi majesteettirikkomukseen ja tuominnut hänet 7 kuukaudeksi vankeuteen.

Kirjailija Zilliacus poistui ennen tuomion täytäntöönpanoa maasta, eikä häntä ole tavoitettu rangaistusta kärsimään. Sen sijaan hänen mukaansa suunnitellaan nimettävän puisto Tapanilassa, Terveystien päässä. Tämä puhekielessä Merkkaripuistona tunnettu alue on 158 Tapanilan kiinteistön omistama ja saanee nyt nimen Konni Zilliacuksen puisto.

Asiasta ja siihen liittyvästä kaavamuutoksesta saa lisätietoa torstaina 22.10.2009 klo 17-19 Tapanilan kirjastossa, jossa kaava-arkkitehti Johanna Mutanen on tavattavissa.

Lisätietoa myös digikirjastoon tallennetusta sanomalehdestä Laatokka no. 36, 5.4.1910.