logo logo logo

Tapanila-Seura otti kantaa Sanduddin tehtaan purkuhankkeeseen

2.09.2009

Tapanila-Seura on lähettänyt Helsingin kaupungin rakennusvalvonnalle  liitteen mukaisen kannanoton Sanduddin tehtaan purkuhankkeeseen. Omistaja Veikko Laine Oy hakee tehtaalle purkulupaa mutta mitään suunnitelmia alueen käyttöön ei ole. Omistajan mukaan rakennuksen talous pysyy nykykäytöllä positiivisena.

Seura on käynyt keskusteluja omistajan kanssa tehdaskiinteistön kehittämisestä ja käytöstä. Esillä on ollut mm. tehdasalueen vaihto kaupungin kanssa vastaavaan teollisuustonttiin ja näin alueen kehittäminen kaupungin voimin. Rakennuksen kuntoa ei seuran pyynnöistä huolimatta ole tutkittu.

Valitettavasti näyttää siltä, että pyrkimykset suojella edes osin alueen tärkeitä tunnusmerkkejä johtavat poikkeuksetta purkuhankkeisiin. Näin kävi viimeksi Päivöläntie 30:n kohdalla kun suojeluhanke johti purkulupaan (ks. kuvat talon purkamisesta). Rakennuslautakunta (pj. Kauko Koskinen) myöntää purkuluvat lähes poikkeuksetta anomusten mukaisesti.

Tapanila-Seura pyrkii kannanotollaan siihen, että asiaa tutkittaisiin ennen hutkimista ja etsitään kaikkien kannalta hyvä vaihtoehto. Vaikka rakennuksen kunto on päästetty huonoksi, on purkaminen peruuttamatonta.  Junaradan aiheuttama melu kylässä muuttuisi radikaalisti purkamisen myötä.

Lue kannanotto tästä – Sandudd090828