logo logo logo

Sanduddin tehtaalle haetaan purkulupaa

25.08.2009

Viertolantiellä sijaitsevalle Sanduddin tehtaalle haetaan purkulupaa. Omistaja Veikko Laine Oy on jättänyt purkulupahakemuksen rakennusvalvontaan.

Sanduddin tehdas ilmasta

Sanduddin tehdas muutti Tapanilaan vuonna 1912 Hietalahdesta toimitilojen tulipalon takia. Antti Wihuri osti yrityksen vuonna 1953 ja myi liiketoiminnan edelleen vuonna 1986. Rakennus on ollut tämän jälkeen sekalaisessa käytössä ja päässyt ränsistymään huollon puutteessa. Nykyisin rakennuksessa toimii pienyrityksiä ja harrastekerhoja.

Tontti on kaavoitettu teollisuustontiksi ja rakennusalaa on n. 11000m2. Tapanila-Seura on pyrkinyt edistämään rakennuksen korjausta tai lunastamista kaupungille. Rakennus on tärkeä osa Tapanilan teollista historiaa ja kaupunkikuvaa, mutta nykyisellään lähes käyttökelvoton.

Ennen purkuluvan myöntämistä kaupunki on katselmoimassa rakennuksen, mutta lain mukaan omistajalle on se myönnettävä.

Tontille ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan suunnitteilla mitään käyttöä, vaan pelkkää purkulupaa haetaan.

Lisätietoa tehtaasta mm.
http://www.valt.helsinki.fi/projects/kmuisti/matapupu/tapani/etusandu.html