logo logo logo

Päivölänpuistoa aletaan kunnostaa

15.06.2009

Helsingin kaupungin rakennusvirasto aloittaa Tapanilassa sijaitsevan Päivölänpuiston peruskorjauksen juhannuksen jälkeen. Päivölänpolun ja Kuulijantien rajaama puisto kunnostetaan Tapanilan huvila-arkkitehtuuria kunnioittaen puutarhamaiseksi kokonaisuudeksi.

Puistoa varjostavat huonokuntoiset kuuset poistetaan, samoin ränsistyneet leikkivälineet ja puistokalusteet. Uudet leikkivälineet ja penkit sijoitetaan puiston keskiosaan, jotta puistosta kantautuvat äänet häiritsevät mahdollisimman vähän ympäröivää asutusta. Huvilahistoriaa korostetaan erilaisin vanhoin puutarha-aihein. Kuulijantien sisääntuloa ryhdistetään syreenikujalla ja puiston länsiosaan istutetaan hedelmätarha. Puistoon tulee myös leikkipaikalle aukeavat syreenimajat. Lisäksi puistokäytävien ja leikkialueen valaistus uusitaan.

Puiston kunnostus alkaa juhannuksen jälkeen puiden kaadolla. Kuolleet ja kuolevat kuuset poistetaan ja vanhoista puista elinkelpoiset jäävät pystyyn, lähinnä männyt. Suunnitelma löytyy laajemmin esiteltynä Rakennusviraston www-sivuilta, josta löytyy sekä tarkempi selostus tehtävistä töistä että kartta suunnitelmasta.

Suunnittelutyö alkoi aikanaan sekä kaupungin että lähiasukkaiden aloitteesta. Syyskuussa 2008 puistossa järjestettiin katselmointi jonka pohjalta kaupungille ehdotettiin ratkaisumalleja ja ideoita puiston järjestelyihin. Kaupungin suunnittelukokouksiin osallistui mm. Tapanila-Seuran pitkäaikainen aktiivi ja puheenjohtaja Juhani Pesola, joka asuu nykyään puiston reunalla. Näin alueen paikallispiirteitä ja historiaa on saatu mukaan suunnitelmaan. Asiaa esiteltiin myös viime syksyn Elävässä adventtikalenterissa, kun Jussi kertoi puiston historiasta.

Viime viikolla rakennusviraston, suunnittelevan konsultin ja asukkaat kävivät vielä kerran yhdessä puistosuunnitelman ja tarkistivat  puut yksitellen niin, että vanhoja puita saadaan säilymään mahdollisuuksien mukaan. Vanhat, korkeat puut ovat Tapanilan tärkeä tunnusmerkki ja se on tunnustettu myös kaupungin puolelta. Vanhoja tiedotteita hankkeen etenemisestä löytyy Mosauutisarkistosta ja aikanaan käyty nettikeskustelu aiheesta löytyy täältä.