logo logo logo

Aatonaaton adventtiluukku sulki aseman töhryjä taakseen

23.12.2008

Elävän adventtikalenterin toiseksi viimeisen luukun avaus olikin sulkeminen. Tapanila-Seura halusi siistiä aseman vuosikautisia sotkuja ja Ormiot rakensivat luukun, joka sulki sotkut pois näkyvistä.

Tapanilassa on ollut rautatieasema alusta alkaen, 1860-luvulla. Junat pysähtyivät tarvittaessa. 1939 asema siirtyi nykyiselle paikalleen ja ensimmäinen oli niin hyvä, että siirrettiin aikanaan Pikku-Huopalahteen kerhotaloksi. Nykyinen asema rakennettiin 1994, ja laitureille pomppiminen raiteiden yli pikajunia hipoen loppui.

Tapanilan toimeliaisuus ja aktiivisuus ei ole mitään uutta. Vanha tarina vuodelta 1947 kuvaa hyvin mosalaisten aktiivisuutta:
… Tapanilan maantiesillan kohdalla tavarajunan perään ajoi henkilöjuna. Tavarajunan kahdessa viimeisessä vaunussa oli jouluviinat, jotka oli tarkoitettu helsinkiläisille. Viinalasti levisi pitkin ratapenkkaa, mutta onneksi lähistöltä löytyi nopeasti avustajia. Tapanilan työväentalolla olleet tanssijat olivat joukolla mukana, samoin paikalle kutsutut sotilaat…

Tänään aktiivisuus näkyi näin:

Aseman alikulun palkki on töhryinen


Palkkiin kiinnitetään ensimmäinen peitelevy

Peitteen alta paljastuu kuva Tapanilasta…

..ja toinen…

..ja kolmas!

Kaunista!

Vielä lähikuva teoksesta.