logo logo logo

Kaavamuutosta esiteltiin kirjastossa

18.11.2008

Reilut parikymmentä tapanilalaista tutustui kaavamuutossuunnitelmaan kirjastossa. Aluearkkitehti Johanna Mutanen oli esittelemässä suunnitelmaa.

Yleisesti suunnitelmaan suhtauduttiin positiivisesti. Tapanilankaaren kaavoitettu alue on kaupungin maata.  Yleensä kaupunki vuokraa pientalotontit rakentajille, joskus harvemmin niitä myös myydään. Päivöläntien pään länsipuolella oleva kapea kaistale päätyisi todennäköisesti viereiselle taloyhtiölle. Myös itään päin on suunniteltu alueita erillistalojen taloyhtiöille mutta myös yksittäisille taloille.

Eniten keskustelua herätti Kolistimenpolku, joka on joskus 80-luvulla piirretty karttaan turvaamaan kevyttä liikennettä. Tuolloin Veljestentie oli läpikulkutie ja liikenne vilkasta. Nykyisessä tilanteessa tarve on muuttunut, joten tarve polun avaamiseksi tonttien läpi jäi epäselväksi. Merkkaripuiston omistussuhteet ovat epäselviä, joten sen kehittäminen muuten on vaikeaa.

Kritiikkiä tuli myös Tapanilankaaren liikenteen nopeuksista, Päivöläntien risteyksen liikennevalojen puuttumisesta ja meluhaitoista. Kaava antaa kaikki mahdollisuudet näidenkin haittojen poistamiseen, mutta toimenpiteisiin se ei pakota.

Kaavasta voi esittää mielipiteitä 7.1. asti kaavoittajalle. Tapanila-Seura käsittelee asiaa 24.11. johtokunnan kokouksessaan ja tulee myös kommentoimaan kaavaa. Näkökulmia otettavaksi huomioon lausunnossa voi esittää keskustelufoorumilla.