logo logo logo

2008 – 28.4. – 14.5.

31.10.2008

Huhtikuun 28, 2008 – Toukokuun 14, 2008


14.5.2008

Tarinoita saunoista, ulkorakennuksista ja leikkimökeistä

tsh, 10:31

Tapanila-Seura julkaisee syksyllä Tapanila-Albumin otsikon aiheista. Valmistelutyö on käynnissä ja artikkeleita kirjoitetaan jo kovaa tahtia.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan toimitustyöhön tai haluat kertoa kokemuksiasi Tapanilan saunakulttuurista, ota yhteyttä sähköpostitse.

12.5.2008

Malmin lentoasema 70 vuotta 17.5. klo 12-16

tsh, 08:09

Malmin lentoaseman vihkiäisistä tulee toukokuun puolivälissä 2008 kuluneeksi 70 vuotta. Upeasti säilynyttä päivänsankaria, sen vaiheikasta taivalta ja nykyistä kunnianarvoisaa sijaa suomalaisessa ilmailussa arvostetaan paikan päällä lauantaina 17.5. kello 12-16.

Malmin lentoaseman ystävät ry järjestää yleisölle tasatunnein ohjattuja historiallisen miljöön esittelykierroksia. Yhdistys myös myy päärakennuksen aulassa uunituoretta juhlakirjaa ”Malmi – Helsingin lentoasema: 70 vuotta suomalaista ilmailua” (Minerva, 336 sivua, runsas kuvitus). Upea juhlakirja käy läpi Helsingin oman lentoaseman vaiheet 30-luvun alun suunnitelmista aina nykyiseen asemaan Suomen johtavana yleisilmailukenttänä. Kirjan jäsenhinta (myös uusille jäsenille) on 33€, muille 37€. Jäsenet voivat myös noutaa ennakkotilaamansa kirjan.

Tervetuloa selailemaan menneiden polvien urotöitä, kansakunnan kohtalonhetkiä ja nykyistä monipuolista ilmailutoimintaa niiden alkuperäiselle näyttämölle!

Malmin lentoaseman ystävät
Sijainti

11.5.2008

Katukirppis Helluntairaitilla 10-13 tänään

tsh, 09:45

Falkullan Helluntairaitilla on tänään klo 10-13 katukirppis. Tarjolla perinteistä katukirppistavaraa.

Katukirppisilmoitukset voi lähettää sähköpostitse Tapanila-Seuralle osoitteeseen katukirppis@tapanila.fi. Lyhyt vinkkilista katukirppiksen järjestämisestä löytyy tältä sivulta.

09.5.2008

Tapanila-Seura vaatii nuorisotalon säilyttämistä

tsh, 10:35

TAPANILA-SEURA RY
LAUSUNTO NUORISOTALOASIASSA

Tapanila-Seura ry on seurannut Helsingin kaupungin nuorisotoiminnan kehitys¬suunnitelmia. Yhtenä esityksenä suunnitelmassa on Tapanilan Erän ylläpitämän nuorisotalotoiminnan lakkauttaminen.

Suunnitelman toteutumisen vaikutukset alueemme kehitykseen olisivat erittäin negatiiviset. Tapanila-Seura ry vaatii, että nuorisotalotoiminta säilytetään ja kehitetään nykyiseltä pohjalta.

Nuorisotalo on Tapanilan vahvan yhteisöllisyyden peruspilareita. Se tarjoaa jatkuvuutta, perinnettä ja turvaa vahvistaen tätä yhteisöllisyyttä edelleen. Tapanila-Seura ry vaalii tällaista paikallista toimintaa, koska se antaa nuorille kokoontumispaikan omalla reviirillään ja vahvistaa näin viihtymistä, paikallistuntemusta ja kiintymystä omaan kotiseutuun.

Iltapäivätoiminta on ollut yksi Tapanilan nuorisotalon ydintoiminteista jo 20 vuotta. Nuorisotalo on taannut kerholaisille turvallisen jatkumon tutussa ystäväpiirissä iän karttuessa. Tällä hetkellä iltapäivätoiminnan kysyntä on suurempi kuin tarjonta, ja nykyisen 85 kerholaisen sijaan paikkoja on suunniteltu lisättävän 100 kerholaiseen. Lakkautussuunnitelmat uhkaavat tätäkin toimintaa.

Tapanilan nuorisotalon vaikutusalueen asukasmäärän bruttolisäys lähivuosina on arvioitu runsaaksi 2000 hengeksi. Suuri osa uudesta asuntotuotannosta on suurehkoja rivi- ja kerrostaloasuntoja, joihin asettuu tyypillisesti lapsiperheitä. Vaikutuksensa on myös Hiidenkiven kentälle rakennetulla 800 oppilaan Hiidenkiven koululla, jonka oppilaille haluamme taata mahdollisuuden paikalliseen iltapäivä- ja nuorisotoimintaan.

Suunnitelman vaikutukset toteutuessaan olisivat alueellemme lamauttavat ja tuhoaisivat tekemämme pitkäaikaisen paikallisen kehitystyön.

Vaadimme lakkautussuunnitelmien välitöntä hylkäämistä ja asian palauttamista paikallista nuorisotoimintaa tukevaan suunnitteluun.

Tapanilassa 08.05.2008

Tapanila-Seura ry.

Timo Hyvönen
Puheenjohtaja

Eira Ormio
Sihteeri

Lausunto pdf-muodossa

06.5.2008

Tapanilan kunnia-asukas 2008 Jaana Hallamaa

tsh, 15:46

Tapanilan kunnia-asukas

Tapanila-Seura ry nimeää vuosittain Tapanilan kunnia-asukkaaksi henkilön, joka on uurastuksellaan ilahduttanut koko kylää. Vuoden kunnia-asukas julistetaan Mosa herää -toritapahtumassa.

Valintaperusteet 2008

Jaana loi ja järjesti koko kylälle loistavan adventtiajan vuonna 2007. Elävä adventtikalenteri kokosi jokaisena iltana kymmeniä ihmisiä seuraamaan erilaisien kalenteriluukkujen avaamisia pihoilla ja puutarhoissa.

Kunnia-asukas palkittiin Tapanilan torilla Mosa herää -tapahtumassa 27.4.2008

30.4.2008

Kaksi kukkaroa löytyi Mosa heräässä

tsh, 10:32

Mosa heräässä jäi lunastamatta kaksi pientä kolikkokukkaroa, musta ja vaaleanpunainen. Kukkaroita voi tiedustella tarkempia tuntomerkkejä vastaan 0503748371 tai timo.hyvonen@iki.fi.

Vappuaattona työväenlauluja

tsh, 09:06

Tänään klo 18 lauletaan perinteisiä työväenlauluja Työväentalolla, Sompiontie 4.

Hauskaa vappua!

28.4.2008

Adressi nuorisotalon säilyttämiseksi

tsh, 13:39

Tapanilan nuorisotalo on lakkautusuhan alla. Voit allekirjoittaa adressin toiminnan jatkumisen puolesta osoitteessa

http://www.adressit.com/tapanilanuta.

Aurinko paistoi kyläjuhlillemme

tsh, 11:02

Mosa herää juhlittiin uskomattoman hienossa auringonpaisteessa. Torille kokoontui tänä vuonna ennätysmäärä yleisöä, alue oli täynnä ihmisiä jo puoli tuntia ennen juhlan alkua. Tilaisuudesta löytyy muutama kuvakin.

Tilaisuuteen osallistuivat seuraavat yhdistykset ja yhteisöt:

1. Tapanila-Seura
2. Tapanilan ala-aste 3B
3. Tapanilan ala-asteen koulun vanhempainyhdistys ry
4. Tapanilan ala-aste 1-2A
5. Tapanilan ala-aste 5B
6. Tapanilan ala-aste 4A
7. Hiidenkiven peruskoulun 8h luokka
8. Tapanilan ala-aste 4B luokka
9. Päiväkoti Impivaaran vanhempaintoimikunta
10. Tapanilan kirjasto ja tukijoukot
11. Tapanilan Tutuksi – Mosakävely – Tapanilan Kirjakirppis
12. Tapaus ry
13. Tapanilan Erä
14. Tapanilan Kotien Puolesta ry
15. Tapanilan Kiinteistöyhdistys ry
16. Tapanilan Työväenyhdistys
17. Tapanilan Eläkkeensaajat
18. Helsingin moottoripyöräilijäkerho – HMPK ry
19. Tapanilan VPK
20. Tapanilan kirkko
21. Koillis-Helsingin Vihreät
22. MLL:n Malmin yhdistys aila.kankaanpaa@gmail.com

Alkusanojen jälkeen esiintyi Jamkids-kanteleorkesteri joka toimii Tapanilassa kirjaston yhteydessä olevissa tiloissa.

Juhlapuheessa muisteltiin ensin torin historiallisia muistomerkkejä – vihreää kiveä, MaTaPuPu-lehmusta ja uusinta Mosanurkkaa, joka rakennettiin puretun Pfeifferin talon (Päivöläntie 30) hirsistä.

Tapanilan väkiluvun lisääntyminen n. 2000 asukkaalla seuraavien vuosien aikana liitettiin Alakoulun ensi vuonna tapahtuvaan tarvetarkasteluun. Akuuttina aiheena keskityttiin nuorisotalon tilanteeseen – lakkautusuhka on nyt todellinen, ja nettiadressi perustettiin heti tilaisuuden jälkeen yleisön pyynnöstä.

Juhlapuheen jälkeen juhlittiin lisää ja päästettiin yhteisöt esittelemään toimintaansa. Minuutin puheenvuoroissa toiminta tuli kompaktisti esille ja pääasiat selviksi.

Iltapäivän aluksi valittiin teemana olleista naamareista parhaat ja palkittiin neljän sarjan voittajat kirjapalkinnoilla. Heti perään esiintyi Mosan kisällit -yhtye, jonka keski-ikä tänä vuonna oli 77 vuotta. Mainiot historiat Mosan menneisyydestä ja nykyisyydestä viihdyttivät kovasti.

Juhlat loppuivat klo 14 aikoihin Tutustu Tapanilaan -kierrokseen Harri Pirhosen ohjaamana. Tunnelma oli suorastaan mainio – kiitos kaikille osallistujille.