logo logo logo

2008 – 16.5. – 3.6.

31.10.2008

Toukokuun 16, 2008 – Kesäkuun 03, 2008


03.6.2008

Päivähoitotilanteeseen ei luvassa helpotusta

tsh, 23:43

Tapanila-Seura lähestyi päivähoidon johtoa alueemme hankalan päivähoitotilanteen johdosta. Tällä hetkellä on jo melko yleistä, että uuden lapsen hoitopaikka löytyy jostain Tapanilan ulkopuolelta. Päivähoidon piirissä olevien lasten määrä (0-5-vuotiaat) on samalla kasvamassa virallisen ennusteen mukaan tänä vuonna jopa 32 lapsella. (Voimassaoleva virallinen ennuste.)

Vastauksessa lähinnä todetaan nykyinen tilanne. Esiopetuksen tiloja pyritään hakemaan yhteistyössä koulujen kanssa, mutta uusia päiväkoteja alueelle ei ole luvassa. Tällä hetkellä n. 15% Tapanilan lapsista on sijoitettuna muualle kuin Tapanilaan, lähinnä Malmin alueelle mutta myös sen ulkopuolelle.

Syy ongelmaan näyttää olevan voimassaoleva päivähoitoalueiden jako. Malmi ja Tapanila ovat samaa aluetta, joten hoitopaikka voi olla käytännössä missä vain ko. alueella. Alueen päivähoidon johto ei asialle voi paljonkaan tehdä, ja yleensä hoitopaikka on saatu sovitettua järkevästi perheiden kannalta. Poikkeuksiakin toki on, ja useat perheet ovat päätyneet kotihoitoon.

27.5.2008

Miten saunot?

tsh, 13:05

Millaisia saunomisperinteitä teidän perheessänne on?

Aloitetaanko kesäkausi kenties vasta puunatussa saunassa? Eikö joulu tunnu joululta ilman tiettyjä saunarituaaleja?

Tapanila-Seura julkaisee tänä syksynä uuden Albumin, jonka teemana on sauna. Julkaisua varten kaipaamme kyläläisten tarinoita omista saunaperinteistä.

Muutaman lauseen mittaiset kertomukset ovat sopivia. Voit lähettää tarinasi joko sähköpostitse osoitteeseen johtokunta@tapanila.fi tai kertoa sen osoitteessa www.tapanila.fi

24.5.2008

Tutustu Tapanilaan

tsh, 17:22

Tapanilassa on paljon mielenkiintoisia historioita, paikkoja ja kertomuksia. Kylään tutustumisen helpottamiseksi on nyt avattu uusi www-palvelu, jonka ensimmäinen versio on nähtävillä osoitteessa http://www.tapanila.fi/tutustu/. Sivulle on tehty valmiiksi myös printattavat versiot kartasta sekä 12 tehtävän sarja, joka johdattaa n. kolmen kilometrin kierrokselle Tapanilaan.

23.5.2008

Tapanila-Seura huolestunut päivähoitotilanteesta

tsh, 01:04

Tapanilan alueen päivähoitotilanne on huonontunut viime vuosina ja näyttää tällä hetkellä useiden perheiden osalta mahdottomalta.

Tapanila-Seura on lähestynyt Helsingin päivähoidon johtoa ja alueemme valtuutettuja lausunnolla asiasta. Jatkamme asian edistämistä.

22.5.2008

Pihakirppis Sammalpolulla su 25.5. klo 10-13

tsh, 09:19

Pihakirpputori sunnuntaina 25.5 klo 10-13 Tapanilassa Sammalpolun varrella (Jäkälän koulun vieressä) ja Jäkäläpolku 2 pihalla Jäkälän koulun toisella puolella. Myynnissä kirjoja, vaatteita, astioita ym. Tervetuloa!

Järjestää Tasankotien talotoimikunta.

Sijainti kartalla

19.5.2008

Kevätkuvia Tapanilasta

tsh, 14:32

Kuvasivulle on nyt lisätty linkki toukokuisiin kuviin Tapanilasta. Kevät on jo pitkällä.

16.5.2008

Mailan päivänä tapahtuu Urheilukeskuksessa

tsh, 13:40

Tapanilan Urheilukeskuksessa vietetään aluantaina 17.5. ensimmäistä kertaa Mailan päivää. Talolla esitellään laaja kirjo erilaisia urheilulajeja. Tapahtuma alkaa klo 12 ja tekemistä löytyy vaikka iltaan asti. Lisätietoa ja tarkat aikataulut löytyvät urheilukeskuksen uusituilta internetsivuilta osoitteesta http://www.tapanilanurheilu.fi/mailanpaiva/.

Lautakunta toivoo nuorisotalon säilyttämistä

tsh, 12:02

Eilisessä nuorisolautakunnan kokouksessa käsiteltiin alueellisen nuorisotoiminnan kehittämistä. Yhtenä kohtana suunnitelmassa oli Tapanilan nuorisotalon lakkauttaminen. Kokouksen pikayhteenveto on julkaistu kaupungin www-palvelussa.

Lähetekeskustelussa lautakunta päätyi jäsen Toivosen ehdotuksesta esittämään toiveen, että toiminta- ja tilastrategian jatkovalmisteluissa lähdettäisiin siitä, että Pukinmäen moottorihallin, Tapanilan nuorisotalon ja Laakavuoren kumppanuustalon toiminta säilyisi nykyisissä toimipaikoissa.

Lautakunta otti näin selkeästi kantaa, että koillisen nuorisotoimintaa pidetään tärkeänä ja paikalliseen toimintaan on syytä panostaa. Suunnittelu jatkuu ja intressiryhmien on syytä seurata sitä.