logo logo logo

2007 – 30.10. – 21.11.

31.10.2008

Lokakuun 30, 2007 – Marraskuun 21, 2007


21.11.2007

Tapanilan Tuuli No. 32 – hae omasi Työväentalolta 23.11. klo 18

tsh, 17:17

32. Tapanilan Tuuli julkaistu

Tapanila-Seura on julkaissut jälleen Tapanilan Tuuli -lehden, nyt jo 32. kerran. Uusin numero on suurin ja kaunein tähän mennessä julkaistuista, sivuja on kertynyt jopa 44 kappaletta. Julkaisu juhlistaa Tapanilan 100-vuotista historiaa, jota muistellaan myös Tapanilan yhteisöjen järjestämässä yhteisessä joulujuhlassa perjantaina.

Uusin Tuuli on kulttuuripainotteinen. Mosan 100-vuotista historiaa tarkastellaan monelta kantilta, paikallisia artisteja esitellään ja kirjaston tilannetta tarkastellaan. Onpa mukaan päässyt tarinaa Tapanilan lentoasemastakin, josta spekulointia on riittänyt jo vuosikymmeniä.

Lehteä jaetaan Tapanilassa suoraan postiluukkuihin. Sitä voi hakea ilmaiseksi myös Tapanilan kirjastosta tai perjantaina 23.11. klo 18 alkavasta Tapanila-Seuran syyskokouksesta, jonka jälkeen klo 19 alkaa Mosan joulujuhla. Lehti löytyy sähköisenä versiona myös osoitteesta http://www.tapanila.fi/tuuli/


Tapanilan Tuuli numero 32

20.11.2007

Finlandia-palkintoehdokasilta kirjastossa

Kirjasto, 15:49

Finlandia-palkintolautakunnan jäsen toimittaja Keijo Koivula kertoo palkintoehdokkaista Tapanilan kirjastossa keskiviikkona 28.11.2007 klo 18.
Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestää Tapanilan kirjaston tukijoukot

Lisätietoja: Tapanilan kirjasto p. 31085073

19.11.2007

Yhtä juhlaa pe 23.11. klo 18 alkaen – Joulujuhla & Tapanila-Seuran syyskokous

tsh, 11:09

Mosan yhteisöjen yhteinen joulujuhla järjestetään perjantaina työväentalolla.

Tilaisuus alkaa klo 18 Tapanila-Seuran syyskokouksella, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat. Johtokuntaan valitaan taas uusia aktiiveja, joten alueemme kehityksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita keskusteluun.

Kokouksen jälkeen juhlitaan joulunajan alkua klo 19-21. Ohjelmaa on paljonkin:

– Tanssiesityksiä
– Teatteriryhmä Teatterianne
– Tapanilan Seniorilaulajat
– Mosan Kisällit
– puffetti
– puhetta, yhteislaulua, -leikkejä

Tule mukaan – vapaa pääsy!

18.11.2007

Isäntäperheitä ulkomaalaisille haetaan

tsh, 18:38

ETSIMME ISÄNTÄPERHEITÄ
noin puoleksi vuodeksi pääkaupunkiseudulta kahdelle nuorelle ulkomaalaisille vapaaehtoistyöntekijöille

Maailmanvaihto ry:n kautta Suomeen saapuu vuosittain noin 30 vapaaehtoistyöntekijää ympäri maailmaa. Nuoret työskentelevät Suomessa noin vuoden ajan vapaaehtoisina sosiaalityös­sä mm. vammaisten, vanhusten ja lasten parissa paikallisissa vapaaehtoisprojekteissa.

Vapaaeh­toistyön lisäksi nuoret osallistuvat monin tavoin kulttuurivaihtoon ja tutustuvat paikalliseen elämän­me­noon Suomessa. Tämä tarkoittaa suomen kielen opettelemista, uusien harrastusten ja ystävien löytämistä ja ennen kaikkea suomalaiseen arkipäivään tutustumista.
TÄLLÄ HETKELLÄ ETSIMME ISÄNTÄPERHETTÄ:

Janalle

Jana on 19-vuotias saksalainen tyttö. Hän on musikaalinen ja urheilullinen nuori nainen. Hän harrastaa pianon ja viulun soiton lisäksi pyöräilyä ja luistelua. Jana tulee työskentelemään vapaaehtoisena Ruskeasuon liikuntavammaisten erityiskoulussa Helsingissä.

Noralle

Nora on 20-vuotias saksalainen tyttö. Hän viettää vapaa-aikaansa ystäviensä kanssa. Nora on mukava ja joustava nuori nainen. Hän työskentelee vapaaehtoisena Lyhty ry:ssä kehitysvammaisten parissa Helsingissä.

Meistäkö isäntäperhe?

Isäntäperheenä olo antaa perheelle aidon kosketuspinnan uuteen kulttuuriin ja kieleen omassa kodissa. Arkipäivän kulttuurivaihto ei tarjoa hohdokasta eksotiikkaa välttämättä joka päivä, mutta parhaassa tapauksessa antaa lämpimän kontaktin toiselle puolelle maailmaa ja elämänpituisen ystävyyden nuoren ihmisen kanssa sekä ennen kaikkea uuden perheenjäsenen jakamaan jokapäiväistä arkea.

Mikäli kiinnostuit isäntäperheenä olosta, kerromme mielellämme lisää:

Ota yhteyttä:

Maailmanvaihto ry
Pitkänsillanranta 11, 00530 Helsinki
Puh. 09 774 1101 ma-pe klo 9-16
e-mail: hosting@maailmanvaihto.fi
www.maailmanvaihto.fi

07.11.2007

Kirjailija Aina Bergroth Tapanilan kirjastossa

Kirjasto, 11:17

Kirjailija Aina Bergroth kertoo esikoisromaanistaan Ah autuutta Tapanilan kirjastossa torstaina 15.11.2007 klo 18. Haastattelijana Kaisa Ketokivi
Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestää Tapanilan kirjaston tukijoukot

Lisätietoa: Tapanilan kirjasto, p.31085073

Hiidenkiven hippalot lauantaina 17.11. klo 10 – 13

tsh, 00:08

Hippalot ovat Hiidenkiven peruskoulun avoimien ovien lauantaikoulupäivä ja vanhempainyhdistyksen syystapahtuma. Kirpputorilla liikkuvat lasten ja nuorten vaatteet ja harrastusvälineet, luokkatoimikunnilla on myyjäisissään joulutavaraa ja vanhempainyhdistyksellä kahvila ja leikkipisteitä. Tapahtumaan voi myös tuoda hyväkuntoista tavaraa paketoitavaksi Pelastusarmeijan joulupaketteihin.
Tapanilan ja lähiseudun yhteisöt esittelevät toimintaansa oppilaille ja vanhemmille, ammatinvalintapisteissä vanhemmat esittelevät ammattejaan 9.-luokkalaisille.
Oppilailla on koulupäivä, koska itsenäisyyspäivänä on pitkä viikonloppuvapaa. Avoimien ovien oppitunneilla selviää, miten 800 oppilaan peruskoulu toimii ja ruokalassa saa vierailijakin aidon kouluaterian viidellä eurolla.

Hiidenkiven koulu on Tapanilassa, Rajatie 7.

31.10.2007

Tapanila-Seuran lentokenttälausunto lähetetty

tsh, 12:56

Tapanila-Seura on lähettänyt lausunnon Helsingin lentokenttäasiasta.

Lausunnossa seura ehdottaa mm. seuraavia asioita:

– Tapanila-Seura vaatii, että Malmin lentokentän toiminnan kehittäminen nykyisen kaltaisen toiminnan
pohjalta selvitetään tavoitteena säilyttää kenttä nykyisellä paikallaan.
– Valtion tulee avata keskustelu lentokentän maapohjan lunastamiseksi kaupungilta, jolloin
lentokentän jatkuvuus voidaan taata 2034 jälkeenkin.
– Malmin lentokentän kehittäminen nykyisen kaltaisen toiminnan pohjalta on suunniteltava
yhteistyössä paikallisten asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

Koko lausunto on luettavissa osoitteessa http://www.tapanila.fi/malmi/

Ei voi olla totta! Tapanilan nuorisotalon lopettaminen merkitsisi koululaisten liikuntakerhotoiminnan loppua.

JH, 07:42

Paikallislehdestä iskee vastaan järkyttävä uutinen: virkamiestyönä valmistellaan mm. Tapanilan Erän kanssa tehdyn nuorisotalosopimuksen alasajoa. Tapanilan Erän nuorisotalon taru olisi lopussa vuokrasopimuksen umpeutuessa urheilukeskuksen kanssa. Ja samaan aikaan uutisen mukaan on esitetty ponsi toimintojen aloittamisesta Malmilla. Tarkoitus on keskittää koko koillisen alueen nuorisotalotoiminta Malmin ala-asteen koululle. Nuorisoasiainkeskus on suoraan kertonut koillisen alueen toimijoille, että säästösyistä suunnitelman toteutuessa alueen nuorisotalot lopetetaan. Ei voi olla totta!

Toteutuessaan koko prosessi merkitsisi tätä: Tapanilan koululaisten liikuntakerhon iltapäivähoito loppuisi. Kahdenkymmenen vuoden historia edelläkävijänä ei näytä painavan kovin paljon. Sadan perheen vuosittainen turvallinen hyvä olo iltapäivisin olisi tuhottu! Ja nuoret iltaisin vaeltamaan Malmille.

Tapanilalaiset ovat pelastaneet kirjastonsakin. Ehkäpä myös koululaisten liikuntakerhot.

30.10.2007

Tapanilan Erän koululaisten liikuntakerho toiminut 20 vuotta

JH, 10:52

Tapanilan Erän koululaisten liikuntakerho on tarjonnut liikuntaan painottunutta turvallista iltapäivähoitoa Tapanilan lapsille jo 20 vuotta Tapanilan nuorisotalon tiloissa. Tällä hetkellä koulupäivien jälkeen kerhon toiminnassa on mukana 85 lasta. Ohjauksesta vastaa 5 päätoimista lasten liikuntaan erikoistunutta ohjaajaa. Tapanilan nuorisotalo tarjoaa ainutkertaiset olosuhteet liikuntakerholle, ja päivittäiset liikuntatunnit pidetään Tapanilan urheilukeskukselta vuokrattavissa liikuntatiloissa. Myös Jäkälän koululla on oma Erän liikuntakerho.

Nykyisin Erän liikuntakerho kuuluu lakisääteisen perusopetuslain mukaisen iltapäivähoidon piiriin. Vaikka 85 kerhopaikka tuntuukin suurelta luvulta, läheskään kaikki liikuntakerhoon pyrkineet lapset eivät mahtuneet mukaan.

Juhlavuotensa kunniaksi ja suuren tarpeen johdosta Erän liikuntakerho onkin suunnittelemassa uuden ryhmän perustamista ensi lukuvuodeksi Tapanilaan. Tämän jälkeen hoitopaikka pystyttäisiin tarjoamaan lähes 100:lle pienelle koululaiselle. Tapanilan perheitten hyvinvoinnista kiinnostuneiden kannattaakin tutustua kerhojen toimintaan seuraavasta linkistä. Linkki:Erän koululaisten liikuntakerho