logo logo logo

2007 – 19.9. – 21.10.

31.10.2008

Syyskuun 19, 2007 – Lokakuun 21, 2007


21.10.2007

Lentokentästä keskusteltiin (esitykset ladattavissa)

tsh, 23:50

Lauantaina keskusteltiin Malmin Lentoaseman viimeisimpien suunnitelmien vaikutuksesta Tapanilaan. Ehdotukset käytiin läpi ja todettiin, ettei varsinaista vaikutusta kotikyläämme ole. Lisäksi suunnitelmat todettiin utopistisiksi ja niiden toteutumismahdollisuus pieneksi. Vaikka suunnitelmat on teettänyt Liikenne- ja viestintäministeriö, huhuiltiin varsinaiseksi Helsingin kaupunkia tutkimuksen varsinaiseksi ”tilaajaksi”.

Keskustelutilaisuuden pohjalta kirjoitetaan kannanotto ministeriölle. Pohjana lausunnolle on yleiskaava 2002 -kannanotto, joka löytyy osoitteesta http://www.tapanila.fi/malmi/

Tilaisuuden esitykset:

Luontoharrastajan näkökulma

Kenttäsuunnitelmat ja Mosa

19.10.2007

Kaupunginjohtajaehdokas lausuu Tapanilasta jo nyt

tsh, 12:00

Apulaiskaupunginjohtajaksi ehdolla oleva YTV:n johtaja Hannu Penttilä pitää nykyisiä raideliikenneratkaisuja tehottomina, ja vaatii radan tehokkaampaa hyödyntämistä yhdyskuntasuunnittelussa. Hänen mukaansa pääkaupunkiseudulla on 23 asemaa, joissa on liian vähän asuntoja ja työpaikkoja. Yksi listatuista asemista on Tapanilan asema.

Kysymykseen siitä, pitäisikö Helsingin asemanseutuja, esimerkiksi Oulunkylää, Tapanilaa ja Puistolaa tiivistää asemien uusilla kerrostaloilla, Penttilä ei vielä sano mitään. Hän kuitenkin lausuu näin – ”Mutta se on selvää, että asuminen pienessä punaisessa mökissä aivan aseman vieressä on mahdoton ajatus.”

Ilmeisesti Tapanilassakin joudutaan nyt maalaustalkoisiin tai raivaamaan tilaa yhä uusille kerrostaloille.

Asiasta lisää kirjoittaa Helsingin Sanomat artikkelissaan.

17.10.2007

Kirjailija Juha Itkonen Tapanilan kirjastossa 24.10.

Kirjasto, 16:09

Kirjailija Juha Itkonen kertoo uudesta romaanistaan Kohti Tapanilan kirjastossa keskiviikkona 24.10.2007 klo 18. Haastattelijana Suvi Ahola.
Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Tapanilan kirjaston tukijoukot

Lisätietoa: Tapanilan kirjasto, puh.31085073

14.10.2007

Vastaa Mosavebin käyttäjäkyselyyn

tsh, 10:54

Ilmaisia leffalippuja jaossa!

Kutsumme kaupunginosien kotisivujen käyttäjät vastaamaan kyselyyn, jonka tavoitteena on saada hyödynnettävää tietoa sivujen käytöstä niiden ylläpitäjille ja kehittäjille. Eli mitä sivuilta haetaan ja mitä niiden käyttäjät toivovat niiltä nyt ja jatkossa? Kysely kuuluu Teknillisen korkeakoulun OPUS-hankkeeseen, jossa kehitetään verkkopohjaisia osallistumisen välineitä.

Kyselyyn vastataan nimettömänä. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Finnkinon sarjalippupalkinto (yhteystiedot kysytään erillisellä lomakkeella).

Kysely on auki 26.10 saakka. Tuloksista tehdään netissä julkaistava kooste.

Pääset kyselyyn seuraavasta linkistä:
http://survey.planeetta.com/kysely/index.php?sid=86289〈=fi

Lisätietoja:: Heli Rantanen, heli.rantanen ät tkk.fi
OPUS-hanke: http://opus.tkk.fi

08.10.2007

Lentokenttäselvitystä esitellään yleisölle 16.10.

tsh, 23:55

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämän Helsingin seudun lentokenttäselvityksen tuloksia esitellään yleisölle.

Selvityksen mukaan toteutuskelpoisia vaihtoehtoja on kaksi: Porvoon Backakseen rakennetaan uusi lentokenttä tai Malmin lentokentän toimintaa kehitetään kiitotien suuntaa kääntämällä.

Finavia järjestää kaikille avoimet tilaisuudet:

– Malmilla Malmitalossa, Ala-Malmin tori 1, Helsinki, tiistaina 16.10.2007 klo 18-21

– Porvoossa nuorisoseurantalo Munkbyborgissa, Tyysterintie 65, Tyysteri, keskiviikkona 17.10.2007 klo 18-21

Selvityksen laatineet Finavian ja konsultin asiantuntijat vastaavat tilaisuuksissa yleisön kysymyksiin.

Selvitykseen ja siinä käsiteltyihin vaihtoehtoihin voi tutustua tarkemmin hankkeen kotisivuilla www.toinenlentokentta.info. Eri vaihtoehtojen ympäristövaikutuksia selvitetään myöhemmin hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnissa.

Lisätietoja:

Tilaisuuksien järjestelyistä:

– Jani Päivänen/WSP Finland, 0207 864 424

Selvityksen sisällöstä:

– Apulaisjohtaja Matti Koskivaara/Finavia, (09) 8277 2330 ja
– Varatoimitusjohtaja Martti Huomo /Finavia, (09) 8277 2010.

01.10.2007

Malmin lentoaseman kehitys – mitä tapahtuu Tapanilassa? Keskustelutilaisuus la 20.10. klo 14.

tsh, 23:47

Malmin lentoaseman kehittämiseen on tehty jälleen uusia ehdotuksia. Näillä on väistämättä vaikutusta myös Tapanilaan ja sen asukkaisiin.

Liikenneministeriön valmistelemasta ehdotuksesta ja sen vaikutuksista Mosan elämään järjestetään esittely- ja keskustelutilaisuus 20.10. klo 14 Työväentalolla.

Malmin lentokentän käyttämistä nykymuodossa ei selvityksessä tutkittu, vaan tarkasteltavana oli toimintojen kehittäminen. Tämä tarkoittaisi isoja ja kalliita muutostöitä. Kiitotietä täytyisi pidentää ja sen suunta olisi käännettävä.

Selvityksessä ei myöskään huomioitu aiemmin esitettyjä mielipiteitä, vaan tarkasteltiin asiaa teknistaloudellisista lähtökohdista.

Tapanila-Seura on Malmin lentoaseman säilyttämisen kannalla. Aiemmat kannanotot voit lukea osoitteesta http://www.tapanila.fi/malmi/

Tilaisuuden tarkoituksena on kuulla asukkaiden mielipiteitä ja muodostaa lausunto Liikenne- ja viestintäministeriölle. Myös keskustelupalstalla esitetyt mielipiteet otetaan huomioon.

Ministeriön ehdotuksiin voi tutustua tästä .

19.9.2007

Osallistu Mosan elävään adventtikalenteriin

tsh, 11:14

Valoa ja yhteisöllisyyttä kaamokseen

Elävä adventtikalenteri Tapanilassa 1.-24.12.2007

Mosa herätetään keväisin perinteisessä toritapahtumassa, ja kesällä Tapanila elää pihoilla ja puutarhoissa. Grillit savuavat, juhlia järjestetään ja naapureita tavataan. Syksyn pimetessä Mosa sammuu ja kaikki pakenevat koteihinsa. Yhteisöllisyyttä pidetään yllä korkeintaan sisätiloissa.

Mosa on erinomainen paikka kokea myös kaamosta yhdessä. Keski-Euroopassa on levinnyt tapa tuoda ihmisiä hetkeksi yhteen joulukuun iltoina elävän adventtikalenterin ääreen. Tätä ollaan nyt rakentamassa Mosaammekin.

Haluatko tulla mukaan?

Kalenteri avautuu päivittäin kello 18.30 jollakin mosalaisella pihalla. Osallistujat voivat itse valita, mistä kalenteri koostuu. Se voi olla jotain näkyvää, kuuluvaa, tuntuvaa, osallistavaa tai sellaista, joka antaa mukana olevien vain olla.

Kalenteri voi olla auki hetken tai vähän pidempään. Mukaan tulevat voivat itse valita, miten haluavat osallistua ja ehdottaa itselleen sopivinta päivää.

Osanottajia kerätään syksyn mittaan marraskuun alkuun saakka. Sen jälkeen laaditaan adventtikalenterin kartta, johon on merkitty, missä osoitteessa kalenteri kunakin iltana avautuu. Mukaan tulevat voivat merkitä ”luukun” numeron myös porttiinsa tai aitaansa: iltakävelijät voivat sitten etsiä Tapanilasta näitä luukkuja ja seurata kalenterin levittäytymistä.

Idea on syntynyt yksittäisten tapanilalaisten keskuudessa. Hankkeen yhdyshenkilönä ja organisaattorina toimii Jaana Hallamaa, Terveystie 21.

Ota yhteyttä, mikäli kiinnostuit!

jaana.hallamaa@helsinki.fi
puh. 3860889
050-3028421