logo logo logo

2007 – 16.5. – 14.8.

31.10.2008

Toukokuun 16, 2007 – Elokuun 14, 2007


14.8.2007

Kuvia katukirppikseltä

tsh, 08:18

Muutamia kuvia Kuulijan-Viertolantien katukirppikseltä löytyy täältä. Osallistujia oli sekä myynti- että ostopuolella oikein mukavasti.

kirppiskyltti

05.8.2007

Viimeinen ilmajohto irroitettiin 1.8.

tsh, 10:06

Kesän aikana Mosassa on urakoinut ryhmä sähkömiehiä, jotka saivat yhden vaiheen remontista valmiiksi 1.8.2007. Viimeinen kiinteistöilmajohto irroitettiin kun sähkönsyöttö siirtyi maan alle Kuulijantie 26:ssa. Yhteensä 33 talon sähköliittymä siirrettiin ilmasta maan sisään.

Työ on sujunut joutuisasti ja jälki on ollut hyvä – ympäristö ei ole pahemmin häiriintynyt urakasta. Työn ovat tehneet verkonrakentaja Wire Oy alihankkijanaan Saarijärvi Asennukset Oy, joka kaiveli kaapelit maahan.

Urakka jatkuu vanhojen katuvalaisimien purkamisella ja uusien kytkemisellä. Uusissa valaisimissa on ilmeisesti oranssi valo, mutta se selviää varmasti vasta syksymmällä kun valaistus alkaa toimia.

22.7.2007

Katukirppis 12.8. klo 12-15

tsh, 11:07

Koulut alkavat ja Kuulijantie-Viertolantie -korttelissa pidetään perinteinen katukirppis sunnuntaina 12.8. klo 12-15. Tarjolla tiedetään olevan todennäköisesti paljon vanhojen polkupyörän osia ja ehkä jopa yksi vanha hieno kylpyamme! Joka tapauksessa, kyseessä on taas kerran yksi syksyn alun huipputapahtumista.

Kirppari-ilmoitus löytyy tästä.

Kirpparialue:

KUULIJANTIE-VIERTOLANTIE-KUOPPATIE-SAUNATIE-SIMEONINTIE-PÄIVÖLÄNTIE-VANHA TAPANILANTIE

kirpparialue

01.7.2007

Fallkullan uusissa taloissa sisäilmaongelmia

tsh, 11:43

Joissain Fallkullan uusissa kaupungin taloissa on ilmennyt sisäilmaongelmia.

Ilmanvaihto on joissain tapauksissa toiminut huonosti ja lattian muovimatot ovat aiheuttaneet haitallisia päästöjä. Nämä voivat olla peräisin muovimaton ja liiman päästöistä, jotka yhdessä betonin kosteuden kanssa voivat aiheuttaa sisäilmaan erilaisia orgaanisia päästöjä. Betoniin lienee jäänyt rakennusvaiheessa liikaa vettä, jolloin betonipinnan ja lattiamaton väliin on tiivistynyt kosteutta. Päästöt ovat aiheuttaneet joillain asukkailla terveysongelmia.

Suuri osa asunnoissa havaituista puutteista on isännöitsijän mukaan korjattu viime vuoden puolella. Lattia-asioita ei tutkita yleisesti vaan yksittäin asukkaiden ilmoituksen perusteella.

Asiasta uutisoi myös Helsingin Uutiset 1.7.2007.

08.6.2007

Sähkötöitä Tapanilassa

tsh, 15:07

Kesän aikana suuri osa Tapanilan jäljelläolevista ilmasähköjohdoista kaivetaan maahan. Tällä hetkellä työ on menossa Liiketiellä ja jatkuu mm. Kuulijantiellä.

Samalla vanhat valopylväät vaihdetaan uusiin ja ilmajohdot katoavat. Tapanilassa on perinteisesti ollut ilmajohtoja, ja 1999 tehdyssä katusuunnitelmassa näiden säilyttämisestä mainittiin näin:

”Kaupunkikuvallisista syistä voidaan harkita vaikutuksen osalta ilmajohtojen käyttöä jatkossakin tai ns. kylmien lumejohtojen vetämistä.”

Tämän harkinnan toteutumisesta ei ole tietoa. Uudet pylväät näyttävät kuitenkin ainakin Liiketiellä olevan puisia eikä metallisia, kuten suunnitelman vastaisesti Jukolantiellä pääsi käymään.

06.6.2007

TV-sarjaa kuvataan nyt – haluatko avustajaksi?

tsh, 10:31

Tapanilassa kuvataan parhaillaan 12-osaista uutta TV-sarjaa. Sarjan pääosissa onjoukko maamme eturivin näyttelijöitä, mm. Kari-Pekka Toivonen, Puntti Valtonen, Matleena Kuusniemi, Ilkka Heiskanen, Anna-Leena Härkönen ja Ona Kamu.

Kuvauksiin etsitään nyt avustajia: aikuisia 20-70v miehiä ja naisia sekä muutamia lapsia esiintymään erilaisissa kohtauksissa. Kaikki avustajat esiintyvät kuvissa ja heillä on tärkeä tehtävä ohjelman toteutumisessa.

Sarjan kuvaukset aloitettiin 1.6. ja sitä kuvataan Terveystiellä ja sen läheisyydessä puutaloalueella klo 8-17 välillä seuraavina päivinä kesäkuussa:

– 5-8.6
– 11-15.6.
– 18.6.
– 20.6.

Paikalle kaivataan tuolloin ohikulkijoita ( n. 4 hlöä esim. kaksi aikuista ja kaksi lasta, tai vaunuja työntävä äiti yms. ). Avustajat saavat olla samoja, koska he esittävät roolihahmojemme naapuruston asukkaita.

Ala-asteikäisiä lapsia 7-12v. vanhempineen tarvitaan kevätjuhlakohtaukseen ( koulu sijaitsee Tapanilassa, mutta emme vielä tiedä mikä niistä kolmesta koulusta) yht. n. 20 aikuista ja 40 lasta 18.6.

20.6 Koululla tapahtuu kohtaus jossa on meneillään asukkaiden tiedotustilaisuus. Silloin paikalle tarvitaan 15 aikuista – kiva jos saisi samoja kuin oli kevätjuhlassa.

Lisätietoa ja kuvaus sarjan tapahtumista löytyy uutisarkistosta

16.5.2007

Alakoulu jatkunee ainakin 2010 asti

tsh, 00:00

Tänään opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksessa esitettiin, että Tapanilan ala-asteen koulun Veljestenpihan 7 sivupisteestä luovutaan 1.8.2008 lukien. Esityksessä mainittiin edelleen, että poistuva oppilaspaikkamäärä on 24 kpl, ei todelliset 75 kpl.

Opetuslautakunnan tämän päivän kokouksen pikayhteenveto kertoo seuraavaa:

”Äänin 9-0 päätettiin, että vuoteen 2010 mennessä tarkastellaan uudelleen Tapanilan ala-asteen Veljestenpihan sivupistettä.”

Tämä tarkoittanee sitä, ettei tilasta luovuta ennen tuota ja toimintaa pystytään jatkamaan.

Jostain syystä Tapanilan ala-asteen vanhempainyhdistyksen, Tapanila-Seuran ja muiden alueen yhdistysten kokoamat korjaukset esityksen virheellisyyksiin eivät ole päätyneet varsinaiseen lautakuntamateriaaliin, vaan pelkästään aktiivinen yhteydenpito suoraan lautakunnan jäseniin on saanut tiedon perille.

Tulevaisuus näyttää siis jälleen vähän valoisammalta Alakoulun suhteen: kyläkoulumme säilyy taas muutaman vuoden pidempään!