logo logo logo

2006 – 14.11. – 7.12.

31.10.2008

Marraskuun 14, 2006 – Joulukuun 07, 2006


07.12.2006

Kotinummentielle kerrostalo? Esittely 11.12.

tsh, 11:49

Kesäkuussa esiteltyä kaavasuunnitelmaa Kurranummen leikkipuiston vieressä on tarkennettu. Alkuperäisessä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esiteltiin alueelle suunniteltavan pientalomaista, 2-kerroksista asuinrakentamista. Nyt suunnitelmassa esitellään alueelle rakennettavan myös 4-kerroksinen kerrostalo.

Koillisen kaupunginosayhdistykset ovat lähettäneet kaupunginhallitukselle kirjelmän koillisen kohotuksesta puutarhakaupungin periaatteiden mukaisesti. Kirjelmässä muistutetaan mm. että viihtyisän puutarhakaupungin keskeiset ominaisuudet ovat vehreys, monimuotoisuus, pienimittakaavaisuus sekä toimivuus eli perustarpeiden tyydyttämisen mahdollisuus lähietäisyydellä.

Uudessa kaavasuunnitelmassa perustarpeita onkin otettu huomioon sijoittamalla kaava-alueelle varaus kaupalle. Sen sijaan pienimittakaavaisuus on unohdettu, ja kaupungin kaavoitusperiaatteiden julkisen ”matalaa ja tiivistä kaupunkirakentamista” viestin vastaisesti on vanhalle omakotialueelle piirretty yksittäinen kerrostalo. Lisäksi alueen rakennuskantaa pyritään tehostamaan muuttamalla nyt yhteen kerrokseen rakennettua aluetta korkeammaksi. Ehdotetut omakoti- ja rivitalot ovat myös erittäin tiiviisti aseteltu.

Huomiota herättää myös uuden asuinalueen ja Kurranummen leikkipuiston välinen kulkuyhteys, joka on suunnitelmassa tavallinen suojatie. Turvallisuuden kannalta joko valo-ohjaus tai kevyen liikenteen eritasoliittymä olisi varmasti parempi, mutta myös kustannuksiltaan korkeampi.

Aiheesta löytyy lisätietoa kaupungin www-palvelusta ja siitä järjestetään keskustelu- ja tiedotustilaisuus maanantaina 11.12.2006, kello 17.00 – 19.00, Tapanilan Urheilukeskus, Erätie 3, Keilahalli 2.krs, kokoushuone 1.

Kurranummen joulujuhla

LP Kurranummi, 10:09

Kurranummen perinteinen pienten lasten ja vanhempien joulujuhla on torstaina 21.12.2006 klo 10.00.
Joulupukin vierailua varten tulisi varata noin euron arvoinen paketti / lapsi.
Lämpimästi tervetuloa!

04.12.2006

Mosa 100 – juhlat pe 8.12

tsh, 21:35

Tapanila täyttää 100 vuotta. Konni Zilliakuksen perustustyön jälkeen Wanda-Parkstadin alueelle on kasvanut Helsingin viherhelmi – Tapanila.

Juhlan kunniaksi järjestetään Mosa sata -iltamat Tapanilan työväentalolla perjantaina 8.12. klo 19 alkaen.

Lapsia viihdyttävät Pellekaija Pum ja tirehtööri, tanssitahteja tyrkkii Soul Twisters ja lisäksi viihdyttää Justin Case.

Tämän pikkujoulujuhlan järjestävät Tapanilan yhteisöt, ja siihen on vapaa pääsy.

Joululauluilta Tapanilan kirjastossa

Kirjasto, 16:07

KIRJAILIJOIDEN JOULULAULUT

Tunnelmallinen yhteislaulutilaisuus Tapanilan kirjastossa keskiviikkona 13.12. klo 20.
Laulattajana Laura Voipio
Lausuntaa, glögiä, pipareita, kirja-arpajaiset
Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestää Tapanilan kirjaston tukijoukot

27.11.2006

Wanda Parkstadin historia esitellään 29.11.

tsh, 13:38

Wanda Parkstadin historiasta järjestetään yleisötilaisuus Malmin virkistyskeskukseessa (latokartanontie 9) keskiviikkona 29. marraskuuta.

Tilaisuudessa Juhani Piilonen kertoo Wanda Parkstad Puistonkylä -yhtiön perustamisesta ja vaiheista. Yhtiön perustamisesta tulee kuluneeksi sata vuotta joulukuussa. Yhtiö myi aikoinaan paljon asuintontteja Koillis-Helsingin seudulla.

Malmi-seuran järjestämä tilaisuus alkaa klo 18. Vapaa pääsy.

21.11.2006

Alakoulu jatkaa

tsh, 19:52

Toisin kuin edellisessä artikkelissa uutisoitiin, ei opetuslautakunta ole päättänyt Alakoulun lakkauttamisesta.

Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto on kokouksessaan keväällä 2005 päättänyt merkitä opetusviraston ehdotuksen kouluverkon tarkistuksista vain tiedoksi niin, että siinä esitettäviä periaatteita sovelletaan vuosittain tehtävien oppilaslaskelmien mukaan. Näin ollen Alakoulun toiminta jatkuu toistaiseksi, ellei erikseen toisin päätetä.

Hiljan teetetty konsulttitutkimus ei myöskään ota kantaa Alakoulun tilanteeseen, joten sen toiminta jatkunee normaalisti.

20.11.2006

Kouluverkkosuunnitelmaa esitellään 21.11. klo 18

tsh, 09:38

Helsingin opetusvirasto ja kaupungin talous- ja suunnittelukeskus ovat teettäneet ehdotuksen Helsinkin koulu- ja oppilaitosverkoston kehittämistarpeista. Tavoitteena on ollut verkoston kehittäminen ja tarkistaminen niin, että olemassa olevien tilojen käyttö saadaan optimoitua koko kaupungin kannalta nykyistä paremmin ja että tilakustannukset voidaan sopeuttaa oppilasmäärien muutosta vastaavasti.

Ehdotus koskee ajanjaksoa syksystä 2008 vuoteen 2015 asti. Teetetty selvitys on konsulttiyrityksen näkemys kehitystarpeista ja yksi osa kouluverkkoon liittyvää valmistelua. Tämän ja muiden lausuntojen pohjalta opetusvirastossa valmistellaan ehdotus kouluverkon kehittämisestä ja tarkistamisesta.

Uudessa konsulttiehdotuksessa ei ole mainintaa Veljestenpiha 7 kiinteistöstä luopumisesta (Alakoulu). Opetuslautakunta on tehnyt kesällä 2005 päätöksen, jonka mukaan Alakoulusta luovuttaisiin viimeistään 1.8.2008 lähtien. Vuoden 2006 jälkeen toteutettavat hallinnolliset muutokset (koskee siis myös Veljestenpiha 7) tuodaan kouluittain hyväksyttäväksi erikseen täsmentyvien suunnitelmien ja oppilasmäärien mukaisesti. Koulun lakkauttaminen ei siis ole lainkaan varmaa, vaan riippuu mm. ilmoittautuvista oppilaista. Työtä koulun säilyttämiseksi tarvitaan edelleen.

Kaupungin kouluverkon tarkistuksessa ehdotettujen koulujen yhdistämisen johdosta erityisluokkia sijoitetaan muista suurpiireistä ja oman suurpiirin alueelta erityisesti Maatullin ala-asteelle, Tapanilan ala-asteelle ja Suutarilan yläasteelle. Tämä tarkoittaa sitä, että Tapanilan oppilasmäärän mahdollisesta pienenemisestä huolimatta koulutiloja tarvitaan erityisluokkien sijoittamiseksi. Tämä saattaa ainakin tässä vaiheessa pelastaa Alakoulun. Myös uusien asuinalueiden valmistumisella on väistämättä vaikutus oppilasmäärään, vaikka Hiidenkiven koulu nielleekin suurimman osan uusien alueiden lapsista.

Opetusvirasto järjestää neljä asukastilaisuutta selvitykseen liittyen. Tilaisuuksissa ovat tavattavissa selvitystyön tekijä, opetusviraston johto ja asiantuntijoita. Niissä on mahdollisuus tutustua selvitykseen ja esittää kysymyksiä ja kommentteja.

Koillista aluetta koskeva tilaisuus pidetään 21.11.2006 klo 18-20 Helsingin tekniikan alan oppilaitoksessa, Käpylän koulutusyksikössä. Tila on Arabian viestinnän sali ja osoite on Muotoilijankatu 3, 00560 Helsinki.
Opetusviraston www-sivuilla (http://www.edu.hel.fi/) on tietoa koulu- ja oppilaitosverkoston kehittämisestä sekä kaikille avoin palautekanava.

15.11.2006

Heidi Köngäs Tapanilan kirjastossa

Kirjasto, 16:00

VIERAS MIES JA HYVÄNTEKIJÄ
Kirjailija ja ohjaaja Heidi Köngäs kertoo romaaneistaan ja elokuvistaan Tapanilan kirjastossa
keskiviikkona 22. marraskuuta kello 18. Haastattelijana Suvi Ahola
Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestää Tapanilan kirjaston tukijoukot

14.11.2006

Ehdota kehityskohteita

tsh, 09:50

Hesari on avannut ideakanavan kaupungin ehostamiseksi. Käy kirjaamassa omat ehdotuksesi ja kannattamassa jo ehdotettuja parannuksia osoitteessa

http://omakaupunki.hs.fi/