logo logo logo

2005 – 17.9. – 5.10.

31.10.2008

Syyskuun 17, 2005 – Lokakuun 05, 2005


05.10.2005

Kaavaa ei tarvitse noudattaa?

tsh, 13:56

Senioriasuntojen poistuminen rakennuttajan suunnitelmasta ei aiheuta toimenpiteitä kaavoitukseen tai rakennusvalvontaan, todetaan kaupungilta.

Vastuu kaavan noudattamisesta on rakentajalla. Kaava on kaupungilta saadun tiedon mukaan ohjeellinen, eikä rakennuttajan toimintaan voida puuttua vaikka sitä ei noudatettaisikaan.

Lehtitietojen mukaan siis vanhan Puhallintehtaan alueelle onkin tulossa ihan tavallista kovan rahan rakennuskantaa, ei esitellyn kaavan mukaisia senioriasuntoja.

Toivottavasti Hiidenkiven kentälle ei tule esitellyn kaavan mukaisten rivitalojen tilalle kerrostaloja.

30.9.2005

Mosakka ja perhekävely viikonloppuna

tsh, 14:53

Mosakka eli Eki Suomaa, Juha Mäntylä, Topi Siltala ja Irma Suomaa esiintyvät lauantaina 1.10. ravintola Kurdossa kello 21 alkaen. Liput tilaisuuteen 3 euroa.

Tapanilan kotien puolesta ry järjestää sunnuntaina perheulkoilua klo 12 alkaen. Lähtöpaikkana on työväentalo.

Siinäpä hyvä ohjelma viikonlopuksi!

29.9.2005

Senioriasuntoja ei tulekaan

tsh, 13:58

Toisin kuin vielä viime vuonna kaavoitettiin, ei Kuoppatien puhallintehtaalle olekaan tämän hetken tiedon mukaan tulossa senioriasuntoja.

Kaavaehdotusta esiteltäessä (katso ehdotus) alueen muuttamista asuinkäyttöön perusteltiin nimenomaan sillä, että omakotitalovaltaisen alueen ikääntyvä väestö voi hankkia kotiseudultaan vaivattomaan asumiseen soveltuvan asunnon.

Koillis-Helsingin Lähisanomissa rakennusyhtiön edustaja myönsi suunnitelman muuttuneen. Hän korosti, että asunnot rakennetaan ”esteettömän rakentamisen periaatteiden mukaisesti”. Tämähän on pakollista joka tapauksessa uudistuneen lainsäädännön mukaisesti.

Kaavaehdotuksessa esitellyt perustelut ovat muuttuneet. Nähtäväksi jää, viivyttääkö tämä muutos rakentamisen aloittamista.

27.9.2005

Uusia taloja Tapanilaan

tsh, 10:58

Hypoteekkiyhdistys ja NCC aloittavat Hiidenkiven alueen rakentamisen lokakuussa. Asunnoista löytyy jo jonkin verran tietoa NCC:n www-palvelusta. Rajatien varrelle ja Hiidenkiven kentälle tulee kerros- ja rivitaloja.

Alueen voimalliset puhdistustyöt ovat siis loppusuoralla, ja varsinainen rakentaminen pääsee alkamaan.

26.9.2005

H.I.M. Tapanilassa

tsh, 14:09

Tämän hetken kulttibändi H.I.M. on aikanaan pitänyt treenikämppänään vanhaa puhallintehdasta Kuoppatien kulmalla. Vaikka Valoa tuskin enää näissä tiloissa nähdään, alkaa remontin alku häämöttää.

Tehdasrakennuksen vuokralaiset ovat poistumassa tiloista ja remontointi alkaa vielä syksyn aikana. Yksi päivämäärä rakennustöille on lokakuun loppu, mutta mitään varmaa ei vielä ole tiedossa.

Tämän hetken suunnitelmien mukaan rakennuksen korkea osa säilyy ja muunnetaan asuinkäyttöön kun taas matala osa puretaan ja tilalle rakennetaan mm. kerrostaloja.

Vankkarakenteinen tehdas on aikanaan ollut Suomen Puhallintehdas Oy:n toimitila. Viime vuosina se on toiminut edullisena työ- ja harrastetilana mitä erilaisimmille yrityksille ja yhteisöille.

20.9.2005

Valokuvia Tapanilasta

tsh, 13:10

Arto Alanenpää on ottanut hienoja kuvia Tapanilasta. Linkin kuviin löydät kuvasivulta ja tästä.

Vesijohtoja rempataan

tsh, 08:38

Tapanilan kaduille on hiljattain ilmestynyt mustia vesijohtoputkia, jotka ovat ihmetyttäneet monia. Kyseessä on Helsingin veden saneerausurakka, jossa alueen vesijohtoja saneerataan. Työ kestää marraskuun puoliväliin asti.

Lisätietoa aiheesta Helsingin veden www-palvelusta

17.9.2005

Ruokailu su 18.9. klo 13

tsh, 22:21

Työväentalolla on jälleen ruokailu sunnuntaina klo 13-14. Aikuisilta peritään pieni maksu, lapset saavat masun täyteen ilmaiseksi.

Tilaisuuden järjestää Tapanilan kotien puolesta ry.