logo logo logo

2005 – 11.11. – 24.11.

31.10.2008

Marraskuun 11, 2005 – Marraskuun 24, 2005


24.11.2005

Museovirasto suojelee lentokentän

tsh, 10:40

Museovirasto on valinnut lentokentän valtakunnallisesti arvokkaiden rakennettujen kulttuuriympäristöjen luetteloon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valtio haluaa suojella lentokenttäalueen toiminnallisena kokonaisuutena.

Helsingin kaupunginsuunnittelulautakunta (ks. jäsenet) käsitteli asiaa viime viikon kokouksessaan ja päätti puheenjohtaja Maija Anttilan johdolla äänin 5-3 ehdottaa supistusta Museoviraston ehdotukseen lentoaseman rakennuksiin. Anttila on tunnettu lentokentän säilyttämisen vastustaja, joka viettää eläkepäiviään mm. Herttoniemen siirtolapuutarhassa. Sen suojeluhankkeeseen lautakunnalla ei ollut vastaväitteitä. Asia siirtynee aikanaan kaupunginhallituksen päätettäväksi, mutta valtion ja Museoviraston toimet vaikuttavat varmasti asiaan.

Malmin lentokenttäalueen vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2034. Lentokentän säilyttämistä ajaa e.m. tahojen, helsingin asukkaiden ja kyläyhdistysten lisäksi Malmin lentoaseman ystävät ry., joka pitää vuosikokouksensa tänään 24.11. klo 18 Ilmailumuseolla. Tavallisen kansan tuntoja kerää mm. Uutislehti 100 web-kyselyllään.

22.11.2005

Tapanila-Seuran toimintasuunnitelma 2006

tsh, 12:19

Tapanila-Seuran syyskokouksessa julkistettiin ensi vuoden toimintasuunnitelma. Suunnitelman pääasioita ovat mm.

– Kaavoituksen ja rakentamisen seuranta ja siihen vaikuttaminen
– Kuoppatien kaava
– Alueen ympäristöongelmien kartoitus
– Tapanilan ala-asteen koulun toiminnan ja rakennusten turvaaminen jatkossakin.
– Yhteistyön syventäminen Hiidenkiven peruskoulun kanssa sekä tiedon antaminen alueen historiasta kummankin koulun oppilaille.
– Katualueet ja liikennejärjestelyt
– Alueen terveys- ja sosiaalipalveluiden turvaaminen ja erityisesti vanhusten palvelutarjonnan lisääminen
– Kirjaston toimintaedellytysten turvaaminen
– Aluetta koskevan valokuvamateriaalin digitointi
– Radan ylittävä tiivis yhdistystoiminta ja Falkullan uusien asuinalueiden liittäminen Mosan kiinteäksi osaksi, uusien asukkaiden ”kotouttaminen”
– Alueen puistojen viihtyvyyteen vaikuttaminen.
– Purku-uhan alaisten talojen mahdollinen suojeleminen ja tiivis yhteistyö kaupungin kanssa, jotta kiinteistöjä ei tahallisesti turmeltaisi.

Tarkempaa tietoa löydät yksityiskohtaisesta toimintasuunnitelmasta.

20.11.2005

Tapanila-Seura sai uuden puheenjohtajan

tsh, 00:11

Hanna Katajamäki aloittaa Mosan perinteisen ja kunniakkaan Tapanila-Seura ry:n puheenjohtajana. Hänet valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi vuodelle 2006. Hanna on hoitovapaalla lukion lehtorin virastaan, mutta kaksi alle kouluikäistä lasta pitävät kiireisenä. Hanna on tapanilalaisena todella tuore – muuttanut Koivinkujalle vasta tammikuussa, mutta Koillis-Helsingissä hän on asunut lähes koko ikänsä.

Muita uusi kasvoja johtokunnassa ovat Leena Jaakonmäki ja Tiina Koskenniemi. Leena on monelle tuttu koulun johtokunnasta, hänet muistetaan myös alakoulu-taistelun ansioituneena veteraanina ja entisenä vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana.
Monia ilahdutti arkkitehti Tiina Koskenniemen paluu johtokuntaan, tarvitaanhan nykyisissä kaavoitusväännöissä nimenomaan hänen ammattitaitoaan. Tiina on ollut seuran varapuheenjohtajana 1996-1997 sekä sihteerinä 1988.

Aulikki Raitanen jatkaa edelleen johtokunnassa, erovuoroisista valittiin uudelleen Maija Myllymäki, Raimo Dahl, Marketta Währn, Tapani Karhu sekä Heikki Ahola. Marketta jatkaa seuran sihteerinä ja Raimo todennäköisesti varapuheenjohtajana.
Täysin palvelleina reserviin siirtyivät Erkki Stenius sekä edellinen puheenjohtaja Kimmo Saares. Valitettavasti myös Anna-Maija Ruhanen joutui luopumaan opiskelukiireiden takia johtokunnasta.

19.11.2005

Ruokailu ja Tapaus su 20.11

tsh, 22:16

Työväentalolla on jälleen ruokailu sunnuntaina 20.11. klo 11-13. Ruokailun jälkeen alkavat marrasmarkkinat. Aikuisilta peritään pieni maksu, lapset syövät ilmaiseksi.

Tapaus ry:ssä on sunnuntaina avoimet ovet. Käy tutustumassa yhdistykseen ja taiteeseen Viertolantie 2-4:ssä.

14.11.2005

Tapanila-Seuran syyskokous 19.11.

tsh, 00:33

Tapanila -seuran syyskokous
pidetään
19.11. klo 15
Tapaus ry:n tiloissa Viertolantie 2-4.
Tervetuloa mukaan!

Tapanila -seura pyrkii vaikuttamaan alueen
asioihin ja järjestää myös erilaisia tapahtumia,
mm. Mosa Herää -kyläjuhlan keväällä.

Haluaisitko Sinä olla mukana seuran toiminnassa
tai olisiko Sinulla esittää jokin asia, johon haluaisit
seuran puuttuvan? Tervetuloa kertomaan!

14.11.2005

Vapaa pääsy Erä III – SSV otteluun 16.11.

tsh, 22:11

Tapanilan Erä III kohtaa keskiviikkona naisten salibandyliigan paikalliskamppailussa Itä-Helsinkiläisen SSV:n.

Paikallinen sanomalehti Koillis-Helsingin Lähisanomat tarjoaa Tapanilan asukkaille ja muille salibandyn ystäville vapaan sisäänpääsyn otteluun. Nyt on siis tarjolla erinomainen tilaisuus lähteä katsomaan miltä vauhdikas naissalibandy näyttää paikanpäällä katsottuna.

Joukkueet lähtevät otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista, Erä III pyrkii nousemaan mukaan kamppailuun runkosarjan kärkitiloista mutta SSV taistelee vain ja ainoastaan suoraa putoamista vastaan.

Tapanilan Erä III lähtee otteluun ennakkosuosikkina, vaikka alkukausi on ollut odotettua vaikeampaa. Pienen lamajakson jälkeen Keppana on taas voittojen tiellä ja Joensuussa saatiin maalihanat oikein kunnolla auki. Joukkueen kapteeni Arja Joutsen on ollut alkukauden tehokkain pelaaja, lisäksi tsekkihyökkääjä Denisa Billa tuntuu tekevän maalin jokaisesta saamastaan paikasta.

Tapanilan Erä III on naisten salibandyn kestomenestyjä, joukkue sai marartontaulukossa ensimmäisenä 400 sarjapisteen rajan rikki edellisessä kotipelissään Lappeenrannan NST:tä vastaan. Lisäksi nuori laitahyökkääjä Eija Pasanen sai sadan tehopisteen rajan rikki viime lauantain vieraspelissä Joensuussa tehdessään voitto-osumaksi jääneen 2 – 4 maalin Josban verkkoon .

Linkkejä:
http://www.tapanilanera.fi/naiset/
http://www.ssv.fi/

Ke 16.11.2005 klo 1830 Tapanilan Erä III – SSV
Salibandyliigan runkosarja. Yleisöllä vapaa pääsy
Tapanilan Urheilukeskus/Mosahalli, Erätie 3, Helsinki

Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!

Kuva: Anna Vartiainen tositoimissa (kuva Juhani Järvenpää)

11.11.2005

Haanpää-ilta kirjastossa

Kirjasto, 11:54

PENTTI HAANPÄÄ
Korkeassa iässä

Kriitikko Vesa Karonen kertoo kirjailijasta ja hänen jutuistaan Tapanilan kirjastossa torstaina 17.11.2005 klo 18.
Tilaisuuden järjestää Tapanilan kirjaston tukijoukot
Tervetuloa!

Lisätietoja Tapanilan kirjasto, puh. 31085073