logo logo logo

2004 – 26.5. – 5.8.

31.10.2008

Toukokuun 26, 2004 – Elokuun 05, 2004


05.8.2004

Tapanilan Erän syyskausi lähestyy

JH, 18:33

Tapanilan Erän syyskauden 2004 ohjelma ilmestyy Lähilehden liitteenä keskiviikkona 11.8. ja verkossa www.tapanila.com. Ilmoittautumisia 6.9. alkavan syyskauden ryhmiin otetaan vastaan Erän toimistossa 12.8. klo 8 alkaen (puh. 09-350 7470).

Tapanilan Urheilukeskuksessa järjestetään avoimien ovien tapahtuma lauantaina 14.8. klo 10.00-14.00. Silloin pääsee tutustumaan jumppiin ja jousiammuntaan, ilmoittautumaan kamppailulajien kursseille, salibandykouluihin ja kiipeilyyn.

Seniorit! Teille on oma senioriliikunnan tutustumistilaisuus lauantaina 14.8. Tapanilan urheilukeskuksen kuntosalilla kirjaston rakennuksessa. Paikalla oleva ohjaaja auttaa löytämään oikean ryhmän.

04.8.2004

Isäntäperhe haussa 2 eurooppalaiselle vapaaehtoistyöntekijälle

tsh, 20:56

MAAILMANVAIHTO RY HAKEE ISÄNTÄPERHEITTÄ KAHDELLE NUORELLE EUROOPPALAISELLE
VAPAAEHTOISTYÖNTEKIJÄLLE

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toteuttaa vaihto-ohjelmia, joiden kautta nuoret voivat lähteä vapaaehtoistöihin ulkomaille 6-12 kuukaudeksi. Vapaaehtoiset ovat 18-30-vuotiaita. Suomeen vapaaehtoistyöläisiä saapuu Maailmanvaihdon kautta vuosittain kaikilta mantereilta. Järjestömme on kansainvälinen ja sen toiminta on voittoa tavoittelematonta sekä poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Suomessa vapaaehtoistyöpaikoista suurin osa on rilaisia lasten- ja vanhainkoteja, vammaisyhteisöjä, kouluja, ekotiloja tai kansalaisjärjestöjä. Projekti voi periaatteessa olla mikä tahansa yleishyödyllinen projekti, jossa hyöty ei mene yksityiselle ihmiselle. Osa nuorista ei työskentele, vaan opiskelee joissakin kansanopistoissa. Nuoret asuvat joko isäntäperheissä tai itse projekteissa mikäli se on mahdollista.

Isäntäperheille ulkomaalainen perheenjäsenen kanssa asuminen on molemminpuolista kulttuurivaihtoa, vastavuoroista oppimista, yhteisiä harrastuksia, vieraiden kielten opiskelua ja ihan vain arjen jakamista. Isäntäperheen tuskin välttyy kulttuurien yhteentörmäyksiltä ja erilaisten tapojen ihmettelyiltä, mutta siinä on mahdollisuus samalla myös suomalaisuuden syvällisempään ymmärtämiseen! Isäntäperheeksi sopii periaatteessa jokainen perhe, joka on aidosti kiinnostunut jakamaan arkeaan toisesta kulttuurista tulevan kanssa. Perheen koon suhteen ei ole mitään vaatimuksia. Suuressa talossa asumista emme myöskään edellytä; kunhan perheellä on kykyä järjestää tilaa uudelle perheenjäsenelle niin että hän voi tuntea olevansa osa perhettä.

Isäntäperheenä toimiminen on vapaaehtoista; siitä ei makseta perheelle korvausta, mutta perheen ei odoteta maksavan nuorelle, jolle järjestömme maksaa taskurahaa, työmatkat sekä suomenkielen kurssin. Perhe kuitenkin huolehtii perusylläpidosta eli tarjoaa ruoan ja majoituksen. Perheen odotetaan ottavan nuoren perheenjäsenekseen, jota koskevat samat oikeudet ja
velvollisuudet kuin muitakin perheenjäseniä. Kaikilla vapaaehtoisillamme on kattava vakuutus.

Isäntäperhettä haetaan kiireesti vuodeksi tai sovittaessa lyhyemmäksi ajaksi 22.elokuuta alkaen Pitäjänmäelle kehitysvammaisten pariin vapaaehtoistyötä tekemään saapuvalle 22-vuotiaalle islantilaiselle nuorelle miehelle sekä Ruskeasuolle kehitysvammaistenkouluun vapaaehtoistyöhön saapuvalle 21-vuotiaalle saksalaiselle nuorelle naiselle.

Mikäli haluatte lisätietoja järjestöstämme, isäntäperhetoiminnastamme sekä nuorista vapaaehtoistyöntekijöistämme, ottakaa mahdollisimman pian yhteyttä. Annamme mielellämme lisätietoja ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiin.
Ystävällisin terveisin,
Sinikka Pösö

Järjestösihteeri – Program Coordinator
Maailmanvaihto ry – ICYE Finland
Pitkänsillanranta 11
00530 Helsinki
FINLAND
Tel. + 358 9 774 11 01
Fax. + 358 9 73 10 41 46
hosting@maailmanvaihto.fi
http://www.maailmanvaihto.fi
http://www.icye.org

Kirjasto avoinna lauantaina 14.8.

Kirjasto, 16:15

Tapanilan kirjasto on avoinna lauantaina 14.8. klo 10-14 Tapanilan Urheilukeskuksen avoimien ovien päivän yhteydessä.
Tervetuloa tutustumaan juuri perustettuun urheilukokoelmaamme!
Kirjasto avoinna elokuun ajan ma-to 12-19, pe 10-15, la suljettu

Lisätietoja: Tapanilan kirjasto, puh. 31085073

23.7.2004

Yleisöpäivä lentokentällä 24.7.

tsh, 01:01

Malmin lentoaseman ystävät ry järjestää yhteistyössä ”Yokoso! Japan” -zeppeliinin edustajien kanssa yleisöpäivän Malmin historiallisella lentoasemalla lauantaina 24.7.2004 klo 10-17. Maksuttomaan tapahtumaan järjestetään mahdollisuuksien mukaan kentän toiminnan eri osa-alueiden sekä kentällä toimivien kerhojen, yhdistysten ja yritysten esittelyjä.

Yleisölle järjestetään pääsy aiempaa lähemmäs ”Yokoso! Japan” -ilmalaivaa, joka myös lentää puoleltapäivin kolme paikallislentoa. Malmin koneharvinaisuuksista ainakin Lennuklubi Helsingin käytössä oleva maailman suurin yksimoottorinen kaksitaso Antonov An-2 starttaa ilmaan ennen puoltapäivää, ja 30-luvulla suunniteltu Suomen ainoa lentokuntoinen DC-3 -matkustajakone ”Airveteran” OH-LCH lähtee Poriin klo 14.

Lentoaseman ravintola Hopealintu ja paikalle pystytettävät ulkokeittiöt myyvät virvokkeita ja syötävää.

Helsingin sisäinen bussilinja 75 Rautatientorilta kulkee aivan Malmin lentokentän portin vierestä. Lentoaseman tienhaarassa heti SEO-aseman jälkeen vasemmalla sijaitseva Helsingin kaupungin lumenkaatopaikka on käytettävissä maksuttomana pysäköintialueena. (Huom! Itse lentoaseman alueella pysäköinti on maksullista). Yleisöä pyydetään mahdollisuuksien mukaan suosimaan joukkoliikennettä ruuhkien välttämiseksi.

Tervetuloa Malmille katsomaan maailman suurinta lentävää zeppeliiniä ja tutustumaan maailman sadan uhanalaisimman kulttuurikohteen listalle valittuun historialliseen lentoasemaan, joka on suomalaisen yleisilmailun ja ilmailukoulutuksen ylivoimaisesti suurin keskus!

08.7.2004

Zeppeliini jälleen Malmin lentokentällä

tsh, 00:02

Zeppeliinien käynnistä Malmin lentoasemalla on muodostumassa toistuva traditio. Tällä kertaa vuorossa on ilmalaiva ”Yokoso! Japan” (Tervetuloa Japaniin), jonka piti saapua Tukholmasta Malmin lentoasemalle torstaina 15.7.2004 mutta saapuukin vasta sunnuntaina 18.7. Tapahtuma riippuu täysin säätilasta ja vierailu varmistuu vasta viimeisen vuorokauden aikana: alunperin vierailun piti alkaa jo edellisenä tiistaina.

Tällä kertaa ilmalaiva on vain 75 m pitkä, tosin sellaisenakin pidempi kuin jumbo Boeing 747. Ilmalaivan gondolissa on 12 matkustajapaikkaa.

Edellisellä kerrallahan (24.9.1930) tänne yritti laskeutua n. 236-metrinen ilmalaiva Graf Zeppelin.
Silloin sääolosuhteet olivat epäsuotuisat – toivotaan, että tällä kerralla on parempi onni.

Lisätietoa vierailusta löytyy Malmin lentoaseman ystävien www-palvelusta.

20.6.2004

Kukkakauppias haussa Tapanilaan

tsh, 03:55

Päivölän kukka on lopettamassa toimintaansa: nykyiselle kukkakauppiaalle on puhjennut allergia kukkiin!

Uutta yrittäjää siis kaivataan Päivöläntielle. Liike on ollut toiminnassa jo melkein 50 vuotta, joten paikka tuntuu olevan hyvä.

Ottakaa yhteyttä suoraan kukkakauppaan.

15.6.2004

Kaavamuutos Kuoppatien kulmalle

tsh, 01:28

Yleisölle esiteltiin tänään suunniteltu kaavamuutos vanhan puhallintehtaan tontille. Alue on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön säilyttäen osa vanhaa tehdasrakennusta ja rakentamalla lisää.

Teollisuusrakennuksen purettavan osan tilalle on suunniteltu 3-4-kerroksinen kerrostalo, joka suunnataan ”senioritaloksi”. Varsinaista vanhusten palvelutaloa siis ei näillä näkymin ole tontille tulossa. Tiedossa ei myöskään ole, onko tässä talossa jotain rajauksia esimerkiksi asukkaiden iän suhteen.

Teollisuusrakennuksen jäljelle jäävään osaan on suunniteltu ns. Loft-asuntoja, joita maailmalla on harrastettu jonkin verran – niitä korkeita, hienoja tehdashalleihin rakennettuja asuntoja, joita näkee amerikkalaisissa elokuvissa.

Lisäksi Kuoppatien varteen on suunniteltu kolme modernia 3-kerroksista kaupunkivillaa, jotka on tarkoitettu 3-4 perheelle.

Kuvia, lisätietoa ja linkit keskusteluun löytyvät täältä.

26.5.2004

Kirjaston kesäaukioloajat

Kirjasto, 20:03

Kirjaston aukioloajat muuttuvat kesäksi.
29.5.-29.8.2004 kirjasto on avoinna
ma-to 12-19
pe 10-15
la suljettu

Kirjasto on suljettu 5.7.-1.8.2004

Lisätietoja: Tapanilan kirjasto puh. 31085673

Aurinkoista kesää!

Yleisötilaisuus kaavamuutoksesta 14.6.

tsh, 03:46
Tapanilan vanha teollisuusalue tontit 39199/1 ja 39157/1; Kuoppatie ja Hiisikuja

Kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosastolla on valmisteilla Tapanilan alueelle asemakaavan muutos, joka koskee kahta tonttia Tapanilan vanhalla teollisuusalueella. Tontti 39199/1 osoitteessa Kuoppatie 4 sekä yleisten rakennusten tontti 39157/1 Hiidenkiven puiston eteläpuolisella toistaiseksi rakentamattomalla asuntoalueella muutetaan asuinkäyttöön. Asemakaavatyön yhteydessä tarkastellaan myös ympäröivien katualueiden muutostarve, joten varsinainen asemakaavan muutosalue rajataan tarkemmin suunnittelun edetessä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on yhteenveto kaavahankkeesta ja on nähtävänä kaupungin webissä.

Asiasta järjestetään myös asukastilaisuus ma 14.6. klo 17–19 Tapanilan Urheilukeskuksessa, Erätie 3, Keilahalli 2. krs, kokoushuone 1.
Tervetuloa!