logo logo logo

2003 – 23.3. – 26.4.

30.10.2008

Maaliskuun 23, 2003 – Huhtikuun 26, 2003


26.4.2003

Tapanilan kirjaston tukijoukot tiedottaa

tsh, 23:26

Vuosi sitten Helsingin kaupunki aikoi lakkauttaa useita sivukirjastoja, mutta hanke kaatui asukkaiden vastarintaan.

Tapanilan kirjasto oli uhanalaisten joukossa. Myös täällä kirjastoa riennettiin puolustamaan päättäväisesti, kuten tv-uutisista ja lehtikuvista saatiin nähdä. Sen ansiosta saamme edelleen nauttia tästä suurenmoisesta suomalaisen kulttuurin peruspalvelusta. Mutta kuinka kauan? Ensi vuoden alusta yli kymmentä Helsingin kirjastoa, Tapanilan kirjasto mukaanlukien, uhkaa aukioloaikojen supistus. Siitä on vain askel lakkauttamiseen.

Loppuvuodesta 2002 joukko kirjaston käyttäjiä perusti Tapanilan kirjaston tukijoukot-yhdistyksen. Nimensä mukaisesti se tukee kirjastoa ja vastustaa sen lakkauttamista toimimalla aktiivisesti kaupungin päättäjien suuntaan. Se myös järjestää kirjastossa satutunteja, kirjailijavierailuja, kirjallisuusmatineoita ym. tilaisuuksia. Ne ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Tilaisuuksista ilmoitetaan Koillis-Helsingin Lähisanomat -lehdessä
sekä Tapanila-Seuran kotisivulla http://www.tapanila.org/

Liity Tapanilan kirjaston tukijoukkoihin! Sen voit tehdä kirjastossa maksamalla 5 euron jäsenmaksun. Tue kirjastoa myös lainaamalla sieltä kirjoja tai äänitteitä. Päättäjät arvioivat kirjaston tarpeellisuutta lainaustilastojen mukaan.
Totuta lapsesi kirjaston käyttäjäksi.
Tapanilan kirjaston tukijoukot
Yhteystiedot

Sirpa Kivilaakso, puheenjohtaja
p. 386 2326
sirpa.kivilaakso@kolumbus.fi

Hilkka Kontiala, sihteeri
p. 386 3284
hilkka.kontiala@mtv3.fi

Raija Marttila, tiedottaja
p. 040 834 0075, raija.marttila@selry.fi, raija.marttila@pp.inet.fi

21.4.2003

Mosa herää lähestyy – tapahtumia ensi viikonloppuna 26.-27.4.

tsh, 10:33

Viikonloppuna 26.-27.4. Mosa herää jälleen!

Lauantaina on koulujen siivoustalkoot ja sen jälkeen Mosan lippujuhla ala-asteen pihalla. Tuo paikalle ehdotuksesi Mosan lipuksi luonnolisessa koossa, tankoon kiinnitettynä. Paras ehdotus palkitaan sunnuntaina kello 12.00.

Sunnuntai alkaa päiväkoti Impivaaran perinteisillä kevätmyyjäisillä klo 10-13. Osoitteessa Sompiontori 3 on ohjelmassa mm. lasten kirpputori, arpoja, kahvio,
makkaran paistoa ja vappupalloja.

Sunnuntaina Mosa herää torilla klo 11 alkaen. Torilla on paljon kaikkea ohjelmaa, mm. Kotien puolesta ry:n soppatykki, musiikkia, ihmisiä, mukavaa ja sokerina pohjalla Mosan lipun paljastus

Kevät loppuu, kesä alkaa!

09.4.2003

Erän lentopalloilijat kiinni sarjanousussa

tsh, 17:30

Tapanilan Erän mieslentopalloilijoiden 1-joukkue on pelannut kevään aikana karsintasarjaa noususta miesten 4-sarjaan. Nousu alkaa näyttää jo varmalta, kun viime lauantain vierasottelu Rajakylän Urheilijoita (RajU) vastaan voitettiin. Aluksi tiukkanakin käyty kamppailu kääntyi lopulta Erän hallintaan ja pisteet tulivat Mosaan erin 1-3.

Ottelun ensimmäisessä erässä kävi selvästi ilmi, että lentopallossakin ottelu vaatii latautumista ja keskittymistä etukäteen. Etukäteen tilanne näytti
selvältä: RajU ei ollut voittanut karsintasarjassa yhtään ottelua, kun Erä on mukavasti kiinni nousussa. Vähemmän virheitä tehden RajU veikin erän tiukasti nimiinsä.

Erätauko herätti Erän pelaamaan normaalilla tasollaan, ja loppuaika pelattiin loppuun selkeässä Erän hallinnassa. Virheet vähenivät huomattavasti
keskittymisen myötä. Vastustajalla olikin vaikeuksia toimittaa pallo Erän hyvin pelanneen torjunnan ohi. Erän hyökkäyspeli oli voimakasta ja monesti pallo saatiin lyötyä tyhjään kenttään. Ratkaisun toivat lopulta varma, virheetön ja yritteliäs pelaaminen.

Keskitorjujina onnistuivat tässäkin pelissä hyvin vakiotorjujat Kari Mäkeläinen ja Timo Hietaranta. Passarina Erän joukkueessa pelaa Timo Hyvönen.
Yleispelaajia ja hakkureita ovat tälläkin kertaa pisteitä tahkonnut Antti Pulkkinen, Esko Miettinen, Seppo Halvari ja Rauli Heinonen. Tällä kertaa
pääiskijöistä poissa olivat Risto Ryynänen ja lievästi loukkaantunut Joni Ijäs.Yleispelaajina joukkueessa pelaavat myös Jari Töyrylä ja Seppo Paukku.

Sarjakauden viimeinen ottelu pelataan vantaalaista Hakunilan Rientoa vastaan lauantaina 12.4. klo 15.15 alkaen Erän kotisalissa Tapanilan urheilutalolla.
Ottelussa Erä voi ratkaista itselleen karsintasarjan kolmannen tilan, joka oikeuttaa nousuun nelossarjaan. Ottelun latausta nostaa myös Rientoa vastaan vieraissa kärsitty selvä tappio, kun Erä ei saanut peliään lainkaan toimimaan koko ottelun aikana. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Kari lyö


Kari Mäkeläinen lyö korkealta Timo Hyvösen (edessä) takapassin.
Taustalla
varmistavat Seppo Halvari ja Antti Pulkkinen. Tilanne päättyi Erän pisteeseen ja koko ottelu Erän voittoon 1-3.

Sarjatilanne
Sarjatilanne ennen viimeisiä pelejä

07.4.2003

Kouluehdotukset menossa lautakuntaan huomenna

tsh, 09:08

Koulupiirien muutosehdotukset ovat menossa opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston käsittelyyn huomenna tiistaina. Hiidenkiven koulusta on nyt tulossa yhtenäinen peruskoulu 1. – 9. -luokille.

Tapanilaa koskevat seuraavat 5. suurpiirin suunnitelmat. Koko esityslista löytyy PDF-muodossa täältä.

– Korttelitalo Falkulla Tapanilassa poistetaan rakennusohjelmasta.
– Hiidenkiven koulu käynnistetään yhtenäisenä peruskouluna (1-9 luokat) kesäkuussa 2004. Koulu on alkuopetuksen osalta noin 1-sarjainen, luokkien 3-6 osalta noin 2-sarjainen ja luokkien 7-9 osalta noin 4-sarjainen. Oppilaaksiottoalue määritellään ppilaaksiottorajojen tarkistuksen yhteydessä syksyllä 2003. Hiidenkiven kouluun siirtyy Pohjois-Helsingin yläasteen koulu. Jäkälätien toimipiste on Hiidenkiven sivukoulu.
– Tapanilan ala-asteen ja Kotinummen ala-asteen koulut jatkavat 1–6-luokkien kouluina.
– Pohjois-Helsingin koulun tiloihin jää Pohjois-Helsingin lukio.
– Malmin, Suutarilan ja Pohjois-Helsingin lukiot yhdistetään asteittain 1.8.2004 lukien.
– Luovutaan seuraavista koulutiloista: Tapanilan ala-asteen koulun Veljestenpiha 7 koulutilasta vuonna 2004, Suutarilan yläasteen viipalekoulusta
2004, Hietakummun ala-asteen koulun Karviaisrinteen
sivukoulusta 2004, Suutarilan ala-asteen koulun kahdesta viipalekoulusta 2004 ja 2005, Siltamäen ala-asteen koulun kahdesta viipalekoulusta 2005 ja Hietaniemen ala-asteen koulun Tullivuorentien
kolmesta viipalekoulusta sekä koulun pihalla olevasta viipalekoulusta 2005.
– Suutarilan yläasteen koulusta varataan tiloja ala-asteen käyttöön.
– Maatullin ala-asteen koulun kolmesta viipalekoulusta luovutaan vuosina 2003 ja 2004.
– Pohjois-Helsingin yläasteen koulun viipalekoulusta luovutaan 2004.
– Tapanilan ala-asteen koulun viipalekoulusta koulun pihalla luovutaan 2004.
– Kotinummen ala-asteen koulun kahdesta viipalekoulusta luovutaan 2004 ja 2005.
– Nurkkatien ala-asteen koulun viipalekoulusta luovutaan 2006.

Kouluaiheesta voi keskustella Mosafoorumilla.

01.4.2003

Koulujuhlia suunnitellaan 4.4. klo 19

tsh, 18:28

Juhlatyöryhmän kokous 4.4 klo 19.00 Veljestenpiha 1, vasen ovi, yläkerta.

Kaikki kiinnostuneet, tervetuloa.

Kilpailu: Mosan lippu

tsh, 18:13

Suunnittele Mosalle oma lippu!

Suunnittele Mosalle oma lippu ja tuo se Mosa heräätä edeltävänä lauantaina 26.4. kello 19.00 luonnolliseen kokoon tehtynä, tankoon kiinnitettynä, Tapanilan ala-asteen pihalle. Teippaa tankoon yhteystietosi.

Koulun pihalla järjestetään tuolloin ilo- tai surujuhlat, riippuen koulun kohtalosta. Koko kylä on kutsuttu nyyttikesteihin ja koristeluna tapahtumassa ovat Mosan liput.

Arvovaltainen raati kokoaa liput ja voittaja julistetaan Mosa heräässä sunnuntaina 27.4. klo 12.

Ehdotuksia voi tuoda jo aiemminkin keramiikkapaja Mataraan, Päivöläntiellä koulun vieressä. Lisätietoja saa Marja Myllymäeltä, puh. 3745024.

HUIMAT PALKINNOT! LIPUT PYSTYYN!

24.3.2003

Kirjastoasiaa 25.3. klo 18.30.

tsh, 20:48

Helsinkiläinen, tule keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä kaupunkisi lähikirjastojen tulevaisuudennäkymistä

Herttoniemen kirjastoon tiistaina 25.03. klo 18.30 – 20.00

Paikalle on kutsuttu kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan edustajia, kaupunginhallituksen jäseniä ja eri puolueiden valtuustoryhmät.

Tilaisuuden järjestää Helsingin lähikirjastoyhdistysten valtuuskunta.

Herttoniemen kirjaston osoite on Kettutie 8C, 00800 Helsinki. Metrolla Siilitien pysäkki, Herttoniemen metroasemalta bussi 80.

Kirjastosi on sinun!

22.3.2003

Omakotitalo myytävänä Tapanilassa

tsh, 00:25

Tapanilassa on pitkästä aikaa tullut omakotitalo myyntiin. Myös pari muuta asuntoa on myytävänä.

Suorat linkit myyntipalveluihin löydät asuntopalstalta