logo logo logo

2003 – 17.9. – 4.10

30.10.2008

Syyskuun 17, 2003 – Lokakuun 04, 2003


04.10.2003

Vanhempainyhdistyksen kuulumisia

HK, 19:49

Tapanilan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous pidettiin tiistaina 30.9 pääkoulun ruokalassa.

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi joulukuulle saakka valittiin Leena Jaakonmäki. Johtokunta jatkaa lähes entisessä kokoonpanossaan, kuitenkin entistä pienemmällä kokoonpanolla.

Syksyn tärkein asia on Alakoulun puolustamiseen liittyvät toimenpiteet. Kaupungin ensi vuoden budjetin valmistelun aikataulun takia asiat ovat jo nyt lähipäivinä menossa eteenpäin ja ’lopullisia’ päätöksiä on odotettavissa viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Tapanilaisten tuki hankkeelle on ollut vahva ja yksimielinen, kiitos siitä. Vielä on mahdollisuus kantaa oma kortensa kekoon osallistumalla nettiadressiin. Myös ’oma’ edustajanne kaupunginvaltuustossa tai peräti opetuslautakunnassa ilahtunee puhelinsoitostanne…

Kiitos omasta puolestani kaikille menneestä vuodesta.

terveisin

Heikki Konttinen
entinen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja

PS:

Leena Jaakonmäkeä voitte tavoitella puhelimella numerosta 040 – 545 0845

03.10.2003

Pk Impivaaran Syysmyyjäiset Su 12.10.2003

Impivaara, 18:21

Päiväkoti Impivaaran syysmyyjäiset sunnuntaina 12.10 klo 10-13. Osoite: Sompiontori 3, Tapanila. Ohjelmassa mm. kirpputori, arpoja, kahvio, makkaran paistoa. Tervetuloa.

Lisätietoja: mari.ainola@helsinki.fi

01.10.2003

Hiidenkiven alueen vastuut epäselviä

tsh, 14:19

Vanhempainyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa keskusteltiin tulevan Hiidenkiven koulun ympäristöturvallisuudesta. Tilanne on vähintäänkin epäselvä, samoin vastuut.

Paikalle oli kokoontunut reilut parikymmentä henkeä keskustelemaan asiasta. Kaupungilta paikalle oli päässyt kolme virkamiesedustajaa, mm. ympäristökeskuksesta ja katuosastolta.

Rajatietä ollaan kunnostamassa ja tässä yhteydessä se puhdistetaan n. metrin syvyydeltä. Katu rakennetaan pengertäen, joten riittävä suojasyvyys saavutettaneen. Pahiten saastunut osa on Rajatien ja Vanhan Tapanilantien risteyksen lähellä, josta on löytynyt jonkin verran mineriitinpalasia. On mahdollista, että läheisen tehtaan ylijäämää on käytetty kadunrakennuksessa täytemateriaalina, ennen kuin asbestista tuli vaarallista. Tilaisuudessa esitettiin lista katualueen maaperän saastelöydöksistä: asbestikuituja, raskasmetalleja, PCB:tä jne, osa ylittäen raja-arvot reilustikin. Puhdistus on siis paikallaan.

Hiidenkiven puisto, Rajatien teollisuustontit ja Rajatien länsipuolella oleva Kapiteelin omistama iso tyhjä tontti ovat ongelmallisempia. Yksityisten tonttien osalta vastuu on tontin omistajalla, puistoista taas on vastuussa kaupungin viheryksikkö. Koska näin pienessä hankkeessa (Hiidenkiven koulu) ei ole kokonaisvastuullista henkilöä tai muuta tahoa, ei näiden tonttien osalta ole olemassa suunnitelmia.

Hiidenkiven puiston ulkoilureittien varrelta kerättyjä asbestilevyn palasia. Vaikka kiinteässä muodossa oleva asbesti ei sinänsä olekaan vaarallista, tuli keskustelussa esille uhka siitä, että koulun oppilaat tai muut lapset käyttäisivät tätä materiaalia leikeissään mahdollisesti sitä työstäen, jolloin pölyvaikutus syntyisi.

Kaupungin edustajilta saatiin vinkkejä prosessista, jolla alueen siivousta voisi edistää. Koska ensisijainen vastuu on tontin omistajalla (Kapiteeli), on paras ja ainoa konkreettinen kontaktipiste siellä.
Jos asia ei etene, on virkamiesapua saatavana kaupungin Ympäristökeskukselta tai Uudenmaan ympäristökeskukselta. Näiden elinten valta on lähinnä neuvotella ja neuvoa puhdistusta ja viimeisenä keinona, jos esim. vaarallisten aineiden uhka on akuutti, Uudenmaan ympäristökeskus voi määrätä alue puhdistettavaksi. Kaupungin yksiköllä tätä valtaa ei ole. Puhdistus ei ole ollut säädösten mukaan tarpeellinen tai ajankohtainen, koska tontille ei ole haettu rakennus- tms. lupaa, joka vaatisi ympäristölausunnon.

Hiidenkiven puiston alueen saastuneisuutta on jo tutkittu jonkin verran, mutta nyt saatiin lupaus lisätutkimuksista kadunrakennustyön yhteydessä. Myös ympäristökeskuksen edustaja lupasi edistää asiaa kaupungin virkakoneistossa.

Kysymykseen siitä, mikä alueen aikanaan tapahtuvassa puhdistuksessa muodostuisi suurimmaksi riskitekijäksi tai -aineeksi, ei tullut selkeää vastausta. Kuvaukset puhdistusprosessista ja esim. koulun maaperän puhdistustyöstä antoivat suhteellisen positiivisen kuvan siitä, että nykyteknologialla tällainen puhdistus on mahdollista tehdä ilman merkittäviä vaikutuksia lähialueille.

Loppupuheenvuorossaan puheenjohtaja Konttinen nosti esille relevantin vastuukysymyksen. Jos koulun henkilökunnalle tai koululaisille tapahtuu esimerkiksi tämän puhdistamattoman tontin saasteiden johdosta jonkinlainen katastrofi, kenet siitä saatetaan vastuuseen? Monimutkaisessa virkakoneistossa on helppo siirtää vastuu aina eteenpäin, mutta joku tällaisessa tapauksessa aina naulitaan.

Toivottavasti katastrofia ei tapahdu ja alue hoidetaan asianmukaiseen kuntoon ajoissa. Ensi syksynä Hiidenkivessä pitäisi jo opiskella.

30.9.2003

Myrkkyjä vai ei?

tsh, 11:03

Keskustelu- ja esittelytilaisuus Hiidenkiven koulun alueen myrkkytilanteesta tänään klo 18 ala-asteen ruokalassa. Paikalla myös kaupungin edustajia.

Tilaisuuden järjestää ala-asteen vanhempainyhdistys. Tervetuloa!

27.9.2003

Koko perheen ulkoilua su 28.9.

tsh, 01:30

Tapanilan kotien puolesta ry järjestää koko perheen ulkoilupäivän sunnuntaina klo 11 alkaen työväentalolta alkaen. Hanke on osa valtakunnallista tapahtumaa.

Tervetuloa!

24.9.2003

Tapanila MTV3:lla tänään klo 20.05

tsh, 17:29

Tänään tulee MTV3-kanavalta klo 20.05 ohjelma 45minuuttia. Aiheena on mm. ”Helsinki säästää kohti katastrofia.”

MTV3 on käynyt kuvaamassa Alakoulua, joten todennäköisesti sitäkin käsitellään ohjelmasssa.

17.9.2003

Alakoululle huomenna torstaina klo 16 alkaen

tsh, 12:03

Alakoulun tilannetta puidaan pihajuhlien muodossa. Tervetuloa pihalle pelailemaan, keskustelemana ja kuuntelemaan tilannekatsauksia.

Aikataulu

Kello 16 avoimet ovet

Kello 17-19 esityksiä, puheita

Pihalla saatavana makkaraa, kahvia, lettuja jne.

Paikalle on tulossa mm. kaupunginvaltuutettuja, vanhempainyhdistyksen edustajia, Tapanila-seura ja toivottavasti mahdollisimman paljon koululaisten vanhempia.

Kaikki mukaan!