logo logo logo

2003 – 1.3. – 18.3.

30.10.2008

Maaliskuun 01, 2003 – Maaliskuun 18, 2003


18.3.2003

Mosan vaalituloksia

tsh, 18:47

Tapanilassa äänestettiin näissä eduskuntavaaleissa seuraavasti:

SDP / 25,8%
Keskusta / 8,0%
Kokoomus / 21,9%
Vasemmistoliitto / 8,7%
Vihreät / 20,2%
Liberaalit / 0,5%
Ruotsalainen kansanpuolue / 3,1%
Kristillisdemokraatit / 2,5%
Perussuomalaiset / 7,4%

Koko Helsingin tulokset löytyvät Tilastokeskuksen palvelusta

Tulipalo Pohjois-Tapanilassa

tsh, 08:48

Omakotitalo paloi yöllä Yläkaskenkujalla. Eteisestä alkanut palo saatiin sammutettua, mutta savu ja kuumuus turmelivat asunnon asuinkelvottomaksi.

Talon asukkaat selvisivät ehjin nahoin ulos palotalosta.

16.3.2003

Ala-asteen johtonkunnan lausunto Hiidenkiven koulusta

tsh, 18:00

Helsingin kaupungin opetusvirasto
Yleissivistävä koulutuslinja

Tapanilan ala-asteen johtokunta

14.3.2003

LAUSUNTO KOULUVERKON TARKISTUKSESTA

Tapanilan ala-asteen johtokunta käsitteli opetusviraston ryhmäkirjeessä numero 33 esitettyä lausuntopyyntöä kokouksissaan 24.2.2003 ja 12.3.2003.

Tapanilan ala-asteen johtokunta kannattaa lausuntopyynnössä esitetyistä vaihtoehdoista numeroa 4 seuraavin perustein:

Tapanilan ala-asteelle tulee jatkossakin riittämään oppilaita, vaikka koillisen alueen koulutulokkaiden määrä on tilastojen mukaan kääntymässä laskuun. Nykyisen oppilasmäärän ennustettu pieneneminen tulee ainakin osittain kompensoitumaan Fallkullan uudisrakennusalueelta tulevilla oppilailla, joita tilastoissa ei ole huomioitu. Fallkullaan rakennetaan vuoden 2004 loppuun mennessä 700 asuntoa, joista yli puolet on perheasuntoja. Asukkaita alueelle tulee arviolta noin 1350. Fallkulla kuuluu Tapanilan ala-asteen oppilaaksiottoalueeseen eikä sinne suunnitelmien mukaan tulla rakentamaan omaa koulurakennusta.

Mikäli Tapanilan ala-asteen oppilasmäärä kuitenkin jonkin verran pienenisi nykyisestään, olisi sillä positiivisia vaikutuksia: viipaleista voitaisiin luopua, sivukouluna toimiva Jäkälätien koulu voitaisiin mitoittaa kapasiteettinsa mukaiseksi ja pääkoulunkin kapasiteetti vastaisi paremmin oppilasmäärää. Tapanilan ala-asteen koulutilajärjestelyt mahdollistavat erinomaisesti joustavat ratkaisut oppilasmäärän hieman laskiessa.

Tapanilan ala-asteen oppilaiden vanhemmat ja koulun johtokunta vastustavat jyrkästi ala-asteikäisten oppilaiden sijoittamista suunnitellun suuruiseen Hiidenkiven peruskouluun.

Tapanilan ala-asteen säilyttämistä puoltaa myös opettajakunnan vuosien kuluessa yhdessä alueen asukkaiden kanssa kehittämä ”alueen näköinen” opetussuunnitelma. Erityisen suuren kehittämisen kohteena on ollut vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus. Opettajien innokkuuden lisäksi toiminta useammassa pienessä yksikössä on ollut toiminnan kehittämisen kannalta tärkeää. Tällä hetkellä opettajakunta on lähdössä mukaan uuden opetussuunnitelman kehittämiskokeiluun.

Myös koulun pihaympäristöstä on oppilaiden ehdotusten pohjalta tehty pitkälle viedyt suunnitelmat, joiden toteuttaminen on jo osittain alkanut. Motivaatio työhön ja koulun kehittämiseen on Tapanilan ala-asteella korkealla.

Johtokunta pitää yläasteen sijoittamista Hiidenkiven kouluun kannatettavana ratkaisuna. Alueelta puuttuu nyt yläaste ja Hiidenkiven kouluun on jo suunniteltu tilat yläasteen opetusta varten.

Lukion sijoittuminen Hiidenkiven kouluun kehittäisi lukioverkkoa kaupunginvaltuuston 7.6.2000 toisen asteen koulutuksen mitoituksesta ja kehittämisestä linjaaman mukaisesti. Lukiopaikkoja tulisi koillisille esikaupunkialueille lisää ja opiskelijavirrat eivät suuntautuisi keskustaan, mikä olisi sekä taloudellisesti että ekologisesti järkevää.
Hiidenkiven koulun rakentamispäätökseen liittyvästä päätöksenteosta ja sen valmistelusta Tapanilan ala-asteen johtokunta haluaa tuoda opetuslautakunnan tietoon, että näkemyksemme mukaan meille on johdonmukaisesti ja toistuvasti annettu ennakkotietoja, jotka myöhemmin ovat kääntyneet päinvastaisiksi. Asian valmistelun yhteydessä virkamiesten ja päättäjien toimintatapa on jättänyt vakavan epäilyn todelliseen haluun kuunnella päätöksenteossa niitä, joita asia koskee.

Helsingissä 14.3.2003

Petra Havu
Puheenjohtaja

Dennis Vainio
Sihteeri

14.3.2003

Tapanilalaisilla oma miesten liigajoukkue ensi kaudella

JH, 13:25

Tapanilan Erän salibandyn miesten joukkue pelaa liigaa kaudella 2003-04!

Erä kohtasi kolmannessa liigakarsintaottelussa SB-Pron keskiviikkona 12.3. voittoisasti (7-6)Tapanilan Mosahallissa. Ottelusarja oli Erälle katkolla ja yleisöä ahtautui Mosan hornankattilan lehtereille sen mukaisesti, niin että ottelussa syntyi Erän uusi yleisöennätys 502 katsojaa. Lähes kaikista lähiseudun taloista oli kannattajia katsomossa.

Tapanilan Erän naisten III-joukkue on perinteisesti huolehtinut Tapanilan omasta huipputason urheilusta, mutta nyt mukana ovat vihdoin miehetkin. Mikä mukavinta, kyseessä on todellakin ihan oma Tapanilan joukkue. Useat pelaajat ovat Erän koululaisten liikuntapäiväkerhon kasvatteja.

11.3.2003

Hesari kertoo Hiidenkivestä

tsh, 08:23

Hesari kirjoitti tänään Hiidenkiven koulun jatkosuunnitelmista. Rakennustöiden lopettamisen kustannuksetkin on nyt laskettu: säästö nousisi lähelle 10 miljoonaa euroa!

Jutussa Ilkka-Christian Björklund esittää oman näkemyksensä perinteiden merkityksestä: ”Inhimillisyys lähtee tässä siitä, että käytettävissä olevalla rahalla saadaan oppilaille mahdollisimman hyvät opiskeluolosuhteet, ei siitä että vain perinteiden nimissä nytkytellään eteenpäin vanhoissa tiloissa.”

Juttu löytyy www-hesarista ja keskustelua aiheesta käydään keskustelupalstallamme.

09.3.2003

Lasten Marcomagia klo 15 tänään

tsh, 13:39

Tapanilan Kotien Puolesta ry järjestää Marcomagia sirkus-show -lastentapahtuman tänään sununtaina klo 15 Tapanilan työväentalolla. pyöräakrobatiaa, ilmapallotaidetta, taikatemppuja ym. Buffetti!

06.3.2003

Kotimaa nyt kertoi Hiidenkivestä

tsh, 17:28

Kotimaa nyt -ohjelma kertoi viime keskiviikkona Hiidenkiven koulun tulevaisuudesta ja Helsingin kouluasioista. Ohjelma löytyy videona (Realmedia) tästä tai Kotimaa nyt -ohjelman arkistosivuilta

01.3.2003

Talvipäivä-tapahtuma su 2.3. klo 10-13 lentokentällä

tsh, 16:17

Sunnuntaina 2.3.2003, alkaen klo 10.00 järjestetään Helsinki-Malmin lentoasemalla talvipäivä-tapahtuma. Talvipäivän ohjelmassa on lapsille tarkoitettu hiihtokilpailu ja lisäksi koira-ja hevosajelua, lennokkien esittelyä, arpajaiset sekä Buffetti lentoaseman työkonesuojassa.

Talvipäivä-tapahtuman järjestäjänä toimii Lions Club/Helsinki-Pohjoinen r.y.