logo logo logo

2002 – 9.7. – 9.8.

30.10.2008

Heinäkuun 09, 2002 – Elokuun 09, 2002


09.8.2002

Erän salibandysivut avattu

tsh, 16:03

Tapanilan Erä salibandyjaoston uudet internetsivut ovat auenneet osoitteessa http://www.tapanilanera.fi/. Käy tutustumassa!

07.8.2002

Kurranummen leikkipuisto avattu

tsh, 07:19

Kurranummen uusi leikkipuisto on avattu. Pihatyöt ovat vielä kesken, mutta toiminta rakennuksessa on jo käynnissä.

Jatkossa lisätietoa Helsingin kaupungin www-sivuilta

02.8.2002

Ilkivaltaa Viertolantiellä 1.8.

tsh, 08:39

Viime yönä on Viertolantiellä revitty aitoja ja tehty muutakin ilkivaltaa. Malmin poliisi tutkii asiaa: jos olet nähnyt tai kuullut jotain viime yönä (to 1.8. – pe 2.8.) kerro havaintosi heille. Malmin poliisin puhelinnumero on 189 4391.

01.8.2002

Tiedotusta asbestitehtaan tontista 6.8. klo 18.30

tsh, 08:54

Kaupunki järjestää tiedotustilaisuuden vanhan mineriittitehtaan tontin puhdistustöistä 6.8. klo 18.30 päiväkoti Tapanilassa. Paikalla on puhdistustyöstä tietäviä ja vastaavia vastaamassa mosalaisten kysymyksiin.

24.7.2002

Rosvoja liikkeellä

tsh, 10:09

Radan länsipuolella on tehty useita asuntomurtoyrityksiä ja yritetty viedä lähinnä polkupyöriä. Kuulijantiellä ja Saunatiellä liikkuneet rosvot ovat törmänneet turvalukkoihin ja koiriin mutta myös onnistuneet aikeissaan jonkinlaisella menestyksellä.

Alueella on havaittu outoja liikkujia mm. videokuvaamassa taloja. Viime viikonloppuna alueella liikkui yöaikaan vanhempi vaalea auto (Toyota?) jonka käyttäjät eivät välttämättä olleet rehellisin aikein liikkeellä.

Jos havaitset tällaista epäilyttävää liikehdintää varsinkin yöaikaan, soita paikalle poliisit. Alueella liikkuu jatkuvasti useita partioita ja ne ehtivät paikalla muutamassa minuutissa.

21.7.2002

Polkupyörä katosi 19.7. Kuulijantieltä

tsh, 15:04

KADONNUT POLKUPYÖRÄ
Perjantaina 19.07. klo 03-04 Kuulijantie 26
Montana

MONTANA, 18-vaihdetta, hopeanharmaa maastopyörä
Pystyputkessa musta turvaistuimen kiinnityslaite
Takalokasuojan kiinnitysmutteri puuttuu

SAA PALAUTTAA!
varsinkin turvaistuimen kiinnikkeen
Mahdolliset tiedot pyörästä otetaan vastaan 040-516 4196 tai Malmin poliisi

08.7.2002

Pieni talo Tapanilassa

tsh, 00:30

Kerron tässä tarinan siitä mitä tapahtui, kun ostimme talon vaimoni vanhemmilta.

Vaimoni vanhemmat ehdottivat heidän tontillaan olevan vanhan talon ostamisesta, talossa oli asunut appiukkoni serkun leskivaimo ja hänen poismenosta johtuen tällainen järjestely tuli mahdolliseksi.
Taloa on jo perukorjattu jonkun verran, kuten ikkunat ja yhdelle seinälle äeristeet ja uusi ulkovuoraus. Mutta johtuen suihkun puutteesta ja vessan huonokuntoisuudesta totesimme, että ainoa vaihtoehto on täysi peruskorjaus.

Tästä innostuneena aloin yläkerrassa sorkkaraudan kanssa purkuhommat, aloitin katon sisävuorauksesta,
koska siellä ei ollut minkäänlaista eristettä, vain sisä- ja ulkovuorauksen välissä oleva ilma.
Minua ihmetytti luukku joka oli seinässä, yritin katsella luukusta sisään, mutta siellä oli vain tyhjää, joten ei muuta kuin sorkkaraudalla vääntämäään ja kuinka ollakkaan lattialle tupsahti nippu papereita.
Hommat loppuivat siihen ja aloin tutkia, mitä paperit oikein sisältävät. Avasin nipun ja totesin papereiden olevan SKP:n sotilasjaoston vapuksi tarkoitettuja lentolehtisiä.

”KÖYHÄLISTÖN KANSAINVÄLISENÄ TAISTELUPÄIVÄNÄ”

Asetakkiset veljet ja toverit !

Taas on Vappu. Työarmeija on vapautunut hetkeksi työpenkin äärestä. Grottemyllyissä vallitsee hiljaisuus… Pyörät seisoo.
Maailman proletariaatti viettää vappua kansainvälisenä taistelupäivänään…………… jne. jne.

Aika rankkaa tekstiä, varsinkin kun julkaisu loppuu julistukseen:

”Eläköön kansainvälinen luokkataisteluliike ! Eläköön sotilaiden ja talonpoikien taisteluliike ! Valta työväelle ja talonpojille !
SKP:N sotilasjaosto

Laitoin julkaisut sivuun ja jatkoin hommia. Seurava lauta irti ja taas lattialle putoaa nippu papereita, no johan näitä riittää, a jattelin. Mitähän nyt?
Nipussa oli Punasotilas lehtisiä vuodelta 1926 Tammi-, Helmi- ja Toukokuulta. Lisäksi nipussa oli kaksi silkkipaperille koneella kirjoitettua tekstiä. Toisen otsikko oli ”Taisteluun suojeluskuntia vastaan” ja toinen oli suomennos jonkun saksalaisen kommunistin kirjoituksesta. Lisäksi oli vielä yksi nippu vappulehtisiä.

Vaikka kuinka purin lisää, en löytänyt muuta SKP:een liittyää materiaalia. Kuka tietää mitä vielä tulee vastaan purettavaahan on vielä vaikka kuinka paljon.
Muita lehtiä kyllä löytyi, kuten saksalainen lehti 1920-luvulta ja Ransalainen muotilehti sekin 20-luvulta, Hesarin paloja vuodelta 1911 tai 12.
Kyseiset julkaisut oli aivan selvästi laitettu piiloon aivan tarkoituksella, jos Valtiollinen poliisi olisi tuohon aikaan löytänyt julkaiset, olisi tuomio ollut varma. Syyte olisi ollut valtiopetoksen valmistelu ja se olisi mennyt läpi oikeudessa tuosta vain. Tuomion pituus olisi vaihdellut jostain 3-5 vuoteen kuritushuonetta + kansalaisluottamuksen menetys joksikin vuodeksi vankilasta pääsyn jälkeen.
Jos ja kun taas jotain löytyy ja saan ehkä selville henkilön joka on piilottanut nuo julkaisut tuonne seinään, kirjoittelen lisää.

Raimo Dahl
Malmilla 2002