logo logo logo

2002 – 14.5. – 29.6.

30.10.2008

Toukokuun 14, 2002 – Kesäkuun 29, 2002


29.6.2002

Päivölän kukka myy albumia

tsh, 13:05

Tapanila-albumi no. 8 on nyt saatavana 6 euron hintaan myös Päivölän kukasta, Päivöläntie 21. Puutarha-albumin ohella kannattaa ostaa kukkia vaimolle tai miehelle tai vaikkapa vain itselle!

Päivölän kukka on avoinna arkisin klo 10-18 ja viikonloppuina 10-16. Heinä- ja elokuun ajan liike on suljettuna maanantaisin ja 15.-31.7. kokonaan.

27.6.2002

Tulipalo Kuoppatiellä!

tsh, 14:36

27.6.2002 iltapäivällä roihusi Kuoppatiellä Mock Doorsin viereisellä tyhjällä tontilla hylätty ja rikottu asuntobussi.

Poliisi ja kaksi brankkariautoa saapuivat paikalle ja ottivat tilanteen nopeasti haltuunsa. Paikalle saapui porukkaa lähistöltä myöhäistä ”juhannuskokkoa” ihmettelemään. Palon sytyttäjästä ei ollut tietoa.

Kuvan nappasi Matti Taipale Kertojantieltä.

auto palaa

21.5.2002

Ylipormestari vastaili

tsh, 23:13

Ylipormestari Siitonen vieraili Pohjois-Helsingin yläasteen ja lukion juhlasalissa tiistaina 21.5. Paikalle oli saapunut n. 200 Puistolan ja Tapanilan asukasta kyselemään kuulumisia. Vastaamassa oli joukko kaupungin ylimpiä virkamiehiä apunaan toiminnasta vastaavia virasto- ym. päälliköitä.

Kysymysten aiheita olivat mm. Malmin lentokentän mahdollinen asuinrakentaminen, katujen talvikunnossapito, Hiidenkiven koulun koko. Tapanila-Seura kysyi kaupungin organisaation kyvystä hallita alueellisia kokonaisuuksia kaikkien alueen palvelujen kannalta: selkeää mallia ei tunnu olevan.

Tilaisuudessa esitettiin paljon kysymyksiä ja tunnelma oli suhteellisen leppoisa. Muutamia selkeitä yksittäisiä asioita saatiin varmasti eteenpäin, vaikka totuttua asioiden pallottelua virastojen välillä esiintyi tässäkin tilaisuudessa.

Yksi huvittava huomio oli, että kaupungin eri virastot ovat samassa asemassa mm. katujen talvikunnossapidon suhteen tavallisten stadilaisten kanssa. Jos virasto ei tilaa kadun kunnossapitotyötä hallinnoimansa tontin kohdalle, ei katua siltä kohdalta aurata.

Lisää keskiviikon Hesarissa.

20.5.2002

Öisiä kauheuksia Liiketiellä

tsh, 14:30

On kuulas kevätyö. Nousevan kuun sirppi valaisee pihamaat.

Naapurin kuusiaidan kätköistä kuuluu ääniä. Siipien lehahdus ja iso varis asettuu pihavalon keilaan maahan riepottelemaan jotakin. Nokkii ja repii aikansa. Joku keskeyttää työn, siivet läpsivät ja yön hiljaisuuden leikkaa karkea rääkäisy. Ääniin liittyy toinenkin varis kuusien välistä. Samassa Liiketietä pitkin tulee rusakko ihmiskorvin kuulemattomin loikin. Varikset hyökkäävät uhkaavasti koivet ojossa kohti rusakkoa. Rusakolle tulee kiire. Varikset lentelevät viuhuvin siivin ja raakkuen edestakaisin pakenijan yläpuolella. Melu loppuu, rusakko taisi päästä jostain portista piiloon. Varikset palaavat kuusiaitaan odottamaan rauhallista hetkeä. Utelias ihminen hiippailee naapurin pihalle tutkimaan, mitä mustaa myttyä varis retuutteli. Ja voi, siinä makaa isokokoinen vaan ei vielä lentokykyinen variksen poikanen nokittuna. Samalla hetkellä, kun ihminen nostaa raatoa siivestä, hyökkää varis äkäisesti raakkuen kohti. Säikähdys, raato putoaa maahan ja kurkkija pakenee takaisin omaan turvalliseen taloonsa.

Ratkaisematta jäi, oliko kissa teurastanut lentokyvyttömän poikasen ja vanhemmat suorittivat preparoinnin. Vai oliko poikanen ollut torso alusta lähtien? Vai oliko se toisen variksenpesän hylätty poikanen, joka kelpasi evääksi muille aikuisille?
Aamulla kuitenkin raato oli poissa naapurin pihalta. Olivatko lapset haudanneet sen, vai varikset vieneet kätköön vai kissa kuljettanut kotirappusille vai mikä kumma otus tekee raatoja ja lopuksi kuljettaa piiloon Mosassa?

Tämän tragedian näki ja säikähdyksen koki Erru Liiketiellä 20.5.2002 klo 00.25 – 00.30. Hu-hu..

17.5.2002

Yövieras työväentalolla sunnuntaina 19.5. klo 16

tsh, 15:10

Mika Waltarin komedia Yövieras esitetään työväentalolla sunnuntaina 19.5. klo 16. Kyseessä on elämäniloinen komedia vastuuttomista vanhemmista ja yllättävästä yövieraasta. Nuorten ehdottomuus ja vilpittömyys joutuvat vastakkain edellisen sukupolven laskelmoinnin ja oman edun tavoittelun kanssa, mutta lopussa löytyy yhteinen sopusointu ja rakkaus.

Näytelmän on Tapanilan Työväen Näyttämölle ohjannut Markku Huhtamo ja puvustanut Eila Immonen.

Kevään esitykset ovat seuraavat:

Ensi-ilta su 19.5. klo 16
II esitys to 23.5. klo 19
III esitys su 26.5. klo 16

Tapanilan työväentalo, Sompiontie 4.
Liput 10 ja 5 eur

Tiedustelut: Sirva Kuortti, tiedottaja, 345 4440

Kaupungin tukea näytelmille on rajusti leikattu. Parhaiten tuet toiminnan jatkumista käymällä katsomassa tämänkin näytelmän.

15.5.2002

Ylipormestarin ilta 21.5. klo 18.30

tsh, 10:24

Tule kysymään Eva-Riitta Siitoselta mieltäsi askarruttavista asioista!

Tapanilan ja Puistolan asukkailla on mahdollisuus tavata ja keskustella ylipormestarin ja johtavien virkamiesten kanssa tiistaina 21.5. klo 18.30 alkaen. Tilaisuus järjestetään Pohjois-Helsingin yläasteen ja lukion juhlasalissa. Paikalla myös tietoa Puistola- ja Tapanila-seuroista ym.

Tilaisuuden järjestää ylipormestari.
TERVETULOA!

14.5.2002

Erän SPORT-tori Tapanilan urheilukeskuksessa lauantaina 18.5.

JH, 14:05

Keväiset tapahtumat jatkuvat Tapanilassa. Lauantaina 18.5. aukeaa SPORT-tori Tapanilan urheilukeskuksessa. Klo 10-12 Erän ohjaajat tarjoavat ilmaisen kaikkien aikojen temppuradan Eräsalissa. Klo 12 alkaen on liikuntaryhmien ja voimistelijoiden esityksiä näyttämöllä. Yläkentällä on tapahtumaa pomppulinnasta kirpputoriin. Keilahallissa, jousiammuntaradalla ja kiipeilyseinällä voi käydä kokeilemassa tositoimia. Alakentällä kisaillaan katusählyturnauksessa.