logo logo logo

2001 – 10.1. – 20.3.

30.10.2008

Tammikuun 10, 2001 – Maaliskuun 20, 2001


20.3.2001

Kevät tulee ja SPORT-tori lähestyy: 5.5.2001 iloinen koko perheen tapahtuma Tapanilassa

JH, 13:01

Kaikki isot ja pienet tapanilalaiset liikkeelle lauantaina 5.5.2001! Erän perinteinen SPORT-tori tarjoaa sekä markkinahumua että lasten liikuntaryhmien kevätnäytöksiä klo 10-14 Tapanilan urheilukeskuksessa.

Tutustu klo 10.00-11.15 lapsesi kanssa lasten eri liikuntaryhmiin avoimien ovien ryhmissä.

15 minuutin aktiivinen esittely liikkarista, satujumpista, temppukouluista ja lasten urheilukouluista Eräsalissa. Anna lapsesi kokeilla liikunnan iloa!

Lisätietoja Erän toimistosta, puh. 350 7470.

08.2.2001

Tapanilan Tuuli kootaan nyt!

tsh, 12:07

Tapanilan Tuuli ilmestyy jälleen huhtikuussa. Kirjoituksia ja ilmoituksia otetaan vastaan 20.3. asti. Katso lisätietoja ja edellinen lehti täältä

31.1.2001

Helsingin kaupunginosayhdistysten liitto kokoontui

tsh, 00:19

Erikoiskirjeenvaihturinne raportoi.

Osallistuin tänään Helkan (Helsingin kaupunginosayhdistysten liitto) puheenjohtajakokoukseen. Olin joko nuorin tai toiseksi nuorin, muut olivat aika paljon vanhempia. Enkä minäkään enää ole aivan junnu.

Helkan jäsenmäärä tällä hetkellä on 60, jonossa on 2 yhdistystä. Toinen näistä on Puu-Vallila, toinen taisi olla eteläiset kaupunginosat.

Kokouksessa Jussi Vuorinen kaupunginsuunnitteluvirastosta esitteli ensin yleiskaavan tilannetta. Yleiskaavan kommentointiaika oli viime kesäkuun loppuun asti. Painopisteenä on ”seudullisen kehityskuvan valmistely”. Edellinen käsittely kaupunginhallituksessa oli vuodenvaihteessa, keväällä ksv esittelee suunnitelman valtuustolle.

Kaupunginsuunnittelulautakunta on vaihtunut kokonaan, ainoa vanha jäsen on nyt puhiksena. Lautakunnalle suunnitelma esitellään ensi viikolla asukkailta saatuine kommentteineen. Asukaskommentteja on kerätty viime keväänä ”paja”-menetelmällä. Asukkaiden kommenteista on kerätty raportti, joka on nyt myös Helkalla.

Seudun kehityksen parissa on työskennellyt myös työryhmä, jossa on ollut edustus hki-vantaa-espoo-kauniainen-sipoo. Työryhmän tulokset on nyt julkaistu osoitteessa http://www.seutuvisio.net/. Tutustukaa.

Yleiskaavaluonnos viedään päätettäväksi syksyllä lautakuntaan, jonka jälkeen vielä kerätään lopullisesta esityksestä asukkaiden mielipiteitä. Lopullisesti kaavan pitäisi olla valmis 2002 aikana, ehkä kuitenkin vasta 2003.

Raimo Nenonen Helkasta esitteli tämän jälkeen Helkan kaupunkisuunnittelutoimikunnan raportin huhtikuulta vuosi sitten. Toimikunta oli puuttunut muutamiin kohtiin suunnittelussa ja huomauttanut mm. asemakaavan valmistelun ja yleiskaavan valmistelun järjestyksestä. Monilla yleiskaavoitukseen kuuluvilla alueilla on käynnissä jo täysi työ asemakaavan tekemiseksi.
Yleiskaavaan mahdollisiksi rakennusalueiksi merkittyjen alueiden valintakriteereitä ei olla kerrottu missään, Vuorinen kommentoi, että ne valitaan ”yleisten periaatteiden” mukaan.
Päälauseena Helkan raportissa oli se, että suunnittelun tavoitteeksi palautetaan elinvoimainen ja hyvä kaupunkympäristö ja että kaikki muut tavoitteet asetetaan sille alisteiseksi.

Yleiskaavaan liittyen vielä kaupunginsuunnitteluviraston toimintasuunnitelma on tulossa tänään 1.2.

Alustusten jälkeen tehtiin pari ryhmätyötä, joissa kerättiin kaupunginosayhdistysten kevään painopistealueita. Tapanila-seuran painopistealueet ovat tänä keväänä Mosa herää, katusuunnitelma ja sen toteutus sekä yleiskaavan kommentointi.
Keskustelin yleiskaavasta, lähinnä Malmin kentästä, parin Malmi-seuran edustajan kanssa: mielenkiintoista, että viime kesän asukaskyselyssä Malmin lentokentän lakkauttamista ovat asukkaat kannattaneet laajalti. Helikopterimelu kuulema häiritsee. Malmi-seura ei ole ottanut kantaa asiaan.

Vaihdoin myös muutaman sanan Siltamäki-Suutarila seuran puheenjohtajan kanssa. Hän pyysi Tapanilasta kommenttia koillisen palvelulinjan toiminnasta ja/tai tarpeesta Tapanilan seudulla. Vanhuksille pitäisi kuulema olla tällainen linja, miksei muillekin.

Muut kommentit:

– Helkan www-kehitys on alkamassa, työhön on palkattu ihminen.
– Uusi Vanha Vallila -seura on tehnyt talon kuntokartoituslomakkeen, jota lupautuivat antamaan käyttöön tarvitsijoille.
– Töölö-seura vastustaa Taivallahden kylpylän rakentamista
– pk-seudun rakentamisen sijaan ehdotettiin nauhakaupunki-ajattelua radan varteen. ksv-vuorinen lykkäsi palloa Uudenmaan liiton (?) suuntaan
– Kokouksessa mainittiin sana ”demokratia” n. 6 kertaa.

24.1.2001

Perustietoja Tapanilasta

tsh, 11:04

Helsingin kaupungin www-sivuilta löytyy mielenkiintoista numerotietoa Tapanilastakin. Tiedot löytyvät Helsingin osa-alueita esitteleviltä sivuilta. Sivu on linkitetty Tapanilan infosivulle – MosaWWW:n etusivun otsikko TAPANILA.

20.1.2001

Keskustelu Malmin kentästä on avattu!

tsh, 23:18

Malmin lentokenttäalueen rakentamisesta on esitetty monenlaisia suunnitelmia. Kynnysehtona tuntuu olevan vastaavan paikan löytäminen lähietäisyydellä Helsingistä. Kunnollista toiminnan jatkumisen takaavaa paikkaa ei ole löydetty.

Nyt valittu valtuusto tulee päättämään asiasta lähiaikoina. Kerro mielipiteesi keskustelussa

12.1.2001

Helsingin kaupunki palkitsi Tapanilan nuorisotalon

JH, 16:54

Tapanilan nuorisotalon vastaava nuoriso-ohjaaja Sanna Pohjonen vastaanotti Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Kari Naalisvaaralta pääkaupungin 450-vuotisjuhlamitalin. Mitali myönnetiin hyvin jatkuneesta yhteistyöstä ja erinomaisista tuloksista nuorisotyössä.

Tapanilan Erä ylläpitää vuonna 1993 solmimansa sopimuksen mukaisesti Tapanilan nuorisotaloa. Helsingin kaupungin teettämän nuorisotaloselvityksen mukaan Tapanilan nuorisotalo on toiminnassaan onnistunut erinomaisesti. Tapanilan nuorisotalon toiminnalle on ollut leimallista turvallinen ilmapiiri ja ammattitaitoinen henkilökunta. Nuoriso-ohjaajien johdolla Tapanilan nuorisotalo on eräs niistä nuorten tukikohdista, joissa nuoret ja varhaisnuoret voivat olla varmoja siitä, että eivät kohtaa häiriöitä tai päideongelmia. Mahdollisuudet laajaan kerhotoimintaan ja helppo integroituminen liikuntaan antavat Tapanilan nuorisotalon toiminnalle oman ilmeen.

10.1.2001

Bussilinkit korjattu!

tsh, 22:48

Bussit-sivulla olleet rikkonaiset linkit on korjattu. Nyt ajantasaista tietoa löytyy taas helposti. Uutuutena pysäkkiluettelot ja Tapanilan alueen linjakartta! Tutustu!