logo logo logo

2000 – 7.2. – 19.3

30.10.2008

Helmikuun 07, 2000 – Maaliskuun 19, 2000


19.3.2000

Kolme ihmistä junan alle asemalla

tsh, 19:23

Tapanilan asemalla jäi sunnuntaina iltapäivällä 3 ihmistä junan alle. Kaksi kuoli heti, kolmas loukkaantui vakavasti. Radan sähköistys oli poikki tapauksen johdosta noin tunnin ajan. Ihmiset joutuivat radalle asemalaiturilta.

Poliisi tutkii asiaa.

10.3.2000

Tapanila-Seuran kevätkokous 28.03 klo 19

tsh, 23:59

Tapanila-Seuran kevätkokous on 28.03. kello 19 Tapanilan ala-asteen ruokalassa. Seura tarjoaa kahvit. Paikalla on kaupungin edustajia kertomassa alueen kaavatilanteesta.

TERVETULOA!

Tapanila-Seura otti kantaa asbestitehtaan tilanteeseen

tsh, 23:57

POHJOIS-HELSINGIN TAPANILAN ENTISEN ASBESTITEHTAAN
RAKENNUSTEN PURKU

Tapanilassa, Pohjois-Helsingissä Kuoppatien ja Rajatien välisillä tonteilla sijaitsevat entisen asbestitehtaan rakennukset ovat jo pitkään olleet tyhjillään. Vuodesta 1994 lähtien asbestin käyttö, maahantuonti ja kauppa on ollut kiellettyä. Aikaisemmin käytetyn asbestin aiheuttamaa altistumista voi tapahtua edelleen korjaus- ja saneeraustyössä.

Tapanilan tyhjillään olevat tehdasrakennukset houkuttelevat kuitenkin nuoria, jotka tunkeutuvat sisään rikotuista ikkunoista ja altistuvat asbestin vaaroille oleskellessaan rakennuksissa. Tontin aitaaminen ei ole estänyt eikä pysty jatkossakaan estämään luvatonta oleskelua alueella.

Lähistöllä on sekä päiväkoti että ala-asteen koulu.

Tapanila-seura vaatii, että kaupungin rakennusvirasto yhdessä muiden tontinomistajien kanssa välittömästi asianmukaisin varotoimin purkaa vaaralliset rakennukset ja kuljettaa jätteet pois asutuksen keskellä sijaitsevalta tontilta.

TAPANILA-SEURA RY:n puolesta

Raija Marttila Tarja Lankinen

Dario Fo jälleen sunnuntaina Työväentalolla

tsh, 23:55

Dario Fon näytelmä EI MAKSETA, EI MAKSETA! on jälleen näytillä sunnuntaina 12.3. klo 16.

25.2.2000

Dario Fon ”EI MAKSETA, EI MAKSETA!” ensi-ilta Tapanilassa 26.2.

tsh, 21:52

Tapanilan Työväen Näyttämö on valmistanut ensi-iltaan Dario Fon farssin EI MAKSETA, EI MAKSETA! Näytelmä kertoo italialaisten työläisnaisten kapinasta liiallisia hinnannousuja ja korruptiota vastan. tapahtumat etenevät farssille ominaisella tavalla nopeasti ja hauskat henkilöhahmot joutuvat tahtomattaan yhä yllättävämpiin tilanteisiin, kun virkavalta yrittää kukistaa nokkelien rouvien kapinaa.

Kirjailija Dario Fo on Italian kuuluisimpia näyttämötaiteilijoita. Hän on itse vääräleukainen ja nokkela koomikko, joka on esiintynyt Suomessakin. Hän sanoo omasta pelkistetystä farssityylistään, että se syntyi välttämättömyyden pakosta, kun kiertävälle teatteriryhmälle piti kirjoittaa siten, että tapahtumat voidaan esittää mahdollisimman selkeästi ja pelkistetysti. Palkinnoksi monivuotisesta työstään Fo sai Nobelin palkinnon toissa vuonna.

Fon Nobelin palkinto tuli monille varmaan melkoisena yllätyksenä. Korotettiinhan siinä kuuluisa anarkisti ja irvileuka esikuvallisten kirjailijoiden joukkoon. Entisestä kapinallisesta, joka irvaili puolueita, valtiovaltaa ja kirkkoa säälimättä, tuli hetkessä hyväksytty eurooppalainen kulttuuriesikuva.

Tapanilan Työväen näyttämön esityksen on ohjannut Jouko Kivi, rooleissa ovat Marjatta Ahokas, Jarkko Laine, Maarit Heininen, Markku Sevander, Anne Niiranen, Kati Kinnunen ja Paavo Nurminen.

EI MAKSETA, EI MAKSETA! -näytelmän ensi-ilta on Tapanilan työväentalossa, Sompiontie 4, lauantaina 26. helmikuuta 2000 kello 18.

Seuraavat esitykset:

Su 27.2. klo 16.00
Su 5.3. klo 14.00
Su 12.3. klo 16.00
Su 19.3. klo 16.00

Liput: 40 ja 20 markkaa, ovelta.

Tiedustelut: puh. 345 4440

13.2.2000

Tapanilan katusuunnitelmaa esitellään 15.2.

tsh, 14:15

Tapanilan katusuunnitelma on esillä jälleen kerran Tapanilan ala-asteella 15.2. kello 17.30 – 20. Paikalla suunnittelijoiden ja kaupungin edustajia. Järjestää HKR.

10.2.2000

Vieraskirja avattu!

tsh, 02:28

Hei,

lähetä terveisiä tutuille tai vaikkapa ylläpidolle! Runoile vieraskirjaan mosamietteitä tai ihan muuten vaan.

Kokeile! Linkki:Vieraskirja

Sunnuntaina 13.2. lastentapahtuma

tsh, 00:45

Sunnuntaina 13.2. klo 12-15 on ystävänpäivän lastentapahtuma Tapanilan työväentalolla. Esiintyvät Pohjois-Helsingin musiikkiopiston Pikku Pianistit, Maija laulattaa ja leikittää lapsia ja Erän tytöt esiintyvät. Onnenpyörä, kilpailuja, kasvomaalausta. Puffetti, kahvia ja ruokaa. Yleisö voi pukeutua naamiaisasuun, lasten paras asu palkitaan. Vapaa pääsy!

Järj. Tapanilan Kotien Puolesta ry Perhekerho

09.2.2000

Pellekaija Pum!

tsh, 23:21

Pellekaija Pum on tapanilalainen viihdeseurue joka esiintyy lapsille ja aikuisille musiikillisesti. Pellekaija Pumilla on omat nettisivutkin – seuraa linkkiä!Linkki:Pellekaija Pum Internetissä

07.2.2000

Leikkipuisto Kurranummen yleissuunnitelma esillä 16.2.

tsh, 23:47

TIEDOTUS– JA KESKUSTELUTILAISUUS:

Leikkipuisto Kurranummen yleissuunnitelma

Aika Keskiviikko, 16.2.00

Materiaaliin voi tutustua ja asiantuntijat ovat jo paikalla
klo 17.00-18.00

Keskustelu- ja tiedotustilaisuus klo 18.00-
Paikka Tapanilan ala-asteen ruokala, Veljestenpiha 2

Leikkipuisto Kurranummen alueesta on tehty suunnitelmaluonnos. Tilaisuudessa esitellään luonnos yleisölle ja osallistujilla on mahdollisuus esittää siihen liittyviä kysymyksiä ja parannusehdotuksia suullisesti tai kirjallisesti. Luonnoksiin voi tutustua paikalla tuntia ennen tilaisuuden alkua tai Tapanilan kirjastossa, jossa ne ovat nähtävillä.

Luonnoksen on laatinut VesiHydro Oy rakennusviraston toimeksiannosta. Luonnos on laadittu vuorovaikutteisena suunnitteluna. Suunnittelussa mukana olleessa työryhmässä on ollut edustettuna Tapanila-seura, Arkkitehtitoimisto Pekkarinen-Kanerva Oy (leikkipuistorakennuksen suunnittelija) sekä kaupungin eri virastoja.

Puiston arvioitu toteutusajankohta on v 2001.

Paikalla on myös kaupunkisuunnitteluviraston edustaja esittelemässä alueen asemakaavaluonnoksen.

Tervetuloa!
Linkki:Viherosasto Internetissä

Bileet Mosabackan lavalla – la 12.2!

tsh, 23:44

Tapanilalaiset näyttelijät esittävät historiaa luotaavan näytelmän ”Stadin gimmat ja kundit Mosabackan lavalla Tapanilan työväentalolla lauantaina 12.2. kello 19. Esitys kestää 2 tuntia ja pääsyliput maksavat 50,-. Tapanilan historiasta kertovaa aineistoa on esillä enemmältikin. Pääkoordinaattorina on toiminut näyttelijä Juhani Laitala ja projektissa on mukana parikymmentä esiintyjää ym. taustahenkilöstöä.