logo logo logo

2000 – 24.4. – 17.7

30.10.2008

Huhtikuun 24, 2000 – Heinäkuun 17, 2000


17.7.2000

Kammottavuuksia Kanervatien ja Päivöläntien risteyksestä

tsh, 01:28

Eilen lauantaina poikamme Iiro lähti vanhalla Volvollaan liikkeelle. Kuinka ollakaan taas kerran Mosan teiden etuajo-oikeudet tekivät eräille tepposen. Bussi, matkalla Tapulikaupunkiin, antoi Iirolle tietä liikennesääntöjen mukaan tulihan hän oikealta.

Kuinka ollakaan rohkea taksi päätti ohittaa bussin Jaren Stereon levennyksen kautta. Ja pum….uusi hieno Mersu täräytti Iiron vasempaan etupyörään ja kylkeen räväkästi.

Volvo raahautui nelisen metriä sivuluisuna poikittain Päivöläntielle, Iiro lievästi litissä oven ja vaihdekepin välissä, Mersun lyheni melkein puoli metriä ja bussi säilyi täysin ehjänä.

Poliisit, hinausauto ja kotiväki kutsuttiin paikalle. Taksi jaagasi bussin estäneen näkyvyyden. Jaa senhän se varmasti
tekikin, kun antoi tietä. Tälli oli aika moinen. Onni onnettomuudessa oli, että Volvo on lujaa rautaa, eikä nykyajan muovia ja Iiro selvisi säikähdyksellä.

Mahtoiko taksilla olla liikaa vauhtia lähestyttäessä vaarallista risteyttä = Tapanilankaaren t-risteys. Iiron ajoi noin 5 km/h kääntäessään bussin nokan edessä raskasta Volvoa vasemmalle. Auto meni aika solmuun, mutta taksin turvatyynyt eivät edes auenneet…

Kiukku ja harmi tosin paistoivat miehen = 18 vuotta naamasta. Hän oli ostanut alkukeväästä oman ensimmäisen auton = Volvo
vuosimalli 1981. Koko kevään vapaa-ajat olivat kuluneet auton huollossa. Hän oli purkanut, rassannut, virittänyt, koonnut,
asentanut, lukenut kymmeniä kertoja kirjaston kirjaa Volvon tekniikasta ja nikertänyt satoja työtunteja autonsa kimpussa.
Volvo kävi kuin enkeli ja kaikki sähköt yms toimivat. Alkuviikosta Iiro osti vielä uudet renkaat ja vanteetkin. Auto oli valmis ensi viikolla alkavan kesäloman matkaa varten. Ja kaikki meni sen sileän tien. Etuakseli poikki, moottori vinossa, jarrut mäsät, vaihteet entiset jne.

Maanantaina selviää vakuutusyhtiön arvio asiasta. Tiistaina on poliisikuulustelut. Selvää taitaa olla taksin syyllisyys, mutta mitä vanhasta autosta korvataan? Maksaako vakuutusyhtiö nuoren teknisenalan opiskelijan työtunnit ja hartauden + rakkauden omaan autoon?

Varoituksen sana kaikille
Älkää uskoko Mosan teiden etuajo-oikeuksiin. Vaara vaanii aina ohikiitävien ja ohittelevien autojen muodossa. Tässä Päivöläntien ja Kanervatien risteyksessä tapahtuu melkein vuosittain kolari.

Erru

Liiketie kukkeimmillaan

tsh, 01:25

Tervehdys Liiketieltä!

Kukkaistie pursua lehvästön katveessa. Helinin tienvarsi kukoistaa ihanasti. Emäntä on siirrellyt sinne vanhoja piennarkasveja muualta. Villit kukkaset kirjovat muiden tonttien aitojen vierustat.
Kuluvan kesän ilmasto on ollutihanteellinen. Puutarhatkin voivat hyvin huolimatta kitumaaperästä = hiekkaharjun kuivuudesta. Uudet rakennushankkeet sotkevat hiukan kukkaistien ilmettä nyt, mutta varmasti ensi kesänä vehreys on palannut jokaisen tontin nurkalle.

Ormion ketohanke edistyy hiljakseen. Osa syksyllä kylvetyistä siemenistä on itänyt, osa ei. Tällä hetkellä ongelmana on
kitkeminen; mikä taimi pitäisi poista, mikä kuuluu kedolle, mikä on mikäkin. Uusien outojen sirkkataimien tunnistaminen ei
ole helppoa.

Kedon keskellä ammottaa edelleen kasviton alue. Selityskin löytyi tälle luonnon oikulle; kohdassa on kasvanut joskus muinoin kuusi. Lahon kannon sisälle muurahaiset ovat perustaneet oman miljoonakaupunkinsa.

Erru

12.7.2000

Kirjasto on auki kesälläkin!

tsh, 13:23

Mosan kirjasto on auki kesäaikana 28.5.-13.8.00 seuraavasti:

Ma- to 12-19
Pe 10-15
La-su suljettu

Lisätietoja kirjaston palveluista löytyy kirjaston omilta www-sivuilta.

04.7.2000

Vilkasta rakennustoimintaa Tapanilassa

tsh, 01:40

Tapanilaan on rakenteilla useita uusia taloja, mm. Liiketien varrella on kolme rakennustyömaata. Tonttien tehokkuuslukujen sallimat rakennusalat on otettu käyttöön tarkemmin maan hinnan noustua.

Entinen Villa Suvas Kuulijantiellä on siirtynyt tämän palvelun ylläpidon haltuun. Remontin kulkua voi seurata remonttipäiväkirjasta.

05.6.2000

Juna-aikataulut Tapanilaan muuttuneet

tsh, 11:24

Lähijunien aikataulut välillä Helsinki-Riihimäki ovat muuttuneet. Tarkista aikataulut!

17.5.2000

MaTaPuPu Birding Societyn uudet sivut

tsh, 12:55

MaTaPuPu Birding Societyn www-sivut ovat uusiutuneet. Yhä tarkempaa tietoa aiheesta löydät näiltä lintusivuilta.

07.5.2000

Mosassa todellinen toimintaviikonloppu!

tsh, 21:22

Tänä viikonloppuna Mosa tosiaan heräsi. Lauantaina Tapanilan Urheilutalosäätiö juhli 40-vuotista taivaltaan Erän Sporttorin ja muiden juhlallisuuksien kera. Sunnuntaina Päiväkoti Impivaara myi myyjäisiä ja Mosa heräsi monipuolisen ohjelman innoittamana: tori kaikui erilaisista musiikkiesityksistä, jumpasta ja hauskasta slangikatsauksesta Mosan historiaan. Tapanilan eri yhteenliittymät tarjosivat torilla hernekeittoa, kahvia, pullaa, simaa, mehua, dekkareita, käsitöitä…ja kaiken huippuna AURINKOA!

Kävijöitä tapahtumassa oli paljon, tarkkaa määrää on mahdoton arvioida. Enemmän kuin viime vuonna kuitenkin.

Erän juhlatilaisuuksista ja muuten Mosasta otti muutamia kuvia Tanja Suhonen joka on mukana Virtuaalinen nuorisotalo-hankkeessa Malmin mediapajalla.

24.4.2000

Matapupun lintupojat bongaavat lintuja!

tsh, 01:53

Matapupu-alueella toimii lintukerho, joka järjestää mm. asiaan kuuluvia kilpailuja. Katso lisätietoja heidän www-sivuiltaan.