logo logo logo

1999 – 5.12.1999 – 4.1.2000

30.10.2008

Joulukuun 05, 1999 – Tammikuun 04, 2000


04.1.2000

Tapanilan ilmailukerho toimii!

tsh, 01:35

Tapanilassa toimii – ja on toiminut jo lähes 30 vuotta – ilmailukerho. Kerhon toiminta keskittyy lennokkeihin ja ultrakevyeen: kerholla on yksi 2-paikkainen, koulutuskelpoinen lentokone. Ultrakevytlupakirjaa varten voi mennä kurssille jo 16-vuotiaana.

Linkki:Tapanilan ilmailukerho

01.1.2000

Tapanilan raketit räjähtivät keskiyöllä

tsh, 12:52

Tapanilassa ammuttiin tänä uutenavuonna raketteja todennäköisesti enemmän kuin koskaan aiemmin. Ihmiset malttoivat odottaa keskiyön hetkeä ja ampuivat rakettinsa samaan aikaan – tuloksena oli loistavan suuri ilotulitus.

Paljon tapanilalaisia kokoontui rautatiesillalle katsomaan keskustan suurta ilotulitusta. Raketit jäivät kuitenkin suurelta osin näkymättömiin metsän taakse. Suurimmat ja korkeimmalle nousseet raketit näkyivät toki.

Kaikenkaikkiaan hieno alku 2000-luvulle!

31.12.1999

Uudenvuoden aattoilta hiljainen

tsh, 21:42

Uudenvuoden aatto Mosassa on tähän mennessä ollut hiljaisempi kuin vuosiin. Ihmiset selvästi odottavat keskiyötä, ennen kuin ampuvat rakettinsa.

Muutamia – ilmeisesti lapsiperheiden – isojakin raketteja on jo näkynyt. Pilviraja on hieman nousussa ja toivottavasti näemme myös Jaappanin poikien tarjouksen Ryssänsaaresta täälläkin. Viertolantien superraketit (75,-/12 kpl) näette n. kello 22.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! Palaamme asiaan vuodenvaihteen jälkeen (ellei maailmanloppu iske).

16.12.1999

Kiinnostaako partio?

tsh, 23:23

Partiolippukunta Sinivuoren Tytöt kasvattavat joukkoansa. Mukaan mahtuu 7-10 ja 10-12 -vuotiaita tyttöjä. Jos partio kiinnostaa, soita Kati Puhakka, 050-585 9679.

13.12.1999

Liikettä lintulaudalla

Mosatonttu, 00:24

On joulukuu ja ruohikko viheriö. Lintulaudalla käy lämpöasteista huolimatta kuhina. Talitintit ja sinitiaiset napsivat pikapyrähdyksinä nokkiinsa auringonkukan siemeniä. Punatulkkuja ei ole vielä näkynyt, sen sijaan Tarzan-Orava kylläkin.

Oudon nimen oravamme on saanut uskomattomista taidoistaan; se pystyy roikkumaan yhdestä takatassusta lintujen syöttöautomaatin katolla, venymään noin 40 senttiä pitkäksi pötköksi ja koukkimaan siemeniä etutassuillaan alalaarista. Tarzan-asento lienee niin epävakaa, ettei ruokailu oikein kunnolla onnistu pää alaspäin. Posket pullollaan se hivuttautuu takaisin ylös, kipaisee leikkimökin katon harjalle tyhjentämään poskiaan.

Vihaisten tinttien hyökkäilyt eivät Tarzan – Oravaamme haittaa. Ei ihme, jos ruoka-automaatti on jatkuvasti tyhjä ja tintit siirtyneet naapurin lintulaudoille.

Lucian-päivän vesisadetta ikkunan läpi tuijottaen Erru

09.12.1999

Myyjäisiä sunnuntaina 12.12.1999

Mosatonttu, 17:37

Yli kaksikymmentä vuotta sitten Tapanila-Seura aloitti Joulutoriperinteen. Silloin kymmenet kylämme niin taiteilijat, taitajat, arkkitehdit kuin insinöörit ja käsityöläiset möivät omia, varta vasten Joulutorille tehtyjä upeita tuotteitaan.

Oman kylämme säilyttämisen ja hengennostatus olivat valttia. Myynnissä oli monia Mosa-aiheisia tuotteita mm. grafiikkaa, Mosakortteja, julisteita, Mosan nukkekoteja, silkkipainotöitä, tinaotuksia, hyllyjä, roolivaatteita, leluja ym. arvotavaraa, jota nykyään ei löydy enää mistään. No ei silloinkaan muualta kuin vain Tapanila-Seuran Joulutorilta.

Ennen Joulutorin ovien avaamista koko Veparin piha oli mustanaan väkeä ja tungos sisällä oli valtava. Silloin todella mentiin Joulutorille ostoksille ja tapaamaan muita kyläläisiä.

Vanhaa ideaa jatkavat nykyisin Mosan Käsityön Ystävät. Osa myyjistä on edelleen mosalaisia tai ainakin mosahenkisiä. Tuotevalikoima on toki aivan toinen kuin silloin ”ennen vanhaan”, mutta ehkä kuitenkin kannattaa poiketa VPK-talolle sunnuntaina 12.12.1999 klo 10 – 15 katsomaan, josko jokunen Mosan helmi löytyisi….

Samaan aikaan on myös Tapanilan Erän joulumyyjäiset urheilukeskuksessa, joten päiväkävelylenkillä ehtii hyvin molempiin tapahtumiin.

Tapaamisiin oman kylän paikoissa

toivoo Erru, yksi niistä vanhoista kylämme taitajista, jolla silloin kauan sitten oli aikaa tehdä mosatöitä

04.12.1999

Tapanilalla on aluepoliisi!

tsh, 00:12

Tapanilalla on oma aluepoliisi, jonka kanssa voi keskustella alueen asioista. Aluepoliisimme on Jarmo From Malmin poliisitalolta. Hän kertoo toiminnastaan allaolevan linkin takana olevalla sivulla.

Lisätietoja: Tapanilan aluepoliisi